Τι έγινε με την κινητοποίηση των Συλλόγων ΠΕ της Γ Αθήνας στις 8/9

Tweet

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 8/9/2014 δυναμική κινητοποίηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε της Γ΄Αθήνας στη Γ΄Δ/νση Π.Ε Αττικής την ώρα που συνεδρίαζε το ΠΥΣΠΕ για να ετοιμάσει τους καταλόγους με τους "υπεράριθμους" εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα μετακινηθούν υποχρεωτικά. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν συνάδελφοι/ισσες από τους συλλόγους: Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Ιλίου-Καματερού. Στη παρέμβασή τους τα Δ.Σ ξεκαθάρισαν ότι:

- Για άλλη μια χρονιά ξεδιπλώνεται ένα σχέδιο ξηλώματος της σταθερής και μόνιμης εργασίας

στο δημόσιο σχολείο και κάθε εργασιακού δικαιώματος που απορρέει από αυτή! Σε απόλυτη ταύτιση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, κονιορτοποιούν τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, διαλύουν τα σχολεία, για να ικανοποιήσουν τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής με ακραία λιτότητα. Είναι σε όλους φανερό ότι η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για να καλύψουν τα χιλιάδες κενά που δημιουργεί η πολιτική των μηδενικών διορισμών και της διόγκωσης της ανεργίας καταφεύγουν στην αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό και την παρανομία.

- Το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Αττικής διατάζουν τις Διευθύνσεις Π.Ε να μην τοποθετήσουν δεύτερο δάσκαλο στα κλασσικά ολοήμερα, ακόμα και αν ο αριθμός των μαθητών απαιτεί δεύτερο δάσκαλο (σχολεία με 120 μαθητές στο Ολοήμερο θα έχουν έναν δάσκαλο!!!) και να κρατήσουν αυτές τις θέσεις για αναπληρωτές ΕΣΠΑ. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν στη Γ ́ Αθήνας τεχνητό πλεόνασμα δασκάλων (περίπου 30) που θα μετακινηθούν σε άλλες Διευθύνσεις.

- Η εντολή αυτή δεν στηρίζεται σε κανένα νομικό πλαίσιο, είναι αυθαίρετη, λογιστική και δημιουργεί κατάφορη αδικία απ' τη στιγμή που θα φύγουν δάσκαλοι με οργανική και τη θέση τους θα πάρουν αναπληρωτές ΕΣΠΑ. Σε συνδυασμό με την επίσης αυθαίρετη απαγόρευση των αποσπάσεων στα 29 κενά τμήματα ένταξης της Γ ́ Αθήνας εκπαιδευτικών ΠΕ 70 και την τοποθέτηση σε αυτά αναπληρωτών ΕΣΠΑ ΠΕ 71 γίνεται ακόμα πιο εμφανές ότι στη Γ ́ Αθήνας δεν περισσεύουν δάσκαλοι.

- Οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί θα μετακινηθούν υποχρεωτικά σε άλλες Δ/νσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικογενειακή τους κατάσταση σε μια περίοδο που έχουν πληγεί εργασιακά και οικονομικά. Όπως και πέρυσι η μετακίνηση αυτή θα προκαλέσει ολική αναστάτωση στη λειτουργία των σχολείων και αλυσιδωτές αντιδράσεις. Θα υπολειτουργούν τα ολοήμερα, θα προσλαμβάνονται αναπληρωτές στη θέση των μετακινούμενων, θα καλύπτονται τα κενά με συγχωνεύσεις τμημάτων κλπ. Δηλαδή Υπουργείο και Περιφέρεια με τις παράνομες εντολές τους τινάζουν στον αέρα τη σχολική χρονιά πριν ακόμα ξεκινήσει!!!

- Στα πλαίσια αυτά τα Δ.Σ απαίτησαν : Να σταματήσουν οι παράνομες μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Να μην κλείσει κανένα τμήμα, πρωινό ή ολοήμερο. Να μη μετακινηθεί κανένας δάσκαλος. Για το λόγο αυτό καλέστηκαν τα διορισμένα μέλη του συμβουλίου να μην συναινέσουν στις μετακινήσεις των συναδέλφων και να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση. Στη συνέχεια οι αιρετοί του κλάδου αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Κάτω από την επιμονή και δυναμική παρέμβαση των συναδέλφων η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ δεν έγινε.

Είμαστε αποφασισμένοι. Δε θα επιτρέψουμε να μετακινηθεί κανένας συνάδελφός μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε:

Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Ιλίου-Καματερού "Δ. Γληνός"

Tags: Σύλλογοι ΠΕ της Γ Αθήνας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα