Την Κυριακή συναντώνται οι πολιτικοί αρχηγοί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Την Κυριακή θα γίνουν οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον Κάρολο Παπούλια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής από τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Ειδικότερα, στις 12 το μεσημέρι ο κ. Παπούλιας θα συνομιλήσει με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που έλαβαν τη διερευνητική
εντολή, δηλαδή τους προέδρους της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο. Θα ακολουθήσουν κατ\' ιδίαν συναντήσεις του κ. Παπούλια με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι ο πρόεδρος καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς σύμφωνα με το αρθρο 37 παράγραφο 3 του Συντάγματος, στο πλαίσιο της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης που θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, η οποία προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Για το ραντεβού την Κυριακή προϊδέασε η δήλωση του κ. Παπούλια στους δημοσιογράφους πριν μπει στην αίθουσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος: «Θα πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και για να δουλεύουμε περισσότερο πρέπει να δουλεύουμε και τα Σαββατοκύριακα».

Παρέδωσε την εντολή ο Βενιζέλος

Την ελπίδα ότι θα συμβάλει στο να υπάρξει κυβέρνηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος στο γραφείο του τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος του παρέδωσε τη διερευνητική εντολή και τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της προσπάθειάς του, επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες πρέπει να εστιαστούν τώρα προς τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ συμφωνούν καταρχήν στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

«Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά συμφωνούν στην ανάγκη και τη δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης φιλευρωπαϊκών δυνάμεων με διετή εντολή, με όριο την παραμονή της χώρας στο Ευρώ και με στόχο τη δραστική βελτίωση των όρων και την οριστική υπέρβαση του μνημονίου, ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει αυτοδύναμη και κυρίαρχη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος προσερχόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Βεβαίως», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, «όρος και προϋπόθεση είναι και η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αυτή. Το έθεσα στον κ. Τσίπρα το ζήτημα αυτό, δεν έχω λάβει μία θετική απάντηση, πιστεύω όμως ότι εκεί πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειές σας κατά την φάση των διαβουλεύσεων, υπό τον δικό σας συντονισμό και τη δική σας προεδρία».

«Υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας απ\' ό,τι βλέπω. Ελπίζω να συμβάλω στο να υπάρξει μία κυβέρνηση, γιατί τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα», απάντησε ο κ. Παπούλιας, προσθέτοντας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, τη Δευτέρα το ECOFIN, στη συνέχεια το ΝΑΤΟ και το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ. tanea.gr, 12/5/2012
Keywords
Τυχαία Θέματα