Σύλλογος ΠΕ "Γιάννης Ρίτσος": Καταγγελία για τη Σχολική Σύμβουλο της 70ης εκπαιδευτικής περιφέρειας προσχολικής αγωγής

Καταγγέλλουμε ότι εδώ και μια εβδομάδα η σχολική σύμβουλος της 70ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής δεν εγκρίνει το ωρολόγιο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου Μονεμβασιάς, διότι υποστηρίζει ότι είναι παράνομο να φοιτούν 28 μαθητές στο Ολοήμερο Τμήμα.

Μ’αυτό τον τρόπο η σχολική σύμβουλος της 70ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής πιέζει την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου να μετεγγραφούν κάποιοι μαθητές από το ολοήμερο του Νηπιαγωγείου Μονεμβασιάς στο κλασικό τμήμα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στην εκπαίδευση η έναρξη της σχολικής χρονιάς σφραγίζεται

από τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που μαζί με την υποχρηματοδότηση καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία των σχολείων. Οι μηδενικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών και η “μονιμοποίηση στην αδιοριστία ” με την πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών, οι «υποχρεωτικές» μετακινήσεις εκπαιδευτικών από νομό σε νομό ή μέσα στο νομό για την κάλυψη των κενών χωρίς να λειτουργεί η πρωινή ζώνη και οι δομές της αντισταθμιστικής αγωγής, οι συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, η υποβάθμιση της ειδικής αγωγής οδηγούν στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης καθώς και στην εδραίωση του νέου σχολείου της αγοράς.

Το τμήμα Επιστημονικής –Παιδαγωγικής καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου εποπτεύει,συντονίζει,παρακολουθεί και αξιολογεί το έργο των οικείων σχολικών συμβούλων(ΦΕΚ1340/2002-ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ –ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ).

Ως Προϊστάμενος Επιστημονικής –Παιδαγωγικής καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου παρακολουθείτε μέσω των αρμοδίων σχολικών συμβούλων την εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών και των ωρολογίων προγραμμάτων των σχολείων της Περιφέρειας και υποστηρίζετε όλες τις καινοτόμες δράσεις του εκπαιδευτικού συστήματος(ΦΕΚ1340/2002-ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ –ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ)

Στις 19/9/2014 ο Διευθυντής ΠΕ Λακωνίας δεσμεύτηκε προφορικά σε ομάδα γονέων(προνηπίων που δεν κληρώθηκαν για να φοιτήσουν στο Ολοήμερο τμήμα του Νηπιαγωγείου Μονεμβασιάς) ότι θα εξασφαλίσει αναπληρωτή εκπαιδευτικό για να λειτουργήσει ολοήμερο τμήμα στο παράρτημα του Νηπιαγωγείου Μονεμβασίας στον Αγ.Γιάννη και υποστήριξε σε γονείς και σύλλογο γονέων μαθητών Νηπιαγωγείου ότι σε σύνολο 42 μαθητών δεν έχει δικαίωμα να λειτουργήσει δεύτερο ολοήμερο τμήμα (στο κεντρικό κτίριο).

Στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής «my school» δεν υπάρχει κάποια καταχώρηση του παραρτήματος ,αλλά μόνο το 2/θ Νηπιαγωγείο Μονεμβασίας και τα τμήματά του.

Γιατί η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ(μειοψηφία αιρετής Παπαδοπούλου) τοποθέτησε νηπιαγωγό στο παράρτημα ερήμην του Συλλόγου Διδασκόντων σύμφωνα με ΦΕΚ 1340/2002 - Φ.353.1/324/105657/Δ1 , άρθρο 39 ,παρ. 4 ορίζεται ότι :

«Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει, ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή του σχολείου, την ανάθεση στο διδακτικό προσωπικό της διδασκαλίας των μαθημάτων στις τάξεις και τα τμήματα, ενώ στην παρ. 14 ορίζεται ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων « Ορίζει, ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή, τους υπεύθυνους των τμημάτων ή τάξεων για την παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών. …».

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι το αρμόδιο όργανο, αφού το πνεύμα του νομοθέτη προφανώς είναι ότι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν επακριβώς τις ανάγκες του σχολείου τους και η ανάγκη τοποθέτησης της ανωτέρω Νηπιαγωγού στο Νηπιαγωγείο Μονεμβασιάς(κεντρικό κτίριο) αντί του παραρτήματος ήταν επιτακτική.

Επιπλέον, η τοποθέτηση της ανωτέρω Νηπιαγωγού στο παράρτημα του Νηπιαγωγείου Μονεμβασιάς στον Αγ. Ιωάννη Μονεμβασιάς έγινε και με τη σύμφωνη γνώμη της σχολικής συμβούλου της 70ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής.

Κάποιοι γονείς πήραν τα παιδιά τους από το Νηπιαγωγείο Μονεμβασιάς και τα μετέγραψαν στο παράρτημα του Νηπιαγωγείου Μονεμβασιάς στον Αγ.Ιωάννη.Ο καθένας μπορεί να μετακινεί τα παιδιά του 16 χλμ. από τη Μονεμβασιά στον Αγ.Γιάννη Μονεμβασιάς από τη στιγμή που δεν έχει μόνιμη διαμονή στον Αγ Γιