Το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη συμπαράσταση του στον αγώνα των συναδέλφων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Tweet ΑΔΕΔΥ Αρ.Πρωτ.: 42/17-09-13Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου[email protected]

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιταχύνει και κλιμακώνει την αντεργατική της επίθεση. Τσακίζει εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Στην κατεύθυνση αυτή, τα εκπαιδευτικά πανεπιστημιακά ιδρύματα πρέπει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να προχωρήσουν σε αξιολόγηση των δομών και σύνταξη των νέων οργανογραμμάτων, που θα έχουν ως συνέπεια την κατάργηση ή την συγχώνευση υπηρεσιών, την κατάργηση

οργανικών θέσεων και τις διαθεσιμότητες – απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού. Προκειμένου δε να «επισπεύσουν τις διαδικασίες», υπολόγισαν ότι προκύπτουν πάνω από 1700 (!!!) θέσεις διοικητικού προσωπικού με σχέση ΙΔΑΧ όλων των κατηγοριών και μόνιμου προσωπικού κατηγορίας ΔΕ και ειδικοτήτων. Όχημα για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις θα αποτελέσει και η «μοριοδότηση» που παρουσίασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για ακόμα μία φορά γίνεται φανερή η κοινή στόχευση ΕΕ, ΔΝΤ, Κυβέρνησης και μονοπωλιακών ομίλων. Θέλουν να σφυροκοπήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων σε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να κάνουν τους εργαζόμενους φτηνούς κι ευέλικτους. Θέλουν να βάλουν και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε μια νέα λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (κερδοφόρα έρευνα για τους επιχειρηματίες, κακοπληρωμένη εργασία χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους, δίδακτρα και υποβαθμισμένες σπουδές για τους φοιτητές).

Παλεύουμε για ένα δημόσιο που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Παλεύουμε για ένα πανεπιστήμιο που θα παράγει επιστήμη κι έρευνα για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της κοινωνίας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους – όχι για πανεπιστήμιο όπου θα κάνουν κουμάντο τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ήδη οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστήμιου Αιγαίου βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

Το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη συμπαράσταση του στον αγώνα των συναδέλφων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Tags: πανεπιστήμιο Αιγαίου Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα