Σύλλογος ΠΕ Πιερίας: Καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά και εκτόξευση απειλών από το Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κρίτογλου

Αρ. Πρωτ.360 Κατερίνη 14-3-2012
ΠΡΟΣ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΔΟΕ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ύστερα από καταγγελίες συναδέλφων που κατατέθηκαν στο συμβούλιό μας για απαράδεκτη συμπεριφορά και εκτόξευση απειλών για δυσμενής ενέργειες προς τα πρόσωπά τους από το Διευθυντή Εκπαίδευσης επειδή αυτοί οι εκπαιδευτικοί έτυχε να ζητήσουν άδειες είτε κανονικές είτε αναρρωτικές είτε εκπαιδευτικές ή κάποιοι άλλοι εκπαιδευτικοί που θεωρήθηκε από το Διευθυντή ότι δεν επέδειξαν σωστή υπηρεσιακή και υπάκουη
στάση προς την υπηρεσία.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου συνεδρίασε και αφού έλαβε υπόψη όλα τα δεδομένα των καταγγελιών καθώς και μετά από προηγούμενες συναντήσεις μας με τον κ. Κρίτογλου με θέμα παρόμοιες συμπεριφορές του που όπως φαίνεται δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.
Α Π Ο Φ Α Σ Η
- Η θέση του εκάστοτε Διευθυντή εκπαίδευσης είναι να συντονίζει με θετικό τρόπο τόσο τις εκπαιδευτικές δράσεις των σχολικών μονάδων όσο και τους εκπαιδευτικούς προς την κατεύθυνση να είναι ωφέλιμες και χρηστικές για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
- Όταν ο Διευθυντής εκπαίδευσης ξεφεύγει από τα παραπάνω και ασκεί εξουσία με φωνές απειλές για διώξεις – δυσμενείς τοποθετήσεις και οποιουσδήποτε άλλους εκφοβισμούς προς τους εκπαιδευτικούς όχι μόνο εκτροχιάζεται από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα και δε συμβάλλει στην παιδαγωγική διαδικασία αλλά γυρίζει το χρόνο πίσω σε παλιού τύπου προϊσταμένων – επιθεωρητών προβαίνοντας σε κατάχρηση εξουσίας, συμπεριφορές που ο κλάδος μας προ αρκετών δεκαετιών έχει απορρίψει και καταδικάσει στη συνείδησή του.
- Περιμένουμε λοιπόν από το Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κρίτογλου σε εποχές μάλιστα που εκπαιδευτικοί έχουν γονατίσει και εξαθλιωθεί από τη λαίλαπα των μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικας σε όλους τους τομείς ( εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά κ.τ.λ.) να αλλάξει συμπεριφορά προς τους εκπαιδευτικούς ώστε να είναι η τελευταία φορά που ο Σύλλογός μας ασχολείται με απαράδεκτες και αυταρχικές ενέργειες, διαφορετικά θα κινηθούμε προς άλλες κατευθύνσεις και άλλες διαδικασίες.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος Βάσσου Φρειδερίκη
Keywords
Τυχαία Θέματα