Συντριπτική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στον Αριστοτέλη στην απεργία/αποχή από την αξιολόγηση στις διαδικασίες επιλογής διευθυντών!

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς από τα 44 ΔΣ (σε σύνολο 58 ΔΣ) από τον Αριστοτέλη, που το ένα μετά το άλλο παίρνουν αποφάσεις στις περισσότερες περιπτώσεις ομόφωνες και πάντως με συντριπτικές πλειοψηφίες και δηλώνουν την πρόθεσή τους για συμμετοχή στην απεργία/αποχή από την αξιολόγηση στις διαδικασίες επιλογής διευθυντών. Είμαστε υπερήφανοι/ες που τα μέλη του σωματείου ανταποκρίνονται μαζικά και μαχητικά στο κάλεσμα για απεργία/αποχή. Η ενωμένη και αποφασιστική στάση μας είναι η

εγγύηση ακύρωσης των σχεδίων τους.

Τα υπόλοιπα 14 Δημοτικά Σχολεία συνεδριάζουν τις επόμενες ημέρες. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν απεργία/αποχή και να ακυρώσουμε στην πράξη την πρώτη απόπειρα εφαρμογής αξιολόγησης. Είναι πια απολύτως σαφές ότι η συντριπτική συμμετοχή στην απεργία/αποχή έχει ακυρώσει ήδη κάθε απόπειρα της διοίκησης να χρησιμοποιήσει το φερετζέ των αξιολογόχαρτων για να δικαιολογήσει προειλημμένες αποφάσεις.

Με βάση τη μέχρι σήμερα εμπειρία μας και τον υψηλό βαθμό ενότητας που οικοδομήσαμε συνεχίζουμε αποφασιστικά. Γνωρίζουμε ότι δίνουμε μια μάχη που έχει ορίζοντα και μετά τις επιλογές διευθυντών. Δίνουμε μια μάχη αποφασιστικής σημασίας για το Δημόσιο Σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενάντια στη χειραγώγηση και την υποταγή που προωθεί η αξιολόγηση! Άλλωστε, «Η γνώμη των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών επί συγκεκριμένων ερωτήσεων αποτίμησης του κριτηρίου της συμβολής στο εκπαιδευτικό έργο, της προσωπικότητας και της γενικότερης συγκρότησης του υποψηφίου, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εφαρμογή του νόμου Βερναρδάκη για την αξιολόγηση των προϊσταμένων από τους υφισταμένους και οι «ερωτήσεις αποτίμησης» ουσιαστικά εισάγουν τους δείκτες του ΠΔ 152, που η κυβέρνηση δεν έχει καταργήσει.

Δηλώνουμε επίσης, ότι θα καταγγείλουμε επώνυμα οποιαδήποτε προσπάθεια άμεσου ή έμμεσου εκβιασμού και άσκησης πίεσης προς τους εκπαιδευτικούς να συμπληρώσουν τα αξιολογόχαρτα από όποια θέση της διοικητικής πυραμίδας κι αν προέρχεται!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά ώστε όλα τα σχολεία να αποφασίσουν συμμετοχή στην απεργία/αποχή!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος Ο γραμματέας

Ρέππα Ντίνα Σακαρετσάνος Λάμπρος

Σύλλογος ΠΕ ο Αριστοτέληςδιευθυντές σχολικών μονάδωνεπιλογή διευθυντών σχολικών μονάδωνΔΔΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα