Σύλλογος ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού: Ολοι στη 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτέμβρη

Tweet

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 18-19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ

Αν δεν παλέψεις για το αδύνατο

θα βρεθείς αντιμέτωπος με το αδιανόητο

Σύνθημα από τον γαλλικό Μάη του '68

Το ξεκίνημα της

νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει ολόκληρη την εκπαίδευση στο χειρότερο σημείο που βρέθηκε μεταπολεμικά. Η ψήφιση του νέου - μίνι μνημονίου το περασμένο καλοκαίρι ανοιξε έναν ακόμη κύκλο βαρβαρότητας για τον κόσμο της εργασίας. Περνάμε πλέον σε καινούργια φάση που έχει να κάνει με τη διάλυση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση όλων των δημόσιων αγαθών. Παιδεία και Υγεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επίθεσης, με διάλυση μεγάλου μέρους των δομών τους. Κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, μαζικές απολύσεις προσωπικού, που μεγαλώνουν ακόμα πιο πολύ τη στρατιά του 1,5 εκ. ανέργων της χώρας. Όλο το καλοκαίρι έχουμε συνεχή κύματα διαθεσιμότητας, τα οποία βάζουν στον προθάλαμο της απόλυσης χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου. Σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δημοτικοί αστυνομικοί, καθαρίστριες των σχολείων, εργαζόμενοι από το χώρο της υγείας και καθηγητές από το χώρο της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης, συμπληρώνουν τον αριθμό των 12.500 ανθρώπινων υπάρξεων που θα θυσιαστούν εργασιακά και κοινωνικά με το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας, για να ικανοποιηθούν τα κέρδη της εγχώριας και διεθνούς τοκογλυφίας. Με απόλυτη αναλγησία και κυνισμό η συγκυβέρνηση του Μνημονίου, συνεχίζει το εγκληματικό της έργο στα πλαίσια των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τα κύματα της διαθεσιμότητας - απόλυσης θα συνεχιστούν μέχρι συμπληρωθεί ο αριθμός των 150.000 εργαζομένων του δημοσιου που πρέπει να καρατομηθούν με βάση την "υποχρέωση" για τη χώρα, που θέσπισαν τα πολιτικά υποχείρια των τοκογλύφων την εποχή του πρώτου μνημονίου. Μεγάλες μάζες εργαζομένων οδηγούνται σήμερα στην εργασιακή και κοινωνική εξαθλίωση,αλλά και μερικές φορές απογοητευμένοι άνθρωποι στον φυσικό αφανισμό. Δεν είναι τυχαίο την ώρα που η συγκυβέρνηση και τα φιλικά της Μ.Μ.Ε διαφημίζουν τα προκλητικά ψέμματα περί πλεονάσματος στον προυπολογισμό, έχουμε στην Ελλάδα μία αυτοκτονία ανα δεκαοκτώ ώρες και το 75% αυτών των αυτοκτονιών να οφείλεται σε οικονομικούς λόγους.(Εφημ.Συντ.11/09/13,σελ.41) Το πραγματικό πλεόνασμα επομένως βρίσκεται στην εξαθλίωση , στη φτώχεια και στην ανεργία.

Το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού για τη νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με 16.000 εκπαιδευτικούς λιγότερους και την πρωτοβάθμια με πάνω από 5.000 κενά σε διδακτικό προσωπικό. Είναι η πρώτη χρονιά μεταπολεμικά στην ιστορία της εκπαιδευσης που πραγματοποίηθηκαν μηδενικοί διορισμοί. Πολλά σχολεία της περιοχής του Αργοσαρωνικού παραμένουν χωρίς το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό, ενώ άλλα την ημέρα του αγιασμού ήταν κλειστά. Οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι ελάχιστες. Οι περισσότεροι από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που δούλευαν στο περσινό σχολικό έτος, φέτος θα είναι άνεργοι. Άλλοι πάλι θα εργαστούν στα σκλαβοπάζαρα των Ε.Σ.Π.Α με μισθούς των 450 ευρώ.

Μέσα σ' αυτό το εφιαλτικό τοπίο το Υπουργείο "Παιδείας" ανακαλύπτει υπεραριθμίες εκπαιδευτικών. Στην πραγματικότητα τις κατασκευάζει στα πλαίσια των απαιτήσεων της Τρόικας , προκειμένου να δημιουργηθούν δεξαμενές για καινούργιες διαθεσιμότητες και απολύσεις. Τα ολοήμερα σχολεία οδηγούνται σταδιακά στον καιάδα της διάλυσης. Το ίδιο και ο ευαίσθητος και εξαιρετικά αναγκαίος τομέας της ειδικής αγωγής. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και από τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης με οργανική θέση ή στη διάθεση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων θα πάρουν το δρόμο της αναγκαστικής μετάθεσης , πολλά χιλιομετρα μακριά από τον μέχρι τώρα τόπο δουλειάς και διαμονής τους. Καμιά αμβιβολία δεν πρέπει να υπάρχει ότι αυτό που έγινε φέτος το καλοκαίρι στη δευτεροβάθμια τεχνική εκπαίδευση με τη διάλυση του τομέα υγείας και τις άλλες 53 ειδικότητες καθηγητών που καταργήθηκαν , αυτό που γίνεται τώρα με τους διοικητικούς υπαλλήλους των Α.Ε.Ι, θα αφορά σε λίγο διάστημα και την πρωτοβάθμια. Αυτοί που σήμερα εντάσσονται σε λίστες υπεραριθμίας, πολύ ευκολα αύριο θα ενταχθούν σε λίστες διαθεσιμότητας και απόλυσης.

