Τιμούμε το ΟΧΙ που ψηφίσαμε, αγωνιζόμαστε για το ΝΑΙ που οφείλουμε

Αρθρογράφος: Γιώργος Μάλλης

Είμαι, εδώ και πολλά χρόνια, ένας ανένταχτος κομματικά αριστερός πολίτης. Οι πολίτες σε μια δημοκρατία πρέπει να μιλούν , να δρούνε γενικά για τα συλλογικά θέματα που καθορίζουν τις ζωές τους. Θεώρησα λοιπόν υποχρέωση μου, αυτές τις δύσκολες μέρες για τον ελληνικό λαό, να πω κάποια λόγια για την κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας σήμερα.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που είπαμε με την ψήφο μας ένα μεγάλο ΟΧΙ στην Ελλάδα

της υποτέλειας, στην Ελλάδα προτεκτοράτο των δανειστών, στην Ελλάδα που ξεπουλιέται με εξευτελιστικούς όρους για την αξιοπρέπεια μας στο διεθνές κεφαλαίο.

Άλλαξαν πολλά από τότε… Το ΟΧΙ μας, τα παλιά και νέα κόμματα της υποτέλειας, το έκαναν ΝΑΙ, παραδίδοντας τη χώρα στα δεσμά ενός τρίτου μνημονίου που θα φέρει με απόλυτη βεβαιότητα ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση στα συνήθη υποζύγια αυτού του τόπου, τις λαϊκές τάξεις.

Ζητούν τώρα την ψήφο μας με γελοία, απολιτικά συνθήματα όπως «παλιό και νέο», «κατεστημένο» και άλλα τέτοια. Ζητούν την ψήφο μας χωρίς πρόγραμμα αφού ένα και μόνο πρόγραμμα έχουν συμφωνήσει να εφαρμόζεται σε αυτό τον τόπο. Το μνημόνιο της υποτέλειας. Καμιά δημοκρατία με κυβέρνηση, βουλή και άλλα τέτοια κουραφέξαλα δεν μπορούν να αποφασίζουν σε μια Ελλάδα με καθεστώς αποικιακής εξάρτησης. Τα πάντα εγκρίνονται από τους δανειστές.

Απέναντι σε όλους αυτούς τους εκφραστές των ξένων και ντόπιων κεφαλαίων, που προβάλουν την υποτέλεια σε αυτά ως μια αναπόφευκτη αναγκαιότητα του σύγχρονου κόσμου εμείς μένουμε στο δρόμο του ΟΧΙ. Απέναντι σε αυτούς που ενώ υπόσχονταν πως θα μας κάνουν τη ζωή καλύτερη μέσα από το δρόμο των μνημονίων έφεραν την εξαθλίωση μένουμε στο δρόμο του ΟΧΙ με την ψήφο μας, αλλά κύρια με τον καθημερινό μας αγώνα για τη δημοκρατία και την κοινωνική απελευθέρωση σε αυτό τον τόπο.

Λέμε έτσι το μεγάλο μας ΝΑΙ για την Ελλάδα που θέλουμε. Την Ελλάδα της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Την Ελλάδα που ένας ελεύθερος από την πιο βάρβαρη εκμετάλλευση λαός θα αποφασίζει για την τύχη του. Θα οικοδομεί το μέλλον του με υπερηφάνεια.

Ξέρω πως απέναντι μας ο κόσμος της κοινωνικής εκμετάλλευσης και της εθνικής υποτέλειας θεωρεί τη νίκη του δεδομένη. Τον αγώνα μας ρομαντική ουτοπία χωρίς καμιά προοπτική. Την κυριαρχία τους μονόδρομο για την αποφυγή ενός υποτιθέμενου χάους και καταστροφής. Το φοβούνται προφανώς για τους ίδιους αφού εμείς το χάος και την καταστροφή την βιώνουμε καθημερινά στην Ελλάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

Ξέρω όμως ταυτόχρονα πως ο δρόμος ο δικός μας και μόνο έχει αξία. Γιατί αξίζει η δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, ένα αύριο χωρίς εκμετάλλευση και υποτέλεια. Αξίζει η ελευθερία και όχι η σκλαβιά και μάλιστα με τη θέληση μας, η εθελοδουλία. Είναι τα δικά μας ακριβά ιδανικά . Αυτά που δεν τα ξεπουλούμε όπως κάνουν όσοι πουλούν σε τιμή ευκαιρίας την ίδια τη χώρα μας. Αυτά που κατατέθηκαν και κατατίθενται ζωές για τη πραγμάτωση τους. Όπως τελικά είπε και ο μέγας Ρήγας Φεραίος «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή…»

Αυτό αξίζει !

Γιώργος Μάλλης

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός (Κοινωνιολόγος, Πολιτικός Επιστήμονας)

Ετικέτες: Γιώργος ΜάλληςΟΧΙναι Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα