Σύλλογος ΠΕ Ν. Ρεθύμνου: Ψήφισμα για τις απολύσεις εκπαιδευτικών - δημοσίων υπαλλήλων

Ανακοινώσεις

Ρέθυμνο 12/07/2013 Αριθ. Πρωτ: 141Σύλλογος Εκπ/κωνΑ/θμιας Εκπ/σης Ν. ΡεθύμνηςΚαστρινογιαννάκη 43Τηλ./Fax: 28310-22612http://www.seperet.gr e-mail: [email protected]Προς:-Όλα τα μέλη του Συλλόγου μας-ΜΜΕ -ΔΟΕ

Ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου για τις απολύσεις εκπαιδευτικών-δημοσίων υπαλλήλων

Η Κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου που καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή την επόμενη Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, δίνει τη χαριστική βολή σε ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό

οικοδόμημα και τα εργασιακά δικαιώματα.

Προωθεί το σχέδιο να θέσει σε διαθεσιμότητα 12.500 εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, μεταξύ των οποίων 3.500 εκπαιδευτικούς εκ των οποίων αρχικά στέλνει στην ανεργία τους 2.000 εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Τρόικα έχει ζητήσει 150.000 απολύσεις. Είναι οι πρώτοι και όχι οι τελευταίοι. Καταργούνται, από τη μια στιγμή στην άλλη, 3 ολόκληροι τομείς της Τεχνικής εκπαίδευσης και 52 ειδικότητες εκπαιδευτικών, αφήνοντας έκθετους πάνω από 20.000 μαθητές στέλνοντάς τους στον Καιάδα της απλήρωτης δουλείας-μαθητείας. Η διάλυση της δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης οδηγεί στην ιδιωτικοποίησή της και ωθεί τους μαθητές στα ιδιωτικά ΙΕΚ πλήττοντας ιδιαίτερα τους μαθητές των φτωχών οικογενειών. Κανείς δεν μπορεί να αδιαφορεί επειδή δεν ανήκει στις συγκεκριμένες ειδικότητες. Σήμερα οι συνάδελφοί μας αύριο εμείς. Με το ίδιο νομοσχέδιο, τίθενται σε διαθεσιμότητα χιλιάδες σχολικοί φύλακες και δημοτικοί υπάλληλοι.

Το δημόσιο σχολείο, εδώ και δεκαετίες, με τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόζονται, απαξιώνεται, με αποτέλεσμα τη σταθερή μείωση του μορφωτικού επιπέδου των μαθητών και τη διόγκωση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων.

Η δημόσια δωρεάν παιδεία οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση, μαζί με την υγεία (ΕΣΥ-ΕΟΠΥΥ) και τους Δήμους. Όλες οι απολύσεις, τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις αφορούν αποκλειστικά κοινωνικά δικαιώματα και υπηρεσίες που παραδίνονται στην κερδοσκοπία των ιδιωτών ή απλά καταργούνται. Με την πολιτική της κυβέρνησης και τις υποδείξεις της Τρόικας:

• Έκλεισε χωρίς προειδοποίηση η δημόσια τηλεόραση
• Απολύονται οι δημοτικοί αστυνομικοί
• Απελευθερώνονται οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα
• Πρόκειται να απολυθεί βοηθητικό προσωπικό από τα νοσοκομεία
• Δημιουργούνται θέσεις εργασίας με 350 ευρώ χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα
• Υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι που καθημερινά αυξάνονται

Υπάρχουν συμπολίτες μας που στερούνται πλέον και τα αναγκαία. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης, μαζί με γονείς, μαθητές εργαζόμενους – όλη την κοινωνία. Οι απολύσεις εκπαιδευτικών δε θίγουν μόνο τους ίδιους. Θίγουν πρώτα και κύρια την ανάγκη για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.

Η επίθεση αυτή στο Δημόσιο τομέα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικότερης νεοφιλελεύθερης πολιτικής του συστήματος που επιβάλει στους εργαζόμενους και στη νεολαία συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα. Αυτή η πολιτική κατεδαφίζει ότι έχει μείνει από το Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο και απέναντί της χρειάζεται να υψωθεί επιτέλους ένας φραγμός.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους που απειλούνται με απόλυση και καλούμε όλους τους συναδέλφους μας και το κοινωνικό σύνολο ευρύτερα να στηρίξει όλες τις αγωνιστικές δράσεις με στόχο την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των πολιτικών του μνημονίου. Με αυτό το σχέδιο νόμου οδηγείται στη δυστυχία και την εξαθλίωση ένας ολόκληρος λαός.

Όλες και όλοι στην απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 στις 10 ώρα το πρωί στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος O Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Τρούλης Αλέξανδρος Αλεξάκης

Tags: Σύλλογος ΠΕ Ν. Ρεθύμνουαπολύσεις εκπαιδευτικώναπολύσεις καθηγητών
Keywords
Τυχαία Θέματα