ΤΩΡΑ: Ξύλο και χημικά στους αγρότες Ε.Ο. Πύργου - Πατρών

Tweet

Αστυνομικοί επιτέθηκαν με χημικά στους αγρότες που είχαν στήσει μπλόκο στην κόμβο της Μαραθιάς στην εθνική οδό Πύργου - Πατρών.

Η αγροτική κινητοποίηση σύμφωνα και με το ilialive δέχτηκαν χημικά ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές. Μεταξύ αυτών είναιθ και ο περιφερειακός σύμβουλος του ΚΚΕ, ο δημοτικός σύμβουλος επίσης του ΚΚΕ στον Πύργο και ο γραμματέας της ΟΑΣΗ.

Στο
σημείο είναι συγκεντρωμένοι πάνω από 200 αγρότες από την Ηλεία και εκφράζουν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τον αγροτικό κλάδο, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Μιλώντας στo patrisnews.com ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας κ. Στάθης Κούφης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ύστερα από πρωτοβουλία της ΟΑΣΗ κάνουμε σήμερα αυτή τη συγκέντρωση, την οποία ο αγροτικός κόσμος είδε πολύ θετικά. Αυτό που θέλουμε να πούμε σε όλους τους αγρότες είναι ότι αυτή τη φορά πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτό που βλέπουμε στα αστικά κέντρα με τον κόσμο να ψάχνει στους κάδους των απορριμμάτων να βρει να φάει κάτι, πάνε να το φέρουν και σε εμάς. Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους στη συμβολική κατάληψη που θα πραγματοποιήσουμε από τη 1 έως τις 2 το μεσημέρι στον κόμβο της Μαραθιάς». Από την πλευρά του, το μέλος του Δ.Σ. της ΟΑΣΗ και εκπρόσωπος των Αγροτικών Συλλόγων Χειμαδιού και Σωπίου κ. Θανάσης Βομπίρης είπε: «Ο κόσμος πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι από τον καναπέ και την τηλεόραση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά του, ούτε θα έρθει κανένας να του τα λύσει εάν δεν οργανωθεί και δεν βγει στον κόσμο να διεκδικήσει. Δεν είμαστε η βολεμένη τάξη ή πλούσιοι αγρότες, είμαστε φτωχοί αγρότες που πασχίζουμε να συνεχίζουμε να παράγουμε». Tags: Αγροτικές κινητοποιήσεις Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα