Θρίαμβος του κόμματος Farage στις εμβόλιμες εκλογές

Τη δεύτερη του έδρα στο βρετανικό κοινοβούλιο εξασφάλισε το UKIP του Νigel Farage μετά τις εμβόλιμες εκλογές στην περιφέρεια του Rochester and Strood, πιστοποιώντας τις εκτιμήσεις μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ότι αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για Εργατικούς και Συντηρητικούς.

Την έδρα κατέλαβε ο πρώην βουλευτής των Συντηρητικών Mark Reckless, ο οποίος αποχώρησε από τους Τοries για να ενταχθεί στο κόμμα του ακροδεξιού ευρωσκεπτικιστή.

Τα

αποτελέσματα που αποτέλεσαν ισχυρό πλήγμα για τους συντηρητικούς διαμορφώθηκαν ως εξής. O Mark Reckless έλαβε 16.867 ψήφους (42.1%), ο συντηρητικός, Kelly Tolhurst 13.947 (34.8%), ο εργατικός Naushabah Khan 6.713 (16.8%),οι Πράσινοι 1692 (4,2%) και τέλος οι φιλελεύθεροι έλαβαν 349 (0.9%).

Παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αγγλίας David Cameron ότι οι Συντηρητικοί θα κερδίσουν πίσω την έδρα στις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν του χρόνου ,τα αποτελέσματα απoτελούν ένα μικρό πολιτικό σεισμό. Oι συντηρητικοί χάνουν 14 μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές της περιφέρειας, οι Εργατικοί 12 ενώ οι Φιλελεύθεροι εξαφανίζονται εκλογικά παίρνοντας μόλις 1% από 16% που είχαν λάβει στις προηγούμενες. Είναι εμφανές ότι οι ευρωσκεπτικιστές τους Farage που δεν είχαν καν αυτόνομη κάθοδο στη συγκεκριμένη περιφέρεια στις προηγούμενες εκλογές

Ο Farage δήλωσε ότι πολλοί βουλευτές των Τories θα σκεφτούν να αυτομολήσουν στο κόμμα του ακολουθώντας το παράδειγμα του Reckless και του Douglas Carswell, πρώην βουλευτών των Τοries που αυτομόλησαν και επανεξελέγησαν με το UKIP.

Το UKIP δείχνει ότι πλέον αποτελεί ένα δυνατό παίχτη στην πολιτική σκακιέρα της Βρετανίας και θα αποτελέσει ρυθμιστή στις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν του χρόνου, ρευστοποιώντας το κλίμα ακραίου ευρωσκεπιτικισμού που επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Tags: Nigel FarageUKIPβρετανικές εκλογέςΑγγλία
Keywords
Τυχαία Θέματα