Οι οργανικές θέσεις πλέον δεν υπάρχουν στο επίπεδο του σχολείου αλλά αλλά σ'αυτό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να είναι εύκολο να μετακινείται ο εκπαιδευτικός από περιοχή σε περιοχή για να καλύπτει διδακτικά κενά που κανονικά θα έπρεπε να καλύπτονται με μόνιμους διορισμούς. Με την πρόσφατη εγκύκλιο (11/09/2013 Α.Πρ. 10.840) του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής οι υποχρεωτικές μεταθέσεις θα μπορούν να γίνονται και εντός της εκπαιδευτικής περιφέρειας. Το μνημονιακό Π.Δ , που υπογράφτηκε τον περασμένο Ιούνιο, προβλέπει υποχρεωτική μετακίνηση και σε πανελλαδικό επίπεδο. Η φίγουρα ενός εκπαιδευτικού εργασιακά ανασφαλή , φτωχού , σε καθεστώς εργασιακής περιπλάνησης γίνεται όλο και πιο πολύ πραγματικότητα. Και δεν αφορά μόνο τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους αλλά και αυτούς που βρίσκονται στον χώρο της μονιμότητας και της μέχρι τώρα σταθερής εργασίας.

Το Ολοήμερο σχολείο θα στελεχώνεται μόνο από ειδικότητες και σε ελάχιστες περιπτώσεις θα έχει δασκάλους. Θα πρέπει πρώτα να καλύπτονται τα κενά στο κανονικό πρόγραμμα και αν υπάρχει δυνατότητα τοτε θα στελεχώνεται με δασκάλους. Τα τμήματα ένταξης παραμένουν κενά και αστελέχωτα με το εκπαιδευτικό προσωπικό που χρειάζονται και εύκολα σε μια επόμενη φάση θα οδηγηθούν στη διάλυση. Πρόσφατα με τον νόμο για το Ενιαίο Λύκειο προσπάθησαν να περάσουν την αύξηση του αριθμού των μαθητών κατά τμήμα σε ποσοστό 10% , όμως από την κατακραυγή αναγκάστηκαν να το αποσύρουν. Θέλουν να στοιβάζουν 28 παιδιά ανά τμήμα ή και περισσότερα προκειμένου να περικόψουν περισσότερες θέσεις εργασίας, αδιαφορώντας για την ποιότητα της διδασκαλίας κάτω από τέτοιες συνθήκες. Ο νέος νόμος για το Ενιαίο Λύκειο θεσμοθετεί ένα σκληρό ταξικό σχολείο στηριγμένο στις συνεχείς εξετάσεις και την παραπαιδεία , έχοντας στόχο την πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου από ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος των λαϊκών στρωμάτων και τη στροφή τους στην καταρτιση και τη μαθητεία.

Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι μπορεί να ενδιαφερθούν για τη μόρφωση των παιδιών αυτοί που τσακίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις, που έφτασαν την ανεργία στο 1,5 εκατ., που κόβουν το ρεύμα σε ανέργους, που αφήνουν τα παιδιά υποσιτισμένα , χωρίς φάρμακα και γιατρούς. Αυτό είναι το νέο σχολείο της αγοράς, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των επιχειρήσεων. Αυτό το σχολείο τσακίζει τα μορφωτικά διακαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Το διαμορφώνουν ώστε να προετοιμάζει τους μαθητές ως σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα.

Ο Σύλλογος Δ/Ν νησιών Αργοσαρωνικού χαιρετίζει τον αγώνα της Ο.Λ.Μ.Ε και θεωρεί ότι όλοι κλάδοι του Δημοσίου πρέπει να κλιμακώσουν τον αγώνα τους έναντια στην συγκυβέρνηση , την Τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση με πανδημοσιουπαλληλική απεργία διαρκείας. Ζητά από τη ΔΟΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλει στην κλιμάκωση του αγώνα. Η μορφή του αγώνα δεν μπορεί να είναι άλλη από τις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες με Γενικές Συνελεύσεις στο τέλος κάθε εβδομάδας, που θα εκτιμούν την μέχρι τότε πορεία και θ' αποφασίζουν για τη συνέχιση ή όχι του αγώνα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΕΕ - ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΝΑ ΞΑΝΑΠΆΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο Η

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ ΧΡΥΣ. ΜΟΣΧΟΝΑ

Tags: Σύλλογος ΠΕ νησιών Αργοσαρωνικού Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
απεργια, απεργια 26 σεπτεμβριου, υπουργείο παιδείας, tweet, νηπιαγωγων, μνημονιο, καλοκαιρι, σχολεια, τραπεζες, ελλαδα, οφείλεται, εφημ, νέα, ευκολα, μονιμοτητα, τροικα, δοε, απεργιες, κεφαλαιο, ΔΝΤ, ζωη, χερια, γεν, tags, σταση εργασιας, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, κλειστα σχολεια, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, αναπληρωτες, δοε, προγραμμα, υγεια, υψος, φτωχεια, ωρα, αυξηση, ανεργια, βρισκεται, γεν, γινεται, γινονται, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δεξαμενες, δευτεροβαθμια, διαστημα, δυνατοτητα, εγινε, ευκολο, ευκολα, ευρω, υπαρχει, εκπαιδευση, εξετασεις, εποχη, επρεπε, ετος, ζωη, ζητα, ιδιο, θεσεις εργασιας, κεφαλαιο, κυμα, κυματα, λυκειο, μαη, μακρια, μινι, μορφη, νεο σχολειο, νηπιαγωγων, ξεκινημα, ολοημερα σχολεια, οφείλεται, παιδια, πιο πολυ, ποιοτητα, προσληψεις, ρευμα, σελ, σχολειο, τμημα, φαρμακα, φυσικο, ωρες, δικαιωματα, ενωση, φυλακες, χωρα, υπουργειο, tweet, θεσεις, υγειας, χερια
Τυχαία Θέματα