Σύλλογος ΠΕ Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής: Κινητοποιήσεις ακύρωσης σεμιναρίων αυτοαξιολόγησης - 3ωρη στάση εργασίας 2/12

Tweet

ΘΕΜΑ: Κινητοποιήσεις ακύρωσης σεμιναρίων αυτοαξιολόγησης

Κήρυξη 3ωρων στάσεων εργασίας την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, μέλη του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος,

την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 πρόκειται να πραγματοποιηθεί ‘’Παιδαγωγική Σύσκεψη για την Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου’’ για τους Δ/ντές Σχολικών Μονάδων της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Χαλκιδικής στο Δημοτικό Σχολείο Ν.Ποτίδαιας.

Ο Σύλλογός μας εξέφρασε με σαφήνεια τη

βούλησή του, να ακυρώσει στην πράξη κάθε προσπάθεια επιβολής του αυταρχικού μοντέλου αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, που στοχοποιεί τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ και τους ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ της. Το Δ.Σ. ομόφωνα εξέφρασε την πλήρη, σαφή και αδιαπραγμάτευτη τήρηση των αποφάσεων του συνδικάτου να υπερασπιστεί το ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, αντιδρώντας σθεναρά και αποφασιστικά σε κάθε προσπάθεια επιβολής της κυβερνητικής υπονόμευσης.

Εφαρμόζοντας την από 26 Νοεμβρίου 2013 απόφαση της Δ.Ο.Ε. (Αρ.Πρωτ.:437) για συνδικαλιστική κάλυψη με κήρυξη τρίωρων στάσεων εργασίας σε κάθε απόπειρα πραγμάτωσης αντίστοιχων σεμιναρίων σε οποιοδήποτε σύλλογο της Ελλάδος, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ΟΜΟΦΩΝΑ στο έκτακτο Δ.Σ. της 27ης Νοεμβρίου 2013, αποφάσισε την κήρυξη, επιπρόσθετα της Δ.Ο.Ε. για την ίδια ημέρα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013, τρίωρης στάσης εργασίας (σύμφωνα με το άρθρο 20, παρ.1 του Ν.1264/82), καλύπτοντας πλήρως το εργασιακό ωράριο των συναδέλφων (3ωρη στάση Δ.Ο.Ε. + 3ωρη στάση του Συλλόγου μας), ώστε απρόσκοπτα να εκφρασθεί η αντίδρασή μας στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας.

Ταγμένοι στον παιδευτικό μας ρόλο, κατά το Συνταγματικό μας όρκο, προασπιζόμαστε το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ που ΜΟΡΦΩΝΕΙ, ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙ, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΕΙ. Καμία ΕΚΠΤΩΣΗ στον ΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ των σχολείων μας δεν θα γίνει ΑΝΕΚΤΗ. Στη λαίλαπα των οικονομικών επιλογών τα τελευταία 4 χρόνια βρεθήκαμε στο επίκεντρο της επιθετικής κυβερνητικής πολιτικής. Σήμερα, ο αγώνας που ξεκινά, όμως, αφορά το μέλλον της ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, αφορά το ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ. Σε αυτό τον αγώνα ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΟΥΣΙΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ. Διευθυντές και απλοί δάσκαλοι ΕΝΙΑΙΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ κερδίζουμε την πρώτη μάχη ενάντια στην κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, η κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας της Δ.Ο.Ε. και ακολούθως η κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας του Συλλόγου μας παρέχει τη ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΗ Ν.ΠΟΤΙΔΑΙΑ, ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013.

Δίνουμε το ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ στο πρώτο σεμινάριο. Δηλώνουμε την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ σε κάθε επόμενη αντίστοιχη προσπάθεια.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κεντρικής & Νότιας Χαλκιδικής

Tags: Σύλλογος ΠΕ Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα