Σύλλογος ΠΕ "Η Αθηνά": Απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 19ης Σεπτεμβρίου

Tweet 19 Σεπτεμβρίου 2013ΠΡΟΣ: Μέλη μας,ΔΟΕ,Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.ΕΛΜΕ,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

« η Αθηνά »

Koρίνης 20, Γαλάτσι. Τηλ-φαξ 210-2912250, e-mail: [email protected]

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ 19ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η Γ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» παίρνοντας υπόψη της:

· Την απόφαση της μαζικότατης Γ.Σ του συλλόγου, της 11ης Σεπτεμβρίου, που με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε για την ανάγκη σκληρής

αναμέτρησης με την κυβερνητική πολιτική με απεργία διαρκείας της μορφής των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών που θα αποτιμώνται και θα ανανεώνονται από τις Γ.Σ, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτέμβρη. Μιας απεργίας που θα υπερβαίνει τα κλαδικά και θα έχει διακλαδικά-πανεργατικά χαρακτηριστικά, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινωνικού και εργατικού μετώπου, που θα χτίζεται στην ανάγκη ενός πανεργατικού- παλλαϊκού ξεσηκωμού και εξέγερσης και την εκδήλωση γενικής πολιτικής απεργίας διάρκειας ή συντονισμένων διακλαδικών απεργιών διάρκειας, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής των μνημονίων.

· Την ένταση της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, τις χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών και εργαζομένων, τις χιλιάδες μετατάξεις, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, σχολείων, δημόσιων υπηρεσιών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ένταση του αυταρχισμού, της καταστολής και την περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών, τις δολοφονικές επιθέσεις των νεοναζιστών της Χ.Α σε αγωνιστές του κινήματος και σε μετανάστες, εξελίξεις που προκύπτουν σε ένα περιβάλλον πολιτικής και οικονομικής χούντας κυβέρνησης-τρόικας.

· Τη σφοδρή επίθεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες η Α’ βάθμια εκπαίδευση: Η απόφαση της κυβέρνησης να καλύψει τα κενά που αφήνουν οι απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών και οι μηδενικοί διορισμοί, με εκπαιδευτικό προσωπικό που καλύπτει υποστηρικτικές δομές όπως τα ολοήμερα, τα τμήματα ένταξης, με αύξηση των μαθητών ανά τμήμα κ.λπ., δημιουργεί κύμα χιλιάδων κατασκευασμένων υπεραριθμιών, υποχρεωτικών μετακινήσεων και ομηρίας. Όλα αυτά συμβαίνουν σε καθεστώς απόλυτης παρανομίας και καταστρατήγησης όλου του θεσμικού πλαισίου. Ταυτόχρονα, κυριαρχεί ο αυταρχισμός, οι εκβιασμοί και οι απειλές για να υλοποιηθεί η πολιτική αυτή. Η διαθεσιμότητα , η κινητικότητα και οι απολύσεις χτυπάνε την πόρτα μας.

· Την άνοδο των αγωνιστικών διαθέσεων σε μια σειρά χώρους εργαζομένων όπως οι καθηγητές, το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, το διοικητικό προσωπικό των Πανεπιστημίων κ.ά., τους εργαζόμενους στο ΥΠΠΟ, στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΔ, την απεργία διαρκείας των καθηγητών με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από 16/9 και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων πολλών πρωτοβάθμιων συλλόγων, τα μαζικότατα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν, δεδομένα που καθιστούν ως αρνητική εξέλιξη που υπονομεύει το αγωνιστικό μέτωπο και την προοπτική μιας νικηφόρας πορείας, τη μη συμμετοχή της ΔΟΕ σε αυτόν τον διακλαδικό αγώνα που ξεκίνησε και διευρύνεται.

Θεωρεί ότι η ΔΟΕ οφείλει να θέσει τον κλάδο στην τροχιά του σημαντικού και κρίσιμου αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, να ενισχύσει τη δύναμη πυρός της απεργίας και τη νικηφόρα προοπτική. Για αυτό επαναβεβαιώνει και επικαιροποιεί την απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 11ης Σεπτέμβρη και ορίζει την έναρξη των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2013.

Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας: ενημέρωση γονέων, γράμμα προς αυτούς, κοινές συνελεύσεις. Συντονισμός με τους καθηγητές και όμορα εργατικά σωματεία. Συγκρότηση απεργιακής επιτροπής στο σύλλογο και κεντρικής απεργιακής επιτροπής για το συντονισμό του αγώνα. Ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου του συλλόγου και απαίτηση προς τη ΔΟΕ για δέσμευση των αποθεματικών της υπέρ της δημιουργίας κεντρικού απεργιακού ταμείου. Παίρνουμε επίσης και κάθε άλλο μέτρο που θα απαιτηθεί, για να βρεθεί ο κλάδος και το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα, σε τροχιά ανατρεπτικής και νικηφόρας πορείας.»

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ διαδίκτυο Tags: Σύλλογος ΠΕ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα