Τα μάθατε; Δεν τα μάθατε;

Αρθρογράφος: Τάνια Ζωγράφου

Αγαπητοί συμπατριώτες Χριστός Ανέστη! Δεν τα μάθατε; Αναστήσαμε την Τρίτη 21 μηνός Μαρτίου του σωτηρίου έτους 2017. Τώρα βουρ, (τουρκιστί πάνω τους), στη μαγειρίτσα και τις γαρδούμπες.

Απορίες του στυλ μα η εκκλησία όρισε την Ανάσταση για τις 16 Απρίλη, απορρίπτονται ως αγαθές. Εκκλησία είναι, αυτή ορίζει πότε είναι το Πάσχα. Από δω και μπρος το Πάσχα

δε θα είναι κινητή εορτή, εξαρτώμενη από την Κυριακή, την πρώτη πανσέληνο και την εαρινή ισημερία. Θα είναι σταθερότατη και θα εορτάζεται στις 21 Μαρτίου, εκάστου έτους. Θα εορτάζουμε την αθώωση των ανακατεμένων στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, και την Ανάσταση του Σωτήρος.
Σκάνδαλο από το 2008, έκανε εννέα ολόκληρα χρόνια, για να ...ολοκληρώσει τη δικαστική του πορεία. Με αθώωση. Αναμειγμένοι στο σκάνδαλο ήταν τότε πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, που σήμερα δεν αξίζει να τους αναφέρεις πια. Εκτός κι αν η απόφαση, οδηγήσει στην θεϊκή ενδυνάμωση της γαλάζιας παράταξης και οι εμπλεκόμενοι τότε, αναβαπτισμένοι σήμερα, κατέβουν εκ νέου στην εκλογική κονίστρα.
Το σεβαστό δικαστήριο στο σκεπτικό του επεσήμανε ότι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν "λόγω ελλείψεως κυρίως του υποκειμενικού στοιχείου του δόλου στο πρόσωπό τους και σε λίγες περιπτώσεις λόγω έλλειψης στοιχείων της αντικειμενικής υποστάσεως των αδικημάτων". Ωστόσο, το δικαστήριο με την απόφαση του αναγνωρίζει ότι η λίμνη Βιστονίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις αυτής ανήκουν στο δημόσιο. Μένει να δούμε τι θα γίνει με τις οφσόρ εταιρείες στα χέρια των οποίων είχαν καταλήξει τότε, τα ου δολίως, μεταβιβασμένα ακίνητα.
«Με χειροκροτήματα, δάκρυα και φωνάζοντας: «Άξιος ο γέροντας» και «Χριστός Ανέστη», υποδέχτηκε μεγάλο μέρος του ακροατηρίου την τελευταία απόφαση του Δικαστηρίου, με την οποία δόθηκε το «πράσινο φως» για την άρση της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων». (Από τον Τύπο). Σωστότερο θα ήταν να φώναζαν «Χρήμα Ανέστη!», μα ποιος δίνει σημασία, για το πολιτικώς ορθό των συνθημάτων. Άλλωστε ένας, άλλος, Χριστός είχε σηκώσει το φραγγέλιο κατά του χρήματος και των εμπόρων, στο ναό του Σολομώντα. Κατά την έξοδό του από τα Δικαστήρια ο ηγούμενος Εφραίμ δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Θεό και την Παναγία για την αίσια έκβαση της υποθέσεως και όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν, την Εκκλησία και τους νομικούς μας συμβούλους. Τους ευχαριστούμε και δοξολογούμε το Θεό». Από το σχετικό χολιγουντιανό λογύδριο, έλλειπαν οι ευχαριστίες προς τη μαμά και τον μπαμπά του, που τον γέννησαν. Τώρα αν ο Θεός και η Παναγία, είχαν την παραμικρή σχέση με τη Βιστονίδα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Ο δόλιος, (διαβάζεται ο καημένος), κατά το σκεπτικό της απόφασης, «δεν είχε δόλο», γιατί νόμιζε ότι ήταν δικιά του, (της μονής), τα χωράφια και ολόκληρη λίμνη. Και αφού ήταν δικά του ελέω, κακόβουλων, χρυσόβουλων του Σουλτάνου, έτσι νόμιζε, άρχισε ο δόλιος, (διαβάζεται ο ύπουλος), να τα πουλάει σε πολιτικούς, συγγενείς τους και συγγενικές οφσόρ. Όσο για τους υπόλοιπους, η απόφαση ήταν αθωωτική, «λόγω έλλειψης στοιχείων της αντικειμενικής υποστάσεως των αδι­κημάτων». Ήγουν, τουτέστιν, δηλαδή, με άλλους λόγους, ήτοι, οι υπόλοιποι, τα ρέστα, δεν είχαν στοιχεία, για να εκτιμήσουν ότι δεν έπρεπε να βάλουν τη τζίφρα τους κάτω από μια καραμπινάτη παραχώρηση δημόσιας περιουσίας, σε ιδιώτες. Μα ποιοι ήταν, για να έχουν στοιχεία, ο Μεντελέγιεφ με τον Πίνακα των Στοιχείων;
Έτσι έγιναν τα πράγματα και όχι όπως νομίζατε μέχρι τώρα.
Τώρα, που είναι αθώοι οι κατηγορούμενοι, θα φάμε με χρυσά κουτάλια και θα καταργηθούν τα μνημόνια. Γιαυτό και πανηγύρισε η ΝΔ, σύσσωμη, συμπεριλαμβανομένης της Ντόρας, που τον Ιούνη του 2010 δήλωνε: «Ναι ήταν σκάνδαλο το Βατοπέδι... κάποιοι σίγουρα έβγαλαν χρήματα».
Μετά τη δικαίωση του Καραμανλή και της αυλής του, βουρ να αθωώσουμε και το Λιάπη για τις πλαστές πινακίδες. Και αν θυμηθείτε και κανένα ακόμα σκάνδαλο, μη διστάσετε. Εδώ είμαστε.
Μετά πνευμάτων δικαίων τετελειωμένων την ψυχήν των δούλων σου, Σώτερ, ανάπαυσον, φυλάττων αυτήν εις την μακαρίαν ζωήν, την παρά σοι, φιλάνθρωπε.
Μας τελείωσαν.

Ετικέτες: Τάνια Ζωγράφου
Keywords
Τυχαία Θέματα