Τα θέματα της Νεολληνικής Γλώσσας των πανελλαδικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ - Εκτιμήσεις θεμάτων-

Tweet

Πρεμιέρα πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα και για τους υποψηφίους που φοίτησαν σε ημερήσια και εσπερινά επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) (ομάδα α'). Οι υποψήφιοι εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΔΩ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΕΝΑ

Τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων της Νεοελληνικής Γλώσσας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) κρίνονται προσιτά και ανάλογα των δυνατοτήτων των μαθητών. Συγκεκριμένα το κείμενο του Γιάννη Τσαχαγέα που δόθηκε για περιληπτική απόδοση του νοήματός του (Α’ ερώτημα - ζητούμενο) αναφέρεται στην αύξηση της εγκληματικότητας των νέων. Τα ερωτήματα – ζητούμενα του Β’ μέρους είναι σαφή, συγκεκριμένα, εύληπτα και καλύπτουν βασικά μέρη της διδαγμένης ύλης.

Τέλος, το ζητούμενο Γ’, η παραγωγή λόγου αφορά στη σύνταξη ενός άρθρου που θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του σχολείου με θέμα την ενδοσχολική βία και ειδικότερα τις μορφές της και τους τρόπους αντιμετώπισής της. Το ζητούμενο αυτό θέμα ανήκει σε κύρια θεματική ενότητα του σχολικού βιβλίου.

ΟΡΟΣΗΜΟ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 11 , ΠΕΙΡΑΙΑΣ,Τ.Κ.18532 -- ΤΗΛ. 210-4224752

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΑ.Λ. ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Περίληψη: Ευσύνοπτο κείμενο και κατανοητό. Ανάπτυξη παραγράφου: Βατή Ερωτήσεις θεωρίας: Εύκολες. Λεξιλογικές: Εύκολες Έκθεση: Βατό θέμα -Γενική εκτίμηση: Τα θέματα είναι βατά και οι προετοιμασμένοι υποψήφιοι θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. ΟΡΟΣΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑΣ Α΄)ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

15-20

10-14,9

0-9,9

2013

2,91%

20,96%

76,1%

Συγκριτικά με τα θέματα της περσινής χρονιάς, τα φετινά εκτιμούνται ως πιο εύκολα.

ΟΡΟΣΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η επόμενη εξέταση είναι την Τρίτη 3/6 στο μάθημα Μαθηματικά Ι. Από την Παρασκευή 13/6 οι μαθητές εξετάζονται στα μαθήματα ειδικότητας. Οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ θα διαρκέσουν έως τις 19/6. Όπως και χθες στα γενικά λύκεια (ΓΕΛ), η εξέταση ξεκίνησε στις 8:00 και θα διαρκέσει τρεις ώρες.

Tags: πανελλαδικές εξετάσειςΕΠΑΛπανελλαδικές 2014πανελλήνιες 2014Επισυνάψεις: them_glo_epal_c_hmer_no_1405.pdf Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα