Σύλλογος ΠΕ Π. Φαλήρου: Εκδρομή σε Φλωρεντία - Βενετία

Tweet

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΠΙΖΑ – ΛΟΥΚΑ

ΛΙΜΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

1η μέρα: Αθήνα

Πάτρα – Ανκόνα

Συγκέντρωση και αναχώρηση για την Πάτρα με ενδιάμεση στάση. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνα. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας και ξεκινάει το ταξίδι μας διασχίζοντας την Αδριατική. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: Ανκόνα – Φλωρεντία (ξενάγηση πόλεως)

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την Φλωρεντία. Θα επισκεφτούμε το επιβλητικό Duomo με το φημισμένο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκκιο, την Πιάτσα Ντε λα Σινιορία και τα άλλα διάσημα αξιοθέατα. Στον ελεύθερο χρόνο σας περπατήστε στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η μέρα: … εκδρομή Σιένα - Σαν Τζιμινιάνο

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Σιένα που διατηρεί ακόμα τη μεσαιωνική της ατμόσφαιρα. Ένδεκα δρόμοι της συγκλίνουν προς την πανέμορφη Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το υπέροχο Δημαρχείο και θεωρείται μια από τις ωραιότερες πλατείες της Ιταλίας. Εντυπωσιακός είναι και ο μνημειώδης Καθεδρικός Ναός , καθώς και οι εκκλησίες μαυρισμένες από τον χρόνο που μαρτυρούν την αλλοτινή της Αίγλη.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μεσαιωνικό Μανχάταν , το υπέροχο χωριό Σαν Τζιμινιάνο. Εκεί θα επισκεφθούμε την πλατεία του σιντριβανιού και την περίφημη Κολετζιάτα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: … εκδρομή Πίζα – Λούκα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την υπέροχη Πίζα και την πλατεία των θαυμάτων όπου δεσπόζουν ο καθεδρικός της ναός, το βαπτιστήριο και ο διάσημος κεκλιμένος πύργος.

Το μεσημέρι θα μας βρει στην πανέμορφη Λούκα με τα γραφικά της σοκάκια και την πασίγνωστη πλατεία του αμφιθεάτρου. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Φλωρεντία – Λίμνη Γκάρντα – Βερόνα – Βενετία

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη σύμβολο της ιστορίας της Τέχνης και της Αρχιτεκτονικής την Βενετία. Πρώτα όμως θα επισκεφτούμε την Λίμνη Γκάρντα με το μεσαιωνικό χωριουδάκι Σιρμιόνε

και στην συνέχεια την ποιητική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ. Στην Βερονέτα, την μεσαιωνική συνοικία του ιστορικού κέντρου, θα θαυμάσουμε την σχεδόν άθικτη από τον χρόνο Ρωμαϊκή αρένα, τις όμορφες πλατείες Έρμπε, Ντέι Σιντόρι και Μπρα και το Λίστον. Θα επισκεφθούμε βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Έπειτα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να περπατήσουμε τη Βία Ματζίνι , τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης και να γευματίσουμε σε κάποια από τις παραδοσιακές τρατορίες της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Μέστρε της Βενετίας.

6η μέρα: Βενετία (ξενάγηση πόλεως)

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγηση μας στην πόλη των Δόγηδων. Μεταφορά με το βαπορέττο στην πιο όμορφη συνοικία της Βενετίας το Καστέλο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μητρόπολη της Ελλάδας στην Ιταλία ,την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου του Έλληνα και το Ελληνικό Ινστιτούτο. Μέσα από γραφικά καλντερίμια, εκτυφλωτικά κανάλια και αμέτρητα παλάτια θα καταλήξουμε «στο πιο όμορφο σαλόνι του κόσμου» κατά τον Ναπολέοντα ,την Πιάτσα Σαν Μάρκο. Θα δούμε την βασιλική του Αγ. Μάρκου, τον περίφημο πύργο των Μαυριτανών, την Λιμπερία Σανσοβιάνα βιβλιοθήκη της πόλης ,την « τσέκα » το παλιό νομισματοκοπείο, το Καμπανίλε το ψηλότερο κτίριο της πόλης, την Πιατσέτα του Αγ. Μάρκου, τις παλιές και νέες φυλακές και βέβαια την διάσημη γέφυρα των αναστεναγμών. Τέλος θα καταλήξουμε σε ένα από τα εναπομείναντα εργαστήρια κατασκευής του διάσημου γυαλιού Μουράνο. Χρόνος ελεύθερος για να κάνετε μια βόλτα με τις γόνδολες, να πιείτε ένα ποτό στα διάσημα καφέ τις πλατείας.

Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο της Βενετίας (πληρωμένο)

7η μέρα: Βενετία – Ανκόνα – Πάτρα

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και γεύμα. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την Πάτρα. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας και ξεκινάει το ταξίδι μας διασχίζοντας την Αδριατική. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η μέρα: ΠάτραΑθήνα

Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 10 Ιουλίου.

Το κόστος είναι 525 ευρώ .Παιδιά έως 12 ετών πληρώνουν 425 ευρώ (σε τρίκλινο)

Οι μετακινήσεις με το βαπορέτο κοστίζουν 15 ευρώ τη φορά το άτομο και συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό κόστος. Απαραίτητες οι ταυτότητες εκπαιδευτικού της ΔΟΕ για την είσοδό μας στα μουσεία.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων να απευθύνεστε στον κ.Απόστολο Εμμανουηλίδη υπεύθυνο του πρακτορείου «Μάνεσσης» στα τηλ. 6937 100 585 και 210 3290100

Tags: Σύλλογος ΠΕ Παλαιού Φαλήρουεκδρομή Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα