Θύμα της αλβανικής μαφίας ο Ζαφειρόπουλος

Ο Αλβανός εκτελεστής του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ομολόγησε τα πάντα και έδειξε την αλβανική μαφία, της οποίας τα αφεντικά είναι στη φυλακή. Οι δύο Αλβανοί που επισκέφτηκαν τον Ζαφειρόπουλο ήθελαν να τον εκφοβίσουν και φαίνεται πως κατά λάθος αντί να τον πυροβολήσουν στα πόδια τον σκότωσαν με μία σφαίρα στο στήθος.

Οι Αλβανοί βαρυποινίτες, τρεις τον αριθμό, είναι τα αφεντικά της αλβανικής μαφίας και είναι αυτοί που προσέλαβαν τους δύο εκτελεστές, τον ψηλό και τον κοντό (έτσι τους αποκαλούσαν) οι οποίοι είχαν κάνει και μαζί φυλακή στο ίδιο κελί. Η αποστολή των εκτελεστών, κατ΄ εντολή

της μαφίας, ήταν να εκφοβίσουν τον γνωστό δικηγόρο.

Ο εκβιασμός στόχευε στα 5.000.000 ευρώ που ζητούσαν για την Energa ώστε να βγάλουν τους βαρυποινίτες από τον Κορυδαλλό. Μέσω του δικηγόρου Μ.Ζαφειρόπουλου ήθελαν να τους δοθούν τα χρήματα από τον φυλακισμένο πελάτη του για το σκάνδαλο εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας (energa), ο οποίος κατηγορείται και για “συμβόλαιο θανάτου” σε βάρος άλλου δικηγόρου το 2015.

Στο σχέδιο εμπλέκονται και άλλοι δικηγόροι, η υπόθεση όμως πήγε στραβά με την τραγική κατάληξη και η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της αστυνομίας ο 32χρονος δολοφόνος αστόχησε και πέτυχε στο στήθος, αντί για τα πόδια τον 52χρονο ποινικολόγο, επειδή χρησιμοποίησε όπλο με σιγαστήρα. Ο δράστης υποστηρίζει ότι ο Ζαφειρόπουλος μόλις είδε το όπλο έσκυψε να προφυλαχθεί και εκείνη τη στιγμή αυτός πυροβόλησε και αντί στα πόδια τον πέτυχε στο στήθος.

Οι τρεις Αλβανοί βαρυποινίτες είχαν καταθέσει στην κύρια ανάκριση της υπόθεσης της Energa, κατονομάζοντας το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, ως τον άνθρωπο που τους έβαλε να βγάλουν από την μέση έναν δικηγόρο στην Πεντέλη το 2015.

Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν αναζητούσαν μέσα στην φυλακή το συγκεκριμένο πρόσωπο, προκειμένου να το εκβιάσουν ώστε να τους δώσει, λόγω της μεγάλης του περιουσίας το ποσό των 5 εκ. ευρώ για την δουλειά που είχαν κάνει στην Πεντέλη και δεν είχαν πληρωθεί από τον ίδιο.

Όταν διαπίστωσαν πως δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουν το συγκεκριμένο πρόσωπο, καθώς είναι κρατούμενος στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο εκβιασμού του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσω των δυο οπλοφόρων συμπατριωτών τους.

Μάλιστα, σε τηλεφώνημα που έχει υποκλέψει μέσα από τις φυλακές ο υπέρ κοριός της Ασφάλειας, ακούγεται ο ένας από τους βαρυποινίτες και “βαρύ πιστόλι” της ελληνικής μαφίας κατά το παρελθόν, να λέει στον φερόμενο εκτελεστή του Ζαφειρόπολου: “…θα πάτε στο γραφείο, θα του πείτε για τα λεφτά και θα πάτε για τα πόδια αν κάνει τρίπλες, και θα του ζητήσετε αυτά που λέμε”.
Το συμβόλαιο εκφοβισμού του γνωστου δικηγόρου έκλεισε στο ποσό των 20.000 ευρώ και μάλιστα οι δυο εκτελεστές πήραν προκαταβολή 3.000 ευρώ, για να φέρουν σε πέρας την δουλειά.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε με το συμβόλαιο του εκφοβισμού επειδή οι τρεις Αλβανοί, λόγω επικείμενης δίκης της Energa, πόνταραν στον εκβιασμό για να πάρουν χρήματα διαφορετικά θα έκαναν κακό στον μεγαλομέτοχο της εταιρείας ο οποίος ήταν πελάτης του Ζαφειρόπουλου.

Η αστυνομία με υπερκοριό που έχει στις φυλακές έπιασε συνομιλία βαρυποινίτη που έλεγε ότι τους έστειλαν για απλό εκφοβισμό και αυτοί τα έκαναν μαντάρα. Και έτσι άρχισε να λύνεται η υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Παπαζαφείρη, διοικητή της Ασφάλειας και τον Θεόδωρο Χρονόπουλο, εκπρόσωπο της αστυνομίας: «στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πρωινές ώρες της 29ης Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, στο οποίο διέμεναν οι δράστες, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,
πιστόλι με γεμιστήρα και 10 φυσίγγια,
πολεμικό τυφέκιο, με γεμιστήρα και 30 φυσίγγια,
118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
3 γεμιστήρες διαφόρων όπλων,
χειροβομβίδα,
2 πλήρεις αστυνομικές στολές
εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής

οι δράστες διέμεναν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μέχρι και τη διάπραξη του εγκλήματος, οπότε αναγκάστηκαν να διαφύγουν, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Εντός του διαμερίσματος, εντοπίστηκε 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών και πλαστογραφία και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση».

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα