Τα ψεύτικα τα νούμερα τα μεγάλα των δημοσκοπήσεων για ΟΧΙ / ΝΑΙ

Με εκτιμήσεις ότι το ΟΧΙ θα ξεπεράσει το 61% οι δημοσκόποι μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο που διεξάγουν τις έρευνές τους αφού όπως θα διαβάσετε και θα θυμηθείτε πιο κάτω καμία εταιρεία δεν "έπιασε" τα νούμερα που έδειξε η κάλπη.

Και οι δημοσκοπήσεις και οι εκτιμήσεις έπεσαν εντελώς έξω (για άλλη μία φορά;) από την ψήφο των πολιτών

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ μόλις άνοιξαν οι κάλπες

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Στο

43% ανέρχεται το ποσοστό των πολιτών που προτίθενται να ψηφίσουν ‘όχι’ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, έναντι 42,5% που υποστηρίζουν το ‘ναι’, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 81% των ερωτηθέντων επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, με το 12% να τάσσεται υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας σε δείγμα 1.042 ατόμων με το περιθώριο σφάλματος να ανέρχεται στο 3%, επισημαίνει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Χαρακτηριστικά στη δημοσκόπηση της Public Issue το «όχι» προηγείται με 0,5%, στην έρευνα της Alco το 41,7% λέει «ναι» έναντι του 41,1% για το «όχι».

Τέλος η δημοσκόπηση της GPO καταγράφει προβάδισμα 0,4% για το «ναι».

Issue: Στο νήμα - Με 0,5% προηγείται το «όχι» /pp Open Sans', sans-serif;font-size:14px;font-stretch:inherit;line-height:inherit;color:rgb(0, 0, 0);"Ειδικότερα σε έρευνα της Public Issue για την Κυριακάτικη Αυγή που διενεργήθηκε από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, το «όχι» προηγείται με 0,5% έναντι του «ναι»./pp Open Sans', sans-serif;font-size:14px;font-stretch:inherit;line-height:inherit;color:rgb(0, 0, 0);">Στην πρόθεση ψήφου, το «ναι» συγκεντρώνει 42,5%, το «όχι» 43%, οι αναποφάσιστοι είναι 9%, ενώ 3,5% δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν, το λευκό - άκυρο είναι 1%, ενώ 1% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Στην πρόθεση ψήφου με πιθανή ψήφο των αδιευκρίνιστων το «όχι» συγκεντρώνει 45%, το «ναι» 45,5%, οι αναποφάσιστοι είναι 3,5%, το 4% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει, το 1,5% είναι λευκό/άκυρο ενώ 0,5% δεν γνωρίζουν/δεν απαντούν.

Στη Θεσσαλονίκη το 39% τάσσεται υπέρ του «ναι» και το 44% υπέρ του «όχι».

Στη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του protothema.gr, στην πρόθεση ψήφου, το 41,7% δηλώνει ότι θα ψηφίσει «Ναι» και «Όχι», επιλέγει το 41,1% των ερωτηθέντων.

Σε γενικές γραμμές οι ψηφοφόροι των κομμάτων ακολουθούν τις γραμμές των κομμάτων τους. «Ναι» λένε σε ποσοστό 77-78% οι ψηφοφόροι ΝΔ, Ποταμιού, ΠΑΣΟΚ. Υπέρ του «όχι» εμφανίζεται το 72% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ και από τον ΣΥΡΙΖΑ «όχι» λέει το 69% και το 62% της Χρυσής Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα