Σύλλογος ΠΕ Λακωνικής: Χορήγηση κονδυλίων στα Σχολεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης

ΘΕΜΑ: « Χορήγηση κονδυλίων στα Σχολεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης»

Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με αριθμό πρακτικού 2/29.01.2015 συζητήθηκαν αναφορές συναδέλφων από πολλά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία που ανήκουν στο Δήμο Ανατολικής Μάνης τα οποία συναντούν λειτουργικές δυσκολίες καθώς δεν έχουν ακόμα καταβληθεί τα δημοτικά κονδύλια προς τις σχολικές

μονάδες για το τρέχον σχολικό έτος. Έχουν περάσει πέντε μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους και τα πάγια έξοδα των σχολικών μονάδων τρέχουν και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ακόμα και στο πετρέλαιο. Η έλλειψη χρημάτων έχει οδηγήσει τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς πολλές φορές να συνεισφέρουν σε σημαντικό βαθμό από το προσωπικό τους βαλάντιο ή να ζητούν την ενίσχυση από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την αγορά αναλώσιμων ή την κάλυψη έκτακτων εξόδων (π.χ. υλικά για εκδηλώσεις, παραστάσεις κτλ). Επίσης σε κάποια σχολεία κάνουν δωρεές πετρελαίου ιδιώτες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα θέρμανσης των σχολείων. Κάτι τέτοιο δε συνάδει με τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης που θέλει να υπερασπιστεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Λακωνικής και που επιτάσσει το Σύνταγμα. Σήμερα 29 Ιανουαρίου 2015 υπάρχει σχολείο που στην καρδιά του χειμώνα διανύει μια εβδομάδα χωρίς πετρέλαιο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται το μάθημα είναι απαράδεκτες για το έτος 2015. Ως εκ τούτου, το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας σας ζητά να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την όσο το δυνατόν πιο άμεση έγκριση και καταβολή στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ανατολικής Μάνης των αντίστοιχων κονδυλίων.

Εν κατακλείδι, το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Λακωνικής έχοντας σαν βασικό στόχο την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στο μαθητικό πληθυσμό των γεωγραφικών του ορίων – η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στο Δήμο Ανατολικής Μάνης – πιστεύει ότι θα σας βρει σύμμαχό του και αρωγό σε κάθε ενέργειά του που βαίνει προς αυτή την κατεύθυνση, αρχίζοντας από τη διευθέτηση των παραπάνω ζητημάτων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ

Ταχ. Δ/νση : Γλυκόβρυση

Ταχ. Κώδικας : 23055

Πληροφορίες : ΑΘΑΝ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τηλέφωνο : 6947120561

Ηλ. Ταχυδρ. : [email protected]

Γύθειο , 29 Ιανουαρίου 2015

Αρ. Πρωτ.: 04

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Κοιν: 1. κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ,

2. ΔΟΕ

3. ΜΕΛΗ ΜΑΣ

4. Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

6. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

7. ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Π.Ε

8. ΜΜΕ

Tags: Σύλλογος ΠΕ ΛακωνικήςΚονδύλιαδημόσια σχολεία
Keywords
Τυχαία Θέματα