Το πρόγραμμα για τη γιορτή της Πανσελήνου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Tweet Το πρόγραμμα για τη γιορτή της Πανσελήνου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Κυριακή 10 Αυγούστου

Με εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα θα γιορτάσουμε και φέτος την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, την Κυριακή 10 Αυγούστου.

Στους χώρους που θα παραμείνουν ανοιχτοί και θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις ως τα Μεσάνυχτα στην Αθήνα περιλαμβάνονται

το Μουσείο της Ακρόπολης, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Ολυμπιείο, το Νομισματικό Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ελευσίνας – αλλά όχι η Ακρόπολη, λυπούμαστε που θα σας απογοητεύσουμε. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που συμμετέχουν γιορτή της Πανσελήνου θα είναι ανοιχτά για το κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 21:00 έως τις 24:00.



ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ Kυριακή 10 Αυγούστου 2014ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ / ΜΝΗΜΕΙΟ / ΜΟΥΣΕΙΟΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣΕΒΡΟΥΙΘ΄ ΕΠΚΑΑρχαιολογικός χώρος ΖώνηςΜουσική συναυλία με τίτλο "Ρεσιτάλ για πιάνο. Μια αγάπη για το καλοκαίρι" με το συνθέτη Γιάννη Σπανό και τους σολίστ Χρυσούλα Στεφανάκη και Κώστα Τζιάγκουλα ΡΟΔΟΠΗΣΙΘ΄ ΕΠΚΑΑρχαίο Θέατρο Μαρώνειας Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινόΡΟΔΟΠΗΣΙΘ΄ ΕΠΚΑΑρχοντικό ΤαβανιώτηΟ χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινόΕΒΡΟΥΙΘ΄ ΕΠΚΑΙερό των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινόΡΟΔΟΠΗΣΙΘ΄ ΕΠΚΑΑρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινόΚΑΒΑΛΑΣΙΗ΄ΕΠΚΑΡωμαϊκή Αγορά (FORUM) Αρχαιολογικού Χώρου ΦιλίππωνΜουσική Εκδήλωση Δημοτικού Ωδείου Καβάλας ΔΡΑΜΑΣΙΗ΄ΕΠΚΑΑρχαιολογικός Χώρος Καλής ΒρύσηςΜουσική Εκδήλωση από το Μουσικό Συγκρότημα «ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ» Καλής Βρύσης Δράμας ΔΡΑΜΑΣΙΗ΄ΕΠΚΑΑρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης ΠλατανιάςΑστροφυσική Παρατήρηση ΚΑΒΑΛΑΣΙΗ΄ΕΠΚΑΑύλειος Χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου ΘάσουΠοιητική Βραδιά από την «Φιλοπνευματική Θάσου»

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό έως τις 21.30 Είσοδος ελεύθερη στη μόνιμη και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου από τις 18.30 έως τις 21.30ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Συναυλία ελληνικής έντεχνης μουσικής στον κήπο του ΑΜΘ ΠΙΕΡΙΑΣ9η ΕΒΑ Πύδνας - Βυζαντινού Κίτρους, Μακρύγιαλος ΠιερίαςΣυναυλία «Θαλασσογραφίες – Μια θάλασσα τραγούδια» σε συνεργασία της Εφορείας με τη χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών και σύμπραξη της χορωδίας fons musicalis του Δήμου Πύδνας Κολινδρού Δ.Ε. Αιγινίου, σολίστ και 15μελούς ορχήστρας. Υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9η ΕΒΑ Επταπύργιο Προβολή της ταινίας του Gregg Tallas «Το Ξυπόλητο Τάγμα».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και της Κινηματογραφικής Λέσχης της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η προβολή της ταινίας είναι προσφορά του Άλεξ Τάλλας και της
οικογένειάς του στη μνήμη του Γκρεγκ Τάλλας και όλων των ανθρώπων που
συνεργάστηκαν για να δημιουργηθεί «Το Ξυπόλητο Τάγμα». ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΣΤ ΄ ΕΠΚΑ Ρωμαϊκό Ωδείο Αρχαίας Αγοράς Παράσταση θεάτρου Σκιών στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και συναυλία στο Ρωμαϊκό ΩδείοΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΙΣΤ ΄ ΕΠΚΑ Αρχαιολογικός χώρος Ιερού Άμμωνα Δία, Καλλιθέα ΧαλκιδικήςΟ χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινόΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΙΣΤ ΄ ΕΠΚΑ Στεγασμένος εκθεσιακός χώρος τμήματος του νεκροταφείου της Αρχαίας Ακάνθου ΧαλκιδικήςΟ χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινόΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΙΣΤ' Ε.Π.Κ.Α. Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίων ΣταγείρωνΣε συνεργασία με το Σύλλογο Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Ποιότητας Ζωής- στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανσελήνου θα εορταστούν τα Αριστοτέλεια 2014- στα βήματα του Αριστοτέλη - Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΠΣΒΕ Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής Σάββατο 9 Αυγούστου 2014, 21.00 μμ - "Προσμένοντας την Πανσέληνο", Βραδιά έντεχνης ελληνικής μουσικής με τη Μιχαέλα Κυργιαφίνη, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Προποντίδας - Ελεύθερη είσοδος στο σπήλαιο για το κοινό από τις 19.00 και μέχρι την έναρξη της συναυλίας - Έκθεση φωτογραφίας με θέμα το σπήλαιο Πετραλώνων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Μουδανιών "Ο Φάρος" ΚΙΛΚΙΣ ΙΣΤ' Ε.Π.Κ.Α. Αρχαιολογικό Μουσείο ΚιλκίςΜουσική εκδήλωση με το καλλιτεχνικό σύνολο "η Πόλις" σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς ΣΕΡΡΩΝ 12η ΕΒΑ Αγροτική Έπαυλις Αγγίτσας Ξενάγηση και Μουσική Εκδήλωση σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση "Η χώρα της Αγγίτσας"

Δείτε ΕΔΩ όλο το πρόγραμμα σε όλη τη χώρα (.xls)

Tags: φεγγάριπανσέληνοςΕπισυνάψεις: panselinow_2014_programma.xls Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα