Σύλλογος ΠΕ Ν. Χανίων: Μεταφορά διδακτικών βιβλίων στα σχολεία

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Χανιά, 26-7-2012
.
ΠΡΟΣ
• Τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων
• Τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων
ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί τους Δήμους της Περιφερειακής
Ενότητας των Χανίων να μεριμνήσουν, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, για τη μεταφορά των διδακτικών βιβλίων στις σχολικές μονάδες της περιοχής τους.
Σε εξαίρεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλους Νομούς όπου οι Δήμοι αναλάμβαναν αυτό το έργο, στα Χανιά είχε επικρατήσει εθιμικά να γίνεται η μεταφορά των διδακτικών βιβλίων από τις αποθήκες της Διεύθυνσης στα σχολεία με ΙΧ αυτοκίνητα των εκπαιδευτικών του σχολείου, ή με φορτηγά και μεταφορικές που ενοικίαζαν οι εκπαιδευτικοί.
Πατώντας πάνω στην καλή θέληση των εκπαιδευτικών, τώρα έρχονται να θεωρήσουν δεδομένη τη μεταφορά των διδακτικών βιβλίων στα σχολεία από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς με δικά τους έξοδα, αλλά και το ότι αυτή η μεταφορά θα γίνει μέσα στον Αύγουστο, περίοδο κατά την οποία τα σχολεία είναι κλειστά και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί λείπουν (καθώς πολλοί κατάγονται κι από άλλες περιοχές). Ταυτόχρονα, επιδιώκουν να μειώσουν τις ημέρες των διακοπών των εκπαιδευτικών, και να αυξήσουν το ωράριό τους. Οι διακοπές του καλοκαιριού όμως είναι αναγκαίες για μαθητές κι εκπαιδευτικούς όχι μόνο λόγω των κλιματικών συνθηκών, αλλά και ως απαραίτητη ανάσα και αναζωογόνηση για ένα δύσκολο επάγγελμα, το οποίο οδηγεί πολλούς εκπαιδευτικούς στην εξουθένωση.
Ιδιαίτερα τώρα, με την τραγική μείωση των μισθών των εκπαιδευτικών στα όρια της εξαθλίωσης, θέλει μεγάλο θράσος να τους καλείς εν μέσω των διακοπών τους να πάνε με τα ιδιωτικά τους αμάξια, ή να νοικιάσουν με δικά τους έξοδα μεταφορικές για να μεταφέρουν τα βιβλία στα σχολεία.
Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αχθοφόροι, ούτε μάγειροι, ούτε τραπεζοκόμοι. Ας τους αφήσουν να ασχοληθούν με το διδακτικό τους έργο, ας δείξουν λίγο σεβασμό επιτέλους στη δουλειά τους.

Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Φώτης Ποντικάκης Αθανάσιος Σακελλαρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα