Σύλλογος ΠΕ Ηρακλείου: Άλλη μια χρονιά ξεκινάει χωρίς τους μόνιμους διορισμούς με πολλά κενά...

Άλλη μια χρονιά ξεκινάει χωρίς τους μόνιμους διορισμούς με πολλά κενά και με την ομηρία των αναπληρωτών που τρέχουν την τελευταία στιγμή να προλάβουν…

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” έχει ζητήσει επανειλημμένα την άμεση κάλυψη όλων των κενών και την ομαλοποίηση της λειτουργίας των Σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς .

Έχουμε επισημάνει επίσης ότι για την λειτουργία των σχολείων

στο Νομό Ηρακλείου με βάση τα στοιχεία που έχουμε ως Σύλλογος απαιτείται ο διορισμός μεγάλου αριθμού αναπληρωτών.

Τα λειτουργικά κενά του Νομού Ηρακλείου που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις είναι τα παρακάτω:

Δάσκαλοι ΠΕ 70: 300Νηπιαγωγοί ΠΕ 60: 160Εκπαιδ. Αγγλικών: 30Εκπαιδ. Γαλλικής γλώσσας ΠΕ 05: 5Εκπαιδ. Γερμανικής γλώσσας ΠΕ 07: 10Γυμναστές ΠΕ 11: 45Εικαστικοί ΠΕ 08: 55Θεατρολόγοι ΠΕ 32: 35Εκπαιδ. Πληροφορικής ΠΕ 19-20: 38Εκπαιδ. Μουσικής ΠΕ 16: 28Παράλληλη Στήριξη Δασκάλων: 230Παράλληλη Στήριξη Νηπιαγωγών: 20

Επίσης στα παραπάνω κενά θα προστεθούν και τα κενά στα Ειδικά Σχολεία, στα Τμήματα Ένταξης και στις τάξεις Υποδοχής.

Με βάση την εκτίμηση μας οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Νομό Ηρακλείου ξεπερνούν τις χίλιες 1000 !!!!!

Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την ομηρία των συναδέλφων εκπαιδευτικών που συνεχίζεται για άλλη μια χρονιά αφού ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουν ποιοι θα διοριστούν, που θα διοριστούν και με ποιο καθεστώς.

Όσοι είναι οι τυχεροί θα πρέπει αφού ενημερωθούν να μετακινηθούν εντός τριών ημερών σε όποια περιοχή της Ελλάδος διοριστούν, να τοποθετηθούν και να αναλάβουν υπηρεσία ώστε να προλάβουν το περιβόητο στοίχημα που θέτει κάθε φορά το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα όλων των σχολείων την ημέρα έναρξης των μαθημάτων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σύλλογος ΠΕ Ηρακλείου
Keywords
Τυχαία Θέματα