Σύλλογος ΠΕ ΣΤ Θεσσαλονίκης: Ψήφισμα συμπαράστασης στον συνάδελφο Γιάννη Ρόμπα

Tweet Νεάπολη, 12 - 12 – 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης

ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΜΠΑ

Σε έγγραφό του με θέμα «Ζητούνται έγγραφες εξηγήσεις», το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, να προχωρήσει σε κλίση του συναδέλφου Γιάννη Ρόμπα,

συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Πρόοδος» και μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Ε' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, για έγγραφη κατάθεση εξηγήσεων.

Ο συνάδελφος παρέλαβε στις 28/11/2013 κλήση εγκαλούμενου σε εξέταση, καθώς με εντολή του Υπουργείου Παιδείας διενεργείται πειθαρχική ανάκριση για τη συνδικαλιστική του δράση ύστερα από καταγγελίες γονέων. Το σοβαρό παράπτωμά του ήταν ότι ως μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Ε' Δημοτικής κοινότητας Πειραιά μοίρασε ανακοίνωση της Ένωσης την ημέρα του αγιασμού.

Το γεγονός ότι η αναφορά γίνεται από γονείς προς το Υπουργείο Παιδείας και μάλιστα ένα μήνα μετά το περιστατικό, δείχνει σκοπιμότητα και μεθόδευση.

Θεωρούμε ότι η δίωξη στοχεύει στον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών και ευρύτερα όλου του λαού με στόχο τη σιωπηρή αποδοχή κάθε είδους δυσμενών και αντιλαϊκών πολιτικών. Συνιστά κατάφωρη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν με οργάνωση και αντίσταση στους χώρους δουλειάς. Πρέπει να απαντήσουν με μαζικούς αγώνες ενάντια στις άδικες μνημονιακές - αντιλαϊκές πολιτικές.

Στηρίζουμε το συνάδελφο Γ. ΡΟΜΠΑ και ζητάμε να σταματήσει άμεσα κάθε πειθαρχική δίωξη εναντίον του.Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμποδίσει και να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση.

Tο Δ.Σ.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Στ ΘεσσαλονίκηςΓιάννης Ρόμπαςδίωξηψήφισμα συμπαράστασης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα