Συνελήφθη ο νεαρός που έκαψε την ελληνική σημαία έξω από Πολυτεχνείο

Συνελήφθη, αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο 21χρονος που συμμετείχε στο κάψιμο της ελληνικής σημαίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το Πολυτεχνείο.

Πρόκειται για Έλληνα ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε ποτέ ξανά απασχολήσει τις Αρχές, ενώ φέρεται να ομολόγησε αμέσως την πράξη του στους αστυνομικούς λέγοντας «ναι, εγώ έκαψα την ελληνική σημαία. Το παραδέχομαι και το ομολογώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος Έλληνας είπε ακόμη στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε τους άλλους συλληφθέντες και ότι τους είδε πρώτη φορά στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Σε

έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 20χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- χρησιμοποιημένη χειροβομβίδα κρότου λάμψης,

- αυτοσχέδιο βεγγαλικό,

- μεταλλικό εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων,

- κουκούλα τύπου full face και τέσσερα γάντια,

- μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και τρίφτης κάνναβης,

- συσκευή κινητής τηλεφωνίας και δύο κάρτες SIM

Παράλληλα, συνελήφθη και ένας 21χρονος από την Αλβανία, για παράβαση της vομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Στην σπίτι του 21χρονου από την Αλβανία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μάσκα χιονοδρομίας, μαχαίρι, πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτα SIM και κάρτα μνήμης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προσβολής συμβόλων του Ελληνικού Κράτους, εμπρησμού, έκρηξης απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, παραβάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παράβασης του Νόμου περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, περί όπλων και για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, εξακριβώθηκε η εμπλοκή συνολικά δεκαεννέα 19 ατόμων, στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων και της Ν. Σμύρνης αλλά και στη διάπραξη άλλων αδικημάτων.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Παρασκευή στους αρμόδιους Εισαγγελείς, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος των 19 ατόμων, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

επεισόδιασυνελήφθη
Keywords
Τυχαία Θέματα