Σύλλογος ΠΕ Καβάλας: Μετατάξεις εκπαιδευτικών – Δημιουργία οργανικών θέσεων

Θέμα:«Μετατάξεις εκπαιδευτικών – Δημιουργία οργανικών θέσεων»

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επέλεξε αιφνιδιαστικά - λίγες μόνο ώρες πριν τα Χριστούγεννα - να προχωρήσει σε νέο κύμα μετατάξεων και τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Δ.Ο.Ε., αλλά και τις δίκαιες φωνές αγωνίας των συναδέλφων των ειδικοτήτων που

υπηρετούν εδώ και χρόνια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και δεν τους δίνεται ουσιαστικά το δικαίωμα μετάθεσης λόγω έλλειψης οργανικών κενών.

Σα να μην έφτανε αυτό, λίγες μόνο ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, είδε το φως της δημοσιότητας υπουργική απόφαση με την οποία πραγματοποιείται μεταφορά οργανικών θέσεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, για τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς.

Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα τον άδικο και πέρα από νομικούς κανόνες χαρακτήρα των πραγματοποιηθέντων μετατάξεων. Μετατάξεις που έγιναν τόσο επί υπουργίας κ. Αρβανιτόπουλου (ο κύριος όγκος) όσο και επί υπουργίας κ. Λοβέρδου (οι πρόσφατες) σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικα, δίχως κανένα εκπαιδευτικό προγραμματισμό, με αδιαφανείς διαδικασίες που όχι μόνο δεν έλυσαν αλλά αντιθέτως δημιούργησαν πρόσθετα προβλήματα στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στους λειτουργούς της.

Βασική προϋπόθεση για τον καθορισμό και την απόδοση οργανικών θέσεων είναι η επανεξέταση του συνόλου των μετατάξεων, η εξ αρχής πραγματοποίησή τους με βάση τη νομιμότητα και τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και η άρση όλων των αδικιών σε βάρος των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που ήδη υπηρετούν, εδώ και πολλά χρόνια, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δεν διαχωρίζουμε τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στις σχολικές μονάδες, δε δεχόμαστε όμως, ταυτόχρονα, την εφαρμογή μέτρων που δημιουργούν αδικίες.

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργό Παιδείας

για την όλη διαδικασία των μετατάξεων και μεταφοράς οργανικών θέσεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια και ζητούμε να υιοθετηθεί μια διαδικασία που θα εξασφαλίζει την ίση και δίκαιη μεταχείριση όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων τόσο κατά την διαδικασία των μετατάξεων όσο και στην κατανομή των οργανικών θέσεων.

Για το ΔΣ του Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

Tags: Σύλλογος ΠΕ Καβάλαςμετατάξεις εκπαιδευτικώνοργανικές θέσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα