Σύλλογος ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού: Για τη συνδικαλιστική δίωξη του Γιώργου Χρόνη

Tweet

Αίγινα, 15/02/2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Α.Πρ. 17

ΠΡΟΣ : ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε "Δ.ΓΛΗΝΟΣ," ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ , ΔΟΕ

Στις 20-2-2014 εκδικάζεται σε πολυμελές Πρωτοδικείο η αγωγή του πρώην Διευθυντή Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας Χαράλαμπου Αλεξανδράτου εναντίον του αντιπρόεδρου του συλλόγου εκπ/κών Π.Ε Δ. Γληνός και Αιρετού ΑΠΥΣΠΕ

Αττικής Γιώργου Χρόνη με την οποία του ζητά 125.000 ευρώ για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση από συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχε κυκλοφορήσει το 2009 και το 2010. ( Με νεότερη προσφυγή του ο πρώην Διευθυντής εκπαίδευσης ζητά αποζημίωση 30.000 ευρώ αντί των 125.000 ευρώ λόγω της καταβολής του δικαστικού ενσήμου). Η αγωγή είχε ασκηθεί το καλοκαίρι του 2011 κατά τη διάρκεια των κρίσεων των διευθυντών και ενώ οι αιρετοί στη Γ΄ Αθήνας Γιώργος Χρόνης και Παντελής Βαϊνάς είχαν ανακοινώσει έγκαιρα ότι με απόφαση των Παρεμβάσεων της Γ΄ Αθήνας θα βαθμολογούσαν αρνητικά όσους υποψήφιους είχαν καταγγελίες από συνδικαλιστικούς συλλόγους. Ανάμεσά τους βρισκόταν και ο συγκεκριμένος πρώην διευθυντής εκπαίδευσης.

Η δίωξη είναι καθαρά συνδικαλιστικού χαρακτήρα και βλέπει στην εξόντωση του συναδέλφου). Ο συνδελφος Γ. Χρόνης δικάζεται γιατί εφάρμοσε συλλογική απόφαση του συνδικαλιστικού του χώρου , βαθμολογώντας αρνητικά τον συγκεκριμένο προϊστάμενο. Η δίωξη του εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα αυταρχισμού και διώξεων που έχει προωθηθεί στην εκπαίδευση, με τα οποία έχει στοχοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση, αυτή που κινείται πέρα από τα όρια του κυβερνητικού - κρατικού συνδικαλισμού και συγκρούεται πραγματικά με την κυρίαρχη πολιτική των αναδιαρθρώσεων και του Μνημονίου στην εκπαίδευση.

Εκράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Γ.Χρόνη και ζητάμε την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο Η

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ ΣΤ.ΛΑΓΙΑΚΟΥ

Tags: Σύλλογος ΠΕ νησιών Αργοσαρωνικού Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα