Σύλλογος ΠΕ Κέρκυρας: Για τους 3 συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

 

Πληροφορίες:   E.  Μαλαχά    9646125473                                                      Κέρκυρα 17/11/2012

                      Λ. Τασούλας  6945852304

                                                                                                                   Αρ. Πρωτ. 102

                                                     Προς: Μέλη Συλλόγου

                                                       KOIN: ΔΟΕ

ΜΜΕ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καταδικάζει τις τρομοκρατικές συλλήψεις των τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, μια μέρα μετά τη διαδήλωση εργαζομένων σε συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ όπου έδινε συνέντευξη ο Γερμανός πρέσβης, η αστυνομία κάνοντας χρήση των σχετικών βίντεο, συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους, το δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά.

Οι συλλήψεις, η κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, δεν μπορούν να κάμψουν το λαϊκό αγωνιστικό φρόνημα. Σήμερα, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός παλεύει για ψωμί – παιδεία – λευτεριά, δουλειά για όλους, δημόσια παιδεία και υγεία, ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Οι λαϊκοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δεν καταστέλλονται.

Η αστική τάξη και οι ιμπεριαλιστές σπέρνουν τους ανέμους της φτώχιας, της εξαθλίωσης και της εκμετάλλευσης και να είναι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα εισπράξουν τις θύελες  από την εργατική τάξη , σε κάθε χώρο δουλειάς.

Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους συλληφθέντες και να καταδικάσει τις τρομοκρατικές συλλήψεις.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η ενότητα η δύναμή μας.

 Για το Δ.Σ.

                      Η Πρόεδρος                                   Ο  Γεν. Γραμματέας

                     Ελένη  Μαλαχά                                 Λάμπρος  Τασούλας

Tags: Σύλλογος ΠΕ ΚέρκυραςσυλληφθέντεςΘεσσαλονίκηΘανάσης ΑγαπητόςΦούχτελ Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα