Σύσκεψη για την «επάρκεια» χωρίς τη συμμετοχή των Τμημάτων Ξένων Γλωσσών & Φιλολογιών και των επιστημονικών ενώσεων

Tweet

Σύσκεψη για την «επάρκεια» στο Υπουργείο Παιδείας χωρίς τη συμμετοχή των Τμημάτων Ξένων Γλωσσών & Φιλολογιών και των επιστημονικών ενώσεων των εκπαιδευτικών Ξένων Γλωσσών!

Δίχως τη συμμετοχή των

Τμημάτων Ξένων Γλωσσών & Φιλολογιών των ΑΕΙ και των επιστημονικών ενώσεων των εκπαιδευτικών Ξένων Γλωσσών πραγματοποιήθηκε στις 02.10.2014 σύσκεψη με θέμα τον καθορισμό κριτηρίων για την χορήγηση επάρκειας για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας.

Η Πρόεδρος του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ κ. Φρειδερίκη Μπατσαλιά με έγγραφό ζητεί με έγγραφό της από τον Υπουργό Παιδείας κ. Α.Λοβέρδο να κληθούν και τα Πανεπιστήμια. Ανάλογη κίνηση προετοιμάζουν και οι επιστημονικές ενώσεις των εκπαιδευτικών Ξένων Γλωσσών. Δεν είναι δυνατόν τέτοια ζητήματα να καθορίζονται ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων!

Αθήνα, 3-10-2014

Αριθ. Πρωτ.: 79

Προς: - Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων καθ. κ. Α. Λοβέρδο

- Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Δερμετζόπουλο

- Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας κ. Α. Κυριαζή

Κοιν.: - Πρύτανη Ε.Κ.Π.Α. καθ. κ. Θ. Φπρτσάκη

- Αναπληρωτή Πρύτανη Ε.Κ.Π.Α. καθ. κ. Κ. Μπουραζέλη

- Προέδρους Ξενόγλωσσων Τμημάτων Ε.Κ.Π.Α. και Α.Π.Θ.

- Συλλόγους Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας

- Ο.Λ.Μ.Ε.

- Ο.Ι.Ε.Λ.Ε

- PALSO

Θέμα: Μη πρόσκληση του Τμήματός μας σε σύσκεψη με θέμα τον καθορισμό κριτηρίων για την χορήγηση επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι χθες, 2/10/2014, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο σύσκεψη με θέμα τον καθορισμό κριτηρίων για την χορήγηση επάρκειας για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας στην οποία δεν προσκληθήκαμε.

Οι θέσεις των Ξενόγλωσσων Τμημάτων, τόσο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όσο και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι, εδώ και δεκαετίες, γνωστές και έχουν κατατεθεί πολλάκις εγγράφως σε όλους τους Υπουργούς Παιδείας και στις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου.

Σας επισυνάπτουμε την πλέον πρόσφατη έκκλησή μας, ώστε κατά την θεσμοθέτηση κριτηρίων για τον θεσμό της επάρκειας να ληφθούν υπόψη επιστημονικά, παιδαγωγικά και ακαδημαϊκά κριτήρια, όπως και κοινωνικοί και οικονομικοί παράμετροι, στοιχεία τα οποία έχουν επεξεργαστεί τα Ξενόγλωσσα Τμήματα και τα οποία θεωρούμε ότι ως δημόσιοι λειτουργοί οφείλουμε να τα θέσουμε υπόψη Σας.

Κύριε Υπουργέ,

ευελπιστώντας ότι η μη πρόσκλησή μας στην σχετική σύσκεψη οφείλεται σε αβλεψία, αναμένουμε να έχουμε μια συνάντηση μαζί Σας, καθώς έχουμε έμπρακτα αποδείξει ότι υπηρετούμε ευσυνείδητα τη Δημόσια Παιδεία και θεωρούμε ότι μπορούμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για αναβάθμισή της.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

*Η υπογραφή έχει τεθεί στο πρωτότυπο που παραμένει στο αρχείο του Τμήματος.

Φρειδερίκη Μπατσαλιά

Καθηγήτρια Γερμανικής Γλωσσολογίας

Πρόεδρος του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πανεπιστημιούπολη - Ζωγράφου Τ.Κ. 15784, Αθήνα

http://users.uoa.gr/~fbatsal/

Prof. Dr. Friederiki Batsalia

Leiterin des Fachbereichs Deutsche Sprache und Literatur Universität Athen Panepistimioupoli - Zografou GR, 15784 Athen

deutsch.gr/

Tags: ξένες γλώσσεςεπάρκεια Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα