Τι ορίζει η εγκύκλιος για τους επιτηρητές στις πανελλαδικές εξετάσεις

Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας για τις πανελλαδικές εξετάσεις με την οποία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ. Στην ίδια εγκύκλιο περίπου στη μέση υπάρχει αναλυτική

αναφορά για τους επιτηρητές:

Δ. ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΩΝ

1. Για κάθε Ε.Κ. ορίζονται με απόφαση του οικείου Δ/ντή Διεύθυνσης οι αναγκαίοι επιτηρητές για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

2. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Π.Δ. 60/2006, επιτηρητές ορίζονται καθηγητές Δ.Ε. (κατά προτίμηση Γυμνασίου) δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης με τις εξής προϋποθέσεις :

α) Οι καθηγητές Λυκείων δεν μπορούν να ορίζονται ως επιτηρητές σε ΓΕΛ όπου εξετάζονται μαθητές τους. β) Στα ιδιωτικά Λύκεια ως επιτηρητές ορίζονται υποχρεωτικά καθηγητές μόνο της δημόσιας εκπαίδευσης. Κατά τον ορισμό των επιτηρητών λαμβάνεται μέριμνα ώστε σε κάθε αίθουσα εξετάσεων να υπάρχουν δύο επιτηρητές και ανά πέντε αίθουσες να ορίζεται και ένας αναπληρωματικός.

3. Οι καθηγητές των Γυμνασίων που θα ορισθούν ως επιτηρητές δεν απαλλάσσονται από τις υποχρεώσεις τους στο Γυμνάσιο.

4. Με ευθύνη της Λυκειακής Επιτροπής οι επιτηρητές κατανέμονται στις αίθουσες εξετάσεων κατά τέτοιο τρόπο ώστε κάθε ημέρα εξέτασης να είναι σε διαφορετική αίθουσα.

5. Η απόφαση ορισμού των επιτηρητών εκδίδεται πέντε (5) ημέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων.

6. Σημειώνεται ότι η Λυκειακή Επιτροπή παραδίδει κάθε ημέρα το φάκελο της εξέτασης στους επιτηρητές οι οποίοι υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα τη Λυκειακή Επιτροπή για όποιο πρόβλημα τυχόν προκύψει.

7.Οι επιτηρητές απαγορεύεται να παρέχουν οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία ή επεξήγηση στους εξεταζόμενους εκτός των οδηγιών, διευκρινίσεων ή πληροφοριών που διαβιβάζονται σε αυτούς από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων δια των Λυκειακών Επιτροπών, τις οποίες διανέμουν ή ανακοινώνουν στους εξεταζόμενους, χωρίς να προβαίνουν σε δικές τους διευκρινίσεις

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο σε μορφή Pdf

επιτηρητές πανελλαδικώνεπιτηρητέςΥπουργείο Παιδείαςπανελλήνιεςπανελλαδικές εξετάσειςΕπισυνάψεις: epitirites_panelinies.pdf
Keywords
Τυχαία Θέματα