Θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια για το χαμένο Boeing;

Tweet

Στις 8 Μαρτίου 2014, την ημέρα που χάθηκε το Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών η σχέση Κίνας και Μαλαισίας δοκιμάστηκε. Στη συγκεκριμένη πτήση επέβαιναν 154 Κινέζοι. Παρόλο όμως το θρίλερ του χαμένου αεροπλάνου οι δύο χώρες έχουν αναπτύξει στενές σχέσεις που κρατούν χρόνια. Συγκεκριμένα είναι χιλιάδες οι Κινέζοι που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και να εγκατασταθούν μόνιμα στη Μαλαισία. Θέλουν να ξεφύγουν από τη μόλυνση και τα προβλήματα του Πεκίνου και θέλουν να

ζήσουν καλύτερα σε μία πόλη όπως η Κουάλα Λουμπούρ που προσφέρει φτηνότερη ζωή, καλύτερη εκπαίδευση και καθαρότερο περιβάλλον.

Έτσι πολλοί Κινέζοι έχουν κάνει δεύτερο σπίτι τους τη Μαλαισία.

Από τις 8 Μαρτίου όμως οι Κινέζοι και τα ΜΜΕ της Κίνας νιώθουν οργή για τη Μαλαισία γιατί πιστεύουν ότι οι αρχές δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βρουν το αεροπλάνο. Η επίσκεψη Κινέζων στη Μαλαισία έπεσε δραματικά.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη των 239 επιβαινόντων του χαμένου αεροπλάνου και αυτό έχει αντίκτυπο σε όλη την κινεζική κοινή γνώμη. Φωνές όμως αρχίζουν να ακούγονται που λένε ότι ο χρόνος θα θεραπεύσει την οργή και τον πόνο και θα επανέλθουν οι Κινέζοι μαζικά στη Μαλαισία. Πάντως, διεθνώς, δεν γίνεται λόγος για το αν ξέρουν που βρίσκεται το αεροπλάνο.

Δεν μένει παρά να περιμένουμε γιατί ο χρόνος σίγουρα θεραπεύει τις πληγές αλλά φανερώνει και καλά κρυμμένα μυστικά.

Tags: ΜαλαισίαΚίνααεροπλάνοboeing Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα