Σύλλογος ΠΕ "η Αθηνά": Περί της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ που έχει κηρύξει ο κλάδος

περί της

ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ

που έχει κηρύξει ο κλάδος

Στην τελευταία ανακοίνωση της ΔΟΕ 10/11/12, αναφέρονται: « …Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει ήδη κηρύξει απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά την αξιολόγηση και την Α.Ε.Ε. από 2-11-2014 μέχρι και 23-12-2014.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτής της απόφασης καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς ενωμένοι να συνεχίσουν να απέχουν από όλες τις διαδικασίες Α.Ε.Ε. και αξιολόγησης να μην προσφερθούν να αξιολογήσουν

αλλά και να αξιολογηθούν….

…Η απεργία – αποχή τους καλύπτει, δε διατρέχουν κανένα πειθαρχικό κίνδυνο με το να μην συμμετέχουν στην όποια διαδικασία αξιολόγησης. Επίσης δεν τίθεται θέμα παρακράτησης χρημάτων αφού εκτελούν πλήρως το εκπαιδευτικό τους έργο και όλα τους τα καθήκοντα ως εκπαιδευτικοί. Απέχουν μόνο από τις διαδικασίες φάρσα που υλοποιεί σε καθεστώς νομικά έωλο το Ι.Ε.Π.»

ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τις ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ για την ΑΕΕ

τον ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

και την ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Όταν καλούμαστε σε συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων όπου έχει θέμα σχετικό με τον προγραμματισμό, τα σχέδια δράσης, την ΑΕΕ και την αυτοαξιολόγηση, δηλώνουμε συμμετοχή στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και απέχουμε από τη συνεδριάση. Η συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή αφορά το συγκεκριμένο και μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Αν ο σύλλογος διδασκόντων έχει κι άλλα θέματα, συμμετέχουμε σε όλα τα υπόλοιπα και στο θέμα που αφορά την αυτοαξιολόγηση απέχουμε και δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ.

Κάθε συνάδελφος έχει και προσωπικά το δικαίωμα της αποχής.

Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, τότε στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει απαρτία ο σύλλογος διδασκόντων και άρα δεν μπορεί να προχωρήσει καμία διαδικασία σχετικά με την αυτοαξιολόγηση. Στην περίπτωση αυτή δεν γίνεται κανένα πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων που νομιμοποιεί τη διαδικασία.

Ο σύλλογος « Αθηνά», πριν τις συνεδριάσεις αυτές, στο μέτρο των αντικειμενικών δυνατοτήτων των μελών του Δ.Σ, θα παραστεί για ενημέρωση και περαιτέρω διευκρινήσεις στις σχολικές μονάδες που θα κληθεί από συναδέλφους και συλλόγους διδασκόντων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
« η Αθηνά »

10 Νοέμβρη 2014

επικαιροποίηση της απόφασης για την

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το Δ.Σ. μπροστά στην προσπάθεια επιτάχυνσης, αιφνιδιασμού και υλοποίησης της αξιολόγησης που επιχειρεί το ΥΠΑΙΘ, συνεχίζοντας την ίδια αταλάντευτη στάση που τήρησε ο Σύλλογός μας στο ζήτημα της αξιολόγησης ως τώρα, καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουμε ενωμένα τη μάχη να οργανώσουμε χωρίς φόβο την αντίστασή μας σε κάθε σχολείο με βάση τις συλλογικές αποφάσεις και να μη συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία αξιολόγησης. Πιο συγκεκριμένα καλούνται:

Α) Όλοι οι συνάδελφοι

Να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει επανακηρύξει η ΔΟΕ από 2 Νοεμβρίου μέχρι 23 Δεκεμβρίου που επειδή δεν είναι κλασσική απεργία, αλλά αποχή από συγκεκριμένο έργο, αφορά αποκλειστικά και μόνο την αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10). Επομένως, όποτε καλούμαστε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης μπορούμε να δηλώσουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή της ΔΟΕ και ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε αξιολογική διαδικασία.Καλούμε άμεσα το Σύλλογο για κάθε διευκρίνιση, ενημέρωση, για κάθε πίεση ή παράτυπη εντολή δεχτούμε.

Β) Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων

Δεν μπαίνουμε σε ομάδες εργασίας. Απέχουμε και δεν προσερχόμαστε σε συνεδρίαση με θέμα τον προγραμματισμό δράσης, τα σχέδια δράσης και την ΑΕΕΔεν παραδίδουμε προγραμματισμό, ούτε δηλώνουμε σχέδιο εργασίας και δεν παραδίδουμε οτιδήποτε μπορεί να αναρτηθεί στο παρατηρητήριο της αξιολόγησης.Δεν κάνουμε αίτηση για εθελοντική αξιολόγηση.Δεν παραδίδουμε έκθεση ατομικής αξιολόγησης.Δεν δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη.Δε συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο.

Γ) Οι διευθυντές των σχολείων

Να μην συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση.Να μην ορίσουν ομάδες εργασίας.Να μην παραδώσουν προγραμματισμό δράσης ή σχέδια δράσης.Να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες της προσωπικής αξιολόγησής τους και να μην ενημερώσουν την σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμαΝα μην αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς.Να μην συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης.Να μην πιέζουν τους συναδέλφους προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παζάλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος Θοδωρής

Tags: Σύλλογος ΠΕ η Αθηνάαξιολόγησηαυτοαξιολόγησηαποχήαπεργία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα