Σύλλογος ΠΕ Ηρακλείου: 1ο ενημερωτικό Μαρτίου

Tweet

Δείτε παρακάτω το 1ο Ενημερωτικό Μαρτίου του Συλλόγου ΠΕ Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος».

1ο Ενημερωτικό Μαρτίου

1ο Θέμα: Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 11 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της παλιάς Ακαδημίας (53ο -54ο Δ.Σ. Ηρακλείου) με θέμα την Αυτό-αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, την αποτίμηση συλλογής πρακτικών για τη μη συγκρότηση των ομάδων εργασίας και για τη 48ώρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 13 και 14 Μαρτίου.

Στη συνέλευση θα παρευρεθεί έλος της ΔΟΕ και θα καλεστεί μέλος του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ (Ινστιτούτο Παιδαγωγικών ερευνών – μελετών) για την πληρέστερη ενημέρωση για το θέμα της Αξιολόγησης και την αντίσταση του Κλάδου σε πανελλαδικό επίπεδο.

2ο Θέμα: Μπλοκάρισμα των σεμιναρίων από το Υπουργείο Παιδείας για την αξιολόγηση.

Το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει επιμορφωτικά σεμινάρια για την αξιολόγηση σε όλα τα στελέχη εκπαίδευσης.

Το πρώτο επιμορφωτικό τριήμερο σχεδιάζεται στις 14 με 16 Μαρτίου στην Αθήνα για τους περιφερειακούς διευθυντές, διευθυντές εκπαίδευσης και τους προϊσταμένους επιστημονικής καθοδήγησης. Τα επόμενα επιμορφωτικά σεμινάρια, που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά, κατά πιθανότητα θα γίνουν περιφερειακά.

Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τη ΔΟΕ, στα πλαίσια της απόφασης του κλάδου για την αξιολόγηση, να συντονίσει μαζί με τους τοπικούς συλλόγους το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων των στελεχών εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας με αντίστοιχες αποφάσεις κινητοποίησης εκείνες τις μέρες.

3ο Θέμα: Πρόγραμμα 50-50 ( εξοικονόμησης ενέργειας)

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» θεωρεί πως η αγωγή σε ζητήματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης προάγουν την οικολογική συνείδηση και τη συνείδηση του ενεργού πολίτη, ο οποίος με τη στάση του και τις πράξεις προστατεύει το περιβάλλον.

Στο πρόγραμμα αυτό, πέρα από τη θετική χροιά στην παραπάνω κατεύθυνση, εγείρει ζητήματα όσον αφορά την υλοποίησή του, καθώς στο 8ο βήμα εφαρμογής του για «μέτρα που απαιτούν μικρές επενδύσεις» παρουσιάζει ένα προσανατολισμό αντιτιθέμενο στο χαρακτήρα του Δημόσιου Σχολείου. Τα μέτρα ανάμεσα σε άλλα που συγκεκριμένα αναφέρει, είναι:

Αποστολή λίστας σε αντιπροσώπους οργανισμών που μπορούν να επενδύσουν.Καλώντας χορηγούς στο σχολείο.

Συνεπώς, μια τέτοια λογική είναι επιζήμια, διότι εμπλέκει επιχειρήσεις για την κάλυψη αναγκών υλοποίησής του αντί να συνοδεύεται από κρατική χρηματοδότηση για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Επιπλέον, μέσα από αυτή τη διαδικασία εμπλέκει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να αναζητούν οι ίδιοι τους πόρους και τα μέσα από ιδιωτικές εταιρείες.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του 8ου βήματος, εφόσον συνολικά τα βήματα δεν έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Για το ΔΣ του Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ
Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
«Δ. Θεοτοκόπουλος»

ΤΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ & ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗ
ΤΗΛ-FAX: 227341

Δ/νση ιστοσελίδας:www.sylekpe.gr
e-mail: [email protected]

Πληροφορίες: Μακράκης Γιώργος
Τηλ: 6932708450

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 5-3-2014

Tags: Σύλλογος ΠΕ Ηρακλείουενημερωτικό Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα