Το χρονικό της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου - Οι δράστες, τα κίνητρα και οι παράπλευρες υποθέσεις

Πληροφορίες για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας είναι πέντε υπήκοοι Αλβανίας.

Οι δύο, ηλικίας 32 και 30 ετών, είναι οι φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις, 34, 35 και 40 ετών, είναι οι ηθικοί αυτουργοί και κρατούνται στο Κατάστημα Κράτησης

Κορυδαλλού, για άλλη γνωστή ποινική υπόθεση.

Το χρονικό της δολοφονίας

Αναφορικά με το χρονικό της υπόθεσης, το πρωί της 12ης Οκτώβριου, άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 52χρονο δικηγόρο και ζήτησε συνάντηση για το απόγευμα της ίδιας ημέρας, προφασιζόμενος ότι πρόκειται να συζητήσουν για ποινική υπόθεση.

Στις 18:45, οι δυο δράστες έφθασαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και ζήτησαν από τον δικηγόρο και ένα συνεργάτη του δικηγόρο να αναλάβουν την υπεράσπιση συγγενικού τους προσώπου, που κρατούνταν για άγνωστο λόγο.

Λίγο μετά, ένας από τους δράστες βγήκε από το γραφείο, με το πρόσχημα ότι θα φέρει από το αυτοκίνητο χρήματα για προκαταβολή και επέστρεψε λίγο μετά.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, χωρίς να δώσουν περισσότερα στοιχεία για το άτομο που συζητούσαν, τρλαβηξαν πιστόλια, με τα οποία απείλησαν και ακινητοποίησαν τους δυο δικηγόρους.

Στη συνέχεια, αφαίρεσαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του τα χρήματα που είχαν επάνω τους, τους απομόνωσαν σε διαφορετικά γραφεία, ενώ ο ένας δράστης πυροβόλησε τον 52χρονο δικηγόρο μία φορά στον θώρακα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Τα κίνητρα και ο εντοπισμός του εκτελεστή

Όσον αφορά τα κίνητρα της δολοφονίας του δικηγόρου, η αστυνομία επισημαίναι ότι οι ηθικοί αυτουργοί ζήτησαν από τους εκτελεστές, έναντι χρηματικής αμοιβής, να εκφοβίσουν και να αποσπάσουν εκβιαστικά από τον 52χρονο δικηγόρο στοιχεία που σχετίζονται με την ποινική υπόθεση για την οποία κρατούνται στις φυλακές και στην οποία ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει την εκπροσώπηση ενός από τους κατηγορούμενους.

Ο 32χρονος εκτελεστής του Ζαφειρόπουλου εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα, όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει την σύλληψη και να αναζητήσει τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό. Ήταν ο ίδιος που είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για να κλείσει το ραντεβού, ενώ είχε παραλάβει ως προκαταβολή, 3.000 ευρώ.

Ο δράστης είναι δραπέτης των Φυλακών Κασσάνδρας, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε παραβιάσει τακτική άδεια που είχε λάβει. Η παρουσία του στο χώρο του δικηγορικού γραφείου πιστοποιείται και από τμήματα δακτυλικών του αποτυπωμάτων, που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση του χώρου.

Εξιχνιάστηκε και η υπόθεση με τους πυροβολισμούς στην Καλλιθέα

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών, προχθές 29 Οκτώβριου 2017, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα σε διαμέρισμα στη Καλλιθέα, όπου διέμεναν οι φυσικοί αυτουργοί, μαζί με ομοεθνή τους, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών, χωρίς μέχρι στιγμής να προκύπτει εμπλοκή του τελευταίου στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του δικηγόρου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών, εξιχνιάστηκε και υπόθεση διπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος υπηκόων Αλβανίας, τον περασμένο Σεπτέμβρη στην περιοχή της Καλλιθέας, με δράστη τον 32χρονο εκτελεστή του δικηγόρου.

Μιχάλης Ζαφειρόπουλοςδολοφονίαανθρωποκτονίαδράστες
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζαφειρόπουλου -,zafeiropoulou -