Το ΝΑΤΟ με τα SS των Ναζί συνέκρινε ο Φιντέλ Κάστρο

Tweet

Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο σύγκρινε τις πρόσφατες δηλώσεις του ΝΑΤΟ με αυτές των ναζιστικών SS και κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της για την ανάφλεξη των συγκρούσεων παγκοσμίως. Ο Κάστρο επιτέθηκε στον Τζον Μακ Κέιν για τη στήριξη του Ισραήλ και κατηγόρησε και τους δύο για την ανάμιξή τους στη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους.

Ο 88χρονος Φιντέλ συνέταξε

άρθρο που δημοσιεύτηκε σε κουβανικά μέσα ενημέρωσης και στάθηκε ιδιαίτερα στην υπόγεια μάχη που εξακολουθεί να δίνει η Ουάσιγκτον με τη Ρωσία και τη Λαϊκή Κίνα.

Αναφερόμενος στο NATO - με αφορμή τη Σύνοδο της Ουαλίας το προσεχές Σαββατοκύριακο - ο Φιντέλ Κάστρο παρομοίασε ευρωπαίους εκπροσώπους της Συμμαχίας με τα Ναζί.

«Πολλοί εντυπωσιάζονται όταν ακούνε τις δηλώσεις που κάνουν κάποιοι ευρωπαίοι εκπρόσωποι του NATO, όταν μιλούν με το στιλ και το πρόσωπο των Ναζιστικών Ες-Ες», έγραψε.

«Η αυτοκρατορία της απληστίας του Αδόλφου Χίτλερ καταγράφεται στην ιστορία χωρίς περισσότερη δόξα από την ενθάρρυνση που δίνεται στις επιθετικές, μπουρζουά κυβερνήσεις του NATO, κάτι που τις κάνει τον περίγελο της Ευρώπης και του κόσμου».

«Ο κόσμος δεν έχει δει ηρεμία τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα αφότου η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, υπό την αυστηρή και άνευ όρων ηγεσία των ΗΠΑ, αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να λύσει τις διαφορές της με ό,τι έχει απομείνει από δύο μεγάλα έθνη (τη Ρωσία και την Κίνα)»,

Κατηγόρησε τη Δύση για «κυνισμό», σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό το χαρακτηριστικό έχει γίνει «σύμβολο ιμπεριαλιστικής πολιτικής»

Επιτέθηκε επίσης, στον Γερουσιαστή των ΗΠΑ Τζον Μα κέιν για τις πολιτικές που ακολουθούνται στην Μέση Ανατολή, περιγράφοντάς τον ως τον «πιο πιστό σύμμαχο του Ισραήλ».

Κατηγόρησε τον Μακ Κέιν ότι υποστηρίζει την Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες της Μοσάντ καθώς και ότι συμμετέχει «μαζί με την εν λόγω υπηρεσία στην δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο ελέγχει σήμερα ένα σημαντικό και ζωτικό τμήμα του Ιράκ και σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα τρίτο της Συρίας».

Tags: Φιντέλ ΚάστροΝΑΤΟss Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα