Σύλλογος ΠΕ η Αθηνά: Για τις κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης

O σύλλογος εκπαιδευτικών Αθηνά, αφού συζήτησε στη συνεδρίαση του Δ.Σ, στις 5/3 σχετικά με τη μεγάλη κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 2 Μαρτίου για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, αλλά και την ανάγκη άμεσης κλιμάκωσης του αγώνα, κατέληξε στα εξής:

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που πήραν μέρος την Παρασκευή 2 Μάρτη στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων στο Υπουργείο Παιδείας.

Η μαζική συμμετοχή συναδέλφων και κυρίως αναπληρωτών από όλη τη χώρα, ο παλμός και η αγωνιστικότητά τους δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες ανάταξης του εκπαιδευτικού κινήματος για την αντίσταση στον πολιτικό αυταρχισμό των κρατούντων και την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και της πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ- ΟΟΣΑ.

Η μεγάλη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας, οι μαζικές συγκεντρώσεις που έγιναν πανελλαδικά και η ανάπτυξη της συλλογικής δράσης από μόνιμους, αναπληρωτές και αδιόριστους εκπαιδευτικούς αναδεικνύουν την θέληση για μαχητικό ανυποχώρητο αγώνα όλων των εκπαιδευτικών.

Ως σύλλογος μένουμε συντονισμένοι με όλα τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία, τις μαχητικές συλλογικότητες στο χώρο των αναπληρωτών και όλους τους συναδέλφους της μαχόμενης εκπαίδευσης, που στήριξαν με αποφάσεις και διαμόρφωσαν με τη δράση τους τη μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και τη μεγάλη επιτυχία της.

Καταγγέλλουμε τη βία, τα χημικά, την καταστολή και την πρωτοφανή επίδειξη πολιτικού αυταρχισμού της κυβέρνησης να χτυπήσει με ΜΑΤ, εντελώς απρόκλητα, τη συγκέντρωση χιλιάδων εκπαιδευτικών που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες και να δημιουργηθούν αφόρητες και αποπνικτικές συνθήκες για τους συγκεντρωμένους.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς και είναι απαράδεκτη η προσπάθειά τους να συκοφαντήσουν τους συγκεντρωμένους, επιρρίπτοντας σ’ αυτούς τις ευθύνες για την απρόκλητη επίθεση! Καταδικάζουμε αυτήν την προσπάθεια του Υπουργείου, αλλά και όσους-ες συντονισμένα αναπαράγουν τα ψεύδη του. Γνωρίζουμε, άλλωστε, πολύ καλά πως αυτή η πολιτική μόνο με την κρατική τρομοκρατία και αστυνομική βαρβαρότητα μπορεί να επιβληθεί και θα την αντιπαλέψουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα, συνεχίζοντας τους δίκαιους αγώνες μας.

Χαιρετίζουμε, λοιπόν, το πείσμα και την αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών που συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 2 του Μάρτη και όχι μόνο δεν κάμφθηκαν από την άγρια καταστολή και την επίθεση των δυνάμεων καταστολής αλλά αποφασισμένοι για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, εισήλθαν μαζικά στο Υπουργείο, προχώρησαν σε κατάληψη και σε μαζικότατη συνέλευση αγώνα

Ο σύλλογος Αθηνά στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση της Παρασκευής 9 Μάρτη, 1.30μμ στο Υπουργείο που αποφασίστηκε από τη συνέλευση αγώνα, καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή και κηρύσσει για αυτό το σκοπό τρίωρη στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε συναδέλφου.

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη συντονισμού συλλόγων Π.Ε και ΕΛΜΕ που καλεί ο σύλλογος Άνω Λιοσίων Ζεφυρίου- Φυλής την Τετάρτη 7/3 στις 6.30μμ στη ΔΟΕ.

Απέναντι στην πολιτική απαξίωσης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, η μαζική και δυναμική κινητοποίηση όλου του εκπαιδευτικού κινήματος αποτελεί μονόδρομο.

Εκτιμάμε τώρα, ως απόλυτη αναγκαιότητα την άμεση κλιμάκωση του αγώνα μέσα από τις ΓΣ των συλλόγων, έναν πανεκπαιδευτικό αγώνα διάρκειας μέχρι τη νίκη, που έχει στην πρώτη γραμμή τα αιτήματα για τους μαζικούς διορισμούς με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, όπως και το διορισμό κάθε αναπληρωτή που έχει υπογράψει έστω και μία σύμβαση εργασίας στην εκπαίδευση, αλλά και τα αιτήματά μας ενάντια στην αναδιάρθρωση και το εκπαιδευτικό μνημόνιο (αξιολόγηση, συγχωνεύσεις, αύξηση ωραρίου, περικοπές θέσεων εργασίας), στη λεηλασία του εισοδήματος μας και των κοινωνικών αγαθών.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Σύλλογος ΠΕ η Αθηνάκινητοποίηση εκπαιδευτικώνμόνιμοι διορισμοί
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύλλογος ΠΕ, Αθηνά,syllogos pe, athina