Τραγωδία στο Π. Φάληρο: Δύο νεκροί από πυρκαγιά σε κτίριο

Tweet

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε κατάστημα με υδραυλικά είδη στο Π. Φάληρο στο ισόγειο τριόροφης πολυκατοικίας.

Οι εκρήξεις από φιάλες ασετιλίνης δυσκόλεψε τους πυροσβέστες να πλησιάσουν ενώ οι κάτοικοί είχαν κλειστεί στα σπίτια τους λόγω των πυκνών καπνών.

Από τη μεγάλη πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Ενας πυροσβέστης ανέβηκε στους επάνω ορόφους της τριόροφης πολυκατοικίας για να ερευνήσει τους χώρους μη καιι τυχόν υπάρχουν εγκλωβισμένοι, φαίνεται

όμως πως παγιδεύτηκε από τις φλόγες και τον πυκνό καπνό και εντοπίστηκε από συναδέλφους του λίγο αργότερα σε λιπόθυμη κατάσταση.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο 251 νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον επαναφέρουν αλλά δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν για τον 30χρονο πυροσβέστη.

Οι συνάδελφοί του άτυχου πυροσβέστη απεγκλώβισαν μία γυναίκα, η οποία όμως δεν είχε τις αισθήσεις της, τη μετέφεραν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο ισόγειο του τριώροφου κτιρίου και γρήγορα επεκτάθηκε και στον πρώτο όροφο. Οι Πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο με δυσκολία λόγω των εκρήξεων και να σβήσουν ουσιαστικά τη φωτιά στο ισόγειο, όταν οι φλόγες είχαν ήδη ξεφύγει στους από πάνω ορόφους.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα και κλιμακοφόρα της Πυροσβεστικής με το φόβο μην υπάρχουν εγκλωβισμένοι μέσα στους δύο ορόφους πάνω από το κατάστημα. Ωστόσο κι αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ο δρόμος ήταν ιδιαίτερα στενός για να περάσει το βαρύ όχημα.

Tags: πυρκαγιάΠαλαιό Φάληροπυροσβέστησ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα