Τα κενά στον Πειραιά και άλλες ιστορίες τρέλας και κοροϊδίας, των αιρετών Β. Κουτσώνη και Θ. Πετρίδου

Tweet

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 18

των αιρετών Κουτσώνη Βύρωνα και Πετρίδου Θεώνης

εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Πειραιάς 6/10/2014

ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ

Συνάδελφοι-ισσες,

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την έναρξη των μαθημάτων και τα κενά στα σχολεία

του Πειραιά παραμένουν πολλά. Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με εκατοντάδες κενά τόσο δασκάλων και νηπιαγωγών όσο και ειδικοτήτων. Στην αρχή μάλιστα τα κενά σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης του Πειραιά ξεπερνούσαν τα 450!!!

Σήμερα τα κενά στην Α΄ και στη Β΄ Πειραιά σε ΠΕ70, ΠΕ60, ειδικοτήτων, Ειδικής Αγωγής σε τμήματα ένταξης και παράλληλη στήριξη ακόμα και με τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών ξεπερνούν τα 100!!!!

Τα σχολεία στον Πειραιά στενάζουν από την έλλειψη εκπαιδευτικών. Γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από διευθυντές, συναδέλφους αλλά και γονείς γιατί τα σχολεία δεν λειτουργούν όπως πρέπει. Πολύ συχνά αντιπροσωπείες γονέων αλλά και εκπαιδευτικοί με τους Συλλόγους τους διαμαρτύρονται στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πειραιά για τις χαμένες ώρες στα σχολεία αλλά η απάντηση είναι πάντα η ίδια. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.

Ειδικά τα σχολεία κλασικού τύπου έχουν τα περισσότερα προβλήματα με τις ελλείψεις και τα περισσότερα κενά. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο και η ευθύνη του ΥΠΑΙΘ αλλά και της κυβέρνησης είναι τεράστια. Έχει να κάνει τόσο με τον ελάχιστο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών που γίνονται σε κάθε φάση, όσο και με το είδος των προσλήψεων αυτών. Στα σχολεία ΕΑΕΠ στέλνονται αποκλειστικά αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ΕΣΠΑ ενώ τα κλασικά χρειάζονται αναπληρωτές τακτικού προϋπολογισμού. Το ΥΠΑΙΘ έχοντας τα τελευταία χρόνια μειώσει και φέτος ελαχιστοποιήσει τις προσλήψεις αναπληρωτών τακτικού προϋπολογισμού, χτυπάει ουσιαστικά τα κλασικά σχολεία και τα κλασικά ολοήμερα!!! Σήμερα στον Πειραιά τα κλασικά σχολεία υπολειτουργούν και αρκετά ΕΑΕΠ έχουν προβλήματα λειτουργίας.

Μετά από περίπου ένα μήνα λειτουργίας των σχολείων, έχουν χαθεί και χάνονται καθημερινά χιλιάδες εκπαιδευτικές ώρες με αυτονόητες αρνητικές συνέπειες για το Δημόσιο Σχολείο.

Χωρίς Γερμανικά…

Μόνο στον Πειραιά τα κενά στην ειδικότητα ΠΕ 07 Γερμανικών είναι 17, όλα τακτικού προϋπολογισμού και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη!!!Κανείς δεν ξέρει αν φέτος τα παιδιά θα κάνουν Γερμανικά στο σχολείο τους!!!

Χωρίς Γυμναστές…

Ακόμη, ενώ έχουμε σαν Πειραιάς τουλάχιστον 13 κενά ΠΕ11 Γυμναστών τα σχολεία καλούνται σήμερα να κάνουν το πρόγραμμα για την ¨Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού!!! Απίστευτη ειρωνεία και κοροϊδία σε όλα αυτά τα σχολεία και τους μαθητές τους που θα αναβάλλουν αναγκαστικά το πρόγραμμα ενώ ο Υπουργός Παιδείας θα βρίσκεται την ίδια μέρα για το ίδιο θέμα στις εκδηλώσεις γνωστού ιδιωτικού σχολείου!!!!!

Χωρίς παράλληλη στήριξη…

Αν και έχουν ζητηθεί παράλληλες στηρίξεις για αρκετά παιδιά σε σχολεία του Πειραιά, ελάχιστες έχουν μέχρι τώρα σταλεί. Η λογική που βάζει το καινούριο νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή ή παράλληλη στήριξη ή τμήμα ένταξης, στερεί μορφωτικά δικαιώματα μαθητών , καθώς οι παράλληλες στηρίξεις και τα τμήματα ένταξης απευθύνονται σε διαφορετικές περιπτώσεις μαθητών.

Όλα αυτά έχουν σαν συνέπεια την περεταίρω υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και τη διόγκωση του προβλήματος της ταξικής ανισότητας στην εκπαίδευση, ειδικά στις περιοχές του Πειραιά με τα τόσα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα!!!

Η απάντηση είναι μία:

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!!!

Αυτό που λείπει από τα σχολεία κατά το ΥΠΑΙΘ…

Την ίδια ώρα, το ΥΠΑΙΘ δεν ξεχνά και διάφοροι Σχολικοί Σύμβουλοι και Διευθυντές σχολικών μονάδων κόπτονται για το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης, βάζοντας μάλιστα ημερομηνίες για προγράμματα δράσης. Η εικόνα με τα τόσα προβλήματα των σχολείων από τη μια και τα προγράμματα δράσης- βιτρίνας από την άλλη είναι τουλάχιστον γελοία!!!Η μεγάλη τους βιασύνη βέβαια οφείλεται τόσο στα μεγάλα κονδύλια της ΕΕ για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού που τρέχουν με συγκεκριμένες ημερομηνίες, όσο και στην προσπάθεια να πέσει όλο το βάρος της ευθύνης για την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος στην πλάτη των εκπαιδευτικών!!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΕ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Κουτσώνης Βύρων

αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά

τηλ. 6972643025 e-mail: [email protected]

Αναπληρώτρια Πετρίδου Θεώνη τηλ.6937114024

εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Tags: Βύρων Κουτσώνηςκενά εκπαιδευτικώνΘεώνη Πετρίδου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα