Σύλλογος ΠΕ Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας: Συγχωνεύσεις σχολείων - Δεν είναι αμετανόητοι, είναι επικίνδυνοι

Tweet

ΘΕΜΑ: « Συγχωνεύσεις σχολείων »

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

Οι ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας, παριστάνοντας τους αναμορφωτές της δημόσιας εκπαίδευσης της χώρας μας και εκτελώντας τις εντολές των πολιτικών αφεντικών τους, καταργούν και συγχωνεύουν σχολεία

με στόχο να μειώσουν το λειτουργικό κόστος της εκπαίδευσης και να βγάλουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς πλεονάζοντες, εύκολη λεία για το επόμενο μεγάλο κύμα απολύσεων.

Με τη βεβαιότητα και τη θρασύτητα που τους εξασφαλίζει ένα ολόκληρο κύκλωμα οικονομικών συμφερόντων που επιθυμεί να μετατρέψει σε αντικείμενο χυδαίας εμπορικής κερδοσκοπίας το μορφωτικό μέλλον των μελλοντικών γενεών, καταστρέφουν, καταργούν, διαλύουν τα δημόσια σχολεία ώστε αυτά που θα απομείνουν μετά τη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση των υποδομών τους να βγάζουν τους ελάχιστους μορφωμένους εργαζόμενους που θα είναι απαραίτητοι στα νέα οικονομικά τους μοντέλα.

ΤοΥπουργείο , σαν σύγχρονος τυμβωρύχος, πιστό στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια ,συγχωνεύει το 4ο με το 7ο δημοτικά σχολεία Κορυδαλλού καθώς και το 16ο με το 17ο δημοτικά σχολεία Κορυδαλλού.

Συγχώνευση σχολείων σημαίνει δημιουργία πολυπληθέστερων τμημάτων και υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.Οι μαθητές αντιμετωπίζονται ως αριθμοί χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές ανάγκες τους.

Συγχώνευση σχολείων σημαίνει επίσης ότι 15-20 εκπαιδευτικοί θα χάσουν τις οργανικές θέσεις τους και θα μετακινηθούν υποχρεωτικά.

Καταγγέλουμε την τακτική του Υπουργείου που χωρίς να τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες προχωρά αυθαίρετα σε συγχωνεύσεις.

Καταγγέλουμε την τακτική της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και της δωρεάν εκπαίδευσης.

Είμαστε σε ετοιμότητα και επικοινωνία με τους συλλόγους γονέων των θιγόμενων σχολείων,με την ένωση συλλόγων γονέων καθώς και με άλλους συλλόγους της Αττικής για κοινές δράσεις με σκοπό την ανατροπή αυτών των αποφάσεων.

Αντιδράστε μαζί μας.

Ας αποτρέψουμε το έγκλημα εις βάρος των παιδιών μας, εις βάρος της ζωής του καθενός από εμάς χωριστά

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αρβανίτης Βασίλης

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Καπλάνη Μαρία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ – ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

[email protected].sch.gr

[email protected].sch.gr

[email protected].sch.gr

ΕΔΡΑ 8Ο Δ.Σ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΠΛΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

τηλ./ fax: 210-4958281, ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

τηλ. 210-5616437

Κορυδαλλός, 15/5/2014

Αρ.Πρωτ:20

Προς:

1. ΔΟΕ

2. ΑLFAVITA

3. ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

4. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧ.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΑΡΑΣ

5. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΑΡΑΣ

Tags: Σύλλογος ΠΕ Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα