Τριπλασιάστηκαν οι Ιταλοί που ζουν σε παράγκες!


Κυριακίδης Ν.

Την εικόνα της ακραίας οικονομικής και κοινωνικής κατάπτωσης που βιώνουν οι άλλοτε \"ακμάζουσες\" κοινωνίες της Ευρώπης αντανακλούν τα στοιχεία της απογραφής στην Ιταλία. Μέσα σε δέκα χρόνια, τριπλασιάστηκε ο αριθμός των Ιταλών που ζουν σε παράγκες, τροχόσπιτα, σκηνές και γενικά σε πρόχειρα καταλύματα, συνολικά 71.101 οικογένειες. Την ίδια στιγμή, η αύξηση του πληθυσμού κατά 2.468.900 άτομα οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στους μετανάστες, αφού οι πολίτες με ιταλική υπηκοότητα αυξήθηκαν
μόλις κατά 34.000 άτομα...

Τριπλασιάστηκε μέσα σε δέκα χρόνια ο αριθμός των Ιταλών που ζουν σε πρόχειρα καταλύματα, όπως τροχόσπιτα και παράγκες δείχνουν τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής στην Ιταλία ενώ το φαινόμενο παρουσιάζει έξαρση το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο της απογραφής του 2011 είναι ότι ο πληθυσμός της Ιταλίας σημείωσε αύξηση σε σχέση με το 2001 κατά 2.468.900 άτομα (συνολικά 59.464.644) χάρη στη συνεισφορά των μεταναστών αφού οι πολίτες με ιταλική υπηκοότητα αυξήθηκαν μόλις κατά 34.000 άτομα!

Πρόκειται για «στατιστική φωτογραφία» που απεικονίζει την πληθυσμιακή ταυτότητα της χώρας, όπως παρουσιαζόταν την ημέρα της απογραφής στις 9 Οκτωβρίου του 2011. Το εντυπωσιακό στοιχείο που πρόβαλαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είναι ότι τα τελευταία δέκα χρόνια τριπλασιάστηκε ο αριθμός των πολιτών που δεν μένουν σε σπίτι. Συγκεκριμένα, 71.101 οικογένειες ζουν σε τροχόσπιτα, παράγκες, σκηνές και παρεμφερή πρόχειρα καταλύματα. Το 2001 ήταν 23.336. «Πέρυσι, σημειώθηκε ιλιγγιώδης αύξηση των ανθρώπων που δεν μένουν σε σπίτι» σημειώνει το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής Ιstat, επιβεβαιώνοντας ότι το φαινόμενο συνδέεται άμεσα με την οικονομική κρίση.

Η ΑΥΓΗ, 28/4/2012
Keywords
Τυχαία Θέματα