Το "αθάνατο κρασί του 1821" ξίνισε

Ειπα σήμερα να μεθύσω με «το αθανατο κρασι του 21», ομως το 'βαλα στο στόμα κι ηταν ξυδι.
Ξινισε, εκτεθειμενο, χρονια τώρα, στις εξεδρες των επισημων. Εκει οπου συνωθουνται κατι ψηλοι νανοι, που θεωρουν τον εαυτο τους μικροσωμο γιγαντα. Ολοι αυτοι που «διαχειριζονται» τοπους, λαους, παρελθοντα και μελλοντα, με γνωμονα το συμφερον της ταξης τους, της τσεπης τους ή της μωροφιλοδοξιας τους. Συνηθως, τρια

σε ενα. Αναμασουν τη λεξη «διαχειριση», χωρις αιδω, με τον ιδιο οραματικο οριζοντα που εχει ο διαχειριστης για τα κοινοχρηστα της πολυκατοικιας. Μπορει και να τους ξεπερνα.
Τα τελευταια χρονια συνωθουνται στις εξεδρες και κατι μαυρα πτηνα, βγαλμενα απ τις πιο σκοτεινες σελιδες της ιστοριας που τωρα μαλιστα μισθωνονται για να τις αναβιωσουν.
Ξινισε, το αθανατο κρασι του 21, στα κερασματα και τις σπονδες που κανουν απ τις εξεδρες ή τους αμβωνες οι πανηγυρικοι της μερας, εκφωνουμενοι με προβαρισμενο τονο και παλμο, αναντιστοιχο συνηθως του εκφωνουντα και του ακροατηριου. Κι αμεσως μετα ηχουν, στα μεγαφωνα της πλατειας, λεβεντικα τσαμικα, σε κονσερβα σολο κλαρινο ελεκτρονικ, για να προθερμανθει η παρελαση της γοβας, της τσιχλας, ιτου βαριεστημενου φανταρου και του σημαιοφορου, που, καλα θα κανει να εχει ελληνοπρεπες επιθετο σε -ιδης ή σε -πουλος. Ψηλα στο κονταρι ανεμιζει, τις πιο πολλες φορες, η ευγενης βαθμοθηρια των γονιων του , χρυσοπληρωμενη σε φροντιστηρια και ιδαιτερα.
Ξινισε το αθανατο κρασι του 21, στην ιστορια που δε διδαχτηκε ποτε, γιατι δεν συμφερει τις εξεδρες των ψηλων νανων, πως η Επανασταση αυτή ηταν εναντια στον Τουρκο αγα και τον Ελληνα κοτζαμπαση. «Το 21 κι η αληθεια του» είναι το ανειπωτο μυστικο, μη τυχον και μπουν ψυλλοι στα αυτια των σημερινων ραγιαδων. Σαν το μυστικο της ξεπαρθενεμενης θυγατερας, που κρατουν εφτακλειστο οι οικογενειακες συνωμοσιες, μη και μαθευτει η ομορφια του ερωτα. Μεσα σ αυτό το οικογενειακο μυστικο θαφτηκε επιπλεον

ο Νικηταρας ο τουρκοφαγος, αστεγος κσι ακλαφτος,

ο Οδυσσεας Ανδρουτσος, φυλακισμενος και δολοφονημενος από εγχωριους φονιαδες,

ο Καραϊσκακης , καθαιρεμενος και δολοφονημενος από ρουφιανο,

η Μαντω Μαυρογενους πεινασμενη και μονη και τοσοι αλλοι που τους επικαλουνται οι αδειοι πανηγυρικοι και τους κανουν στολες τα αποκριατικα παρτυ.
Φαινεται πως το αθανατο κρασι ειχε ξινισει απο τοτε που ειπε ο Μακρυγιαννης , « και λευτερωθηκαμεν από τους Τουρκους κι εσκλαβωθηκαμεν εις ανθρωπους κακοριζικους, οπου ηταν η ακαθαρσια της Ευρωπης».
25 Μαρτιου, για την ιστορια, υπογραφτηκε το μνημονιο της σύγχρονης σκλαβιας μας.
25. Μαρτιου 2013 εβαλαν και την Κυπρο σε επιτροπεια.
Για να επιβεβαιωθει η κακοτροπη ποιηση που προβλεψε, « ο εξευτελισμός αου θα είναι τέλειος! Η εκπορθηση θα φτασει ως τις ριζες των βουνων».

ανακοινοποίηση από το facebook

Νίνα Γεωργιάδουhttp://www.alfavita.gr/sites/default/files/styles/special_edition_image/public/adoyloti_genia.jpg?itok=gG99uGknhttp://www.alfavita.gr/sites/default/files/styles/medium/public/8a7641a0f900173a275b4676036b96ed_xl.jpg?itok=4AVjttRCΆρθραΕτικέτες: Νίνα ΓεωργιάδουΤα τελευταια χρονια συνωθουνται στις εξεδρες και κατι μαυρα πτηνα, βγαλμενα απ τις πιο σκοτεινες σελιδες της ιστοριας που τωρα μαλιστα μισθωνονται για να τις αναβιωσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα