Σύλλογος ΠΕ "ο Σωκράτης": Συνεχίζουμε ενάντια στην αξιολόγηση!

Tweet

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ «ΑΣΠΑΛΑΚΕΣ» ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Αυτές τις μέρες διεξάγεται στους Συλλόγους Διδασκόντων η συζήτηση για τη σύνταξη της έκθεσης αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Υπενθυμίζουμε ότι

πάνω από 3.000 Σύλλογοι Διδασκόντων σε Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση πήραν απόφαση κατά της αυτοαξιολόγησης. Επιβάλλεται να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, με τον ίδιο βηματισμό. Έχουμε τη δύναμη!

Καλούμε τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Διδασκόντων, να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.

Να μην προχωρήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων στη σύνταξη των εκθέσεων που ζητά το Υπουργείο, να μην απαντήσουν με βάση τους δείκτες.

Χαιρετίζουμε τη στάση των συναδέλφων σε πολλά σχολεία που δεν συμπλήρωσαν τους δείκτες, τους οποίους ζητά το Υπουργείο, αλλά υιοθέτησαν το κείμενο του Συλλόγου μας ως απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση κάποιων Διευθυντών οι οποίοι, «βασιλικότεροι του Βασιλέως», απειλούν τους συναδέλφους και τους τρομοκρατούν με τον ψευδή ισχυρισμό ότι θα περάσουν πειθαρχικό, αν δεν στείλουν δείκτες. Άλλοι πάλι Διευθυντές δεν αποδέχονται την τελική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, όταν σ’αυτή υπερψηφίζεται το κείμενο του Συλλόγου μας ως τελικό κείμενο κατάθεσης. Σε αυτή την περίπτωση, οι Διευθυντές επαναλαμβάνουν τις συνεδριάσεις 2 και 3 φορές μέχρι να τους συναδέλφους ν’ αλλάξουν την απόφασή τους. Υπάρχουν τέλος και οι Διευθυντές εκείνοι που δεν συγκαλούν Σύλλογο διδασκόντων αλλά θεωρούν δεδομένο ότι οι συνάδελφοι συναινούν στους δείκτες της αυτοαξιολόγησης. Δεν λείπουν δυστυχώς κι εκείνοι που απαγορεύουν, παρανόμως φυσικά, σε συναδέλφους να καταθέσουν το κείμενο του Συλλόγου για συζήτηση και ψηφοφορία.

Την παραπάνω στάση των Διευθυντών υπαγορεύουν οι παραινέσεις των Σχολικών Συμβούλων και της Διεύθυνσης αλλά και οι προσωπικές τους επιδιώξεις, δεδομένου ότι η επόμενη χρονιά είναι χρονιά κρίσης για τα στελέχη της εκπαίδευσης και φροντίζουν να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις.

Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους διευθυντές :

Υπουργείο, Πρωτοβάθμια Διεύθυνση και Σχολικοί Σύμβουλοι τους θεωρούν και τους αντιμετωπίζουν σαν να είναι τσιράκια τους. Είναι;

Τους υποτιμούν μ΄ αυτά που τους βάζουν να λένε και να υλοποιούν. Το δέχονται;

Τους εντέλλουν εν ολίγοις να υλοποιούν όχι μόνο τις εγκυκλίους και τις εντολές της πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και διάφορες άλλες αυθαίρετες εντολές (ψέμματα, απειλές, συκοφαντίες, αυθαιρεσίες στο σύλλογο διδασκόντων, κορόιδεμα των γονιών, κλπ). (Φυσικά με τον ίδιο στόχο). Τους αρμόζει ;

Ας μη ξεχνούν ότι αυτοί οι ίδιοι θα είναι από τα πρώτα θύματα και της αξιολόγησης και του «νέου σχολείου».

Η στιγμή της επιλογής έχει φτάσει προ πολλού:Ή με την κυβερνητική πολιτική ή με το Δημόσιο δωρεάν σχολείο, με το δάσκαλο, με τους γονείς και τους μαθητές μας.

Τους προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους. Θα είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που θα σηκώνει ψηλά το κεφάλι που δεν θα υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς.

Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

Να πιστέψουμε στη δύναμή μας. Με πείσμα, αγωνιστική αισιοδοξία, να δώσουμε και αυτή τη μάχη.Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δίνουμε τη μάχη στους Συλλόγους Διδασκόντων να μην υιοθετηθούν οι δείκτες αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, δηλαδή συνολικά η διαδικασία και το περιεχόμενο της αυτοαξιολόγησης.

Στη βάση αυτή καταθέτουμε συγκεκριμένο κείμενο το οποίο ζητάμε να το υιοθετήσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΠΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Εκπαιδευτικών Π.Ε.
ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» Αχαρνές : 2 / 6 / 2014
Σπ. Κιουρκατιώτη 10 Αχαρνές Τηλέφωνο-Fax : 210-2460973

Πληροφορίες : Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης Τηλέφωνο : 6978896216
http://syllogos-sokratis.gr/ mail: [email protected]
Προς
Εκπαιδευτικούς

Tags: Σύλλογος ΠΕ ο Σωκράτηςαξιολόγησητρομοκρατία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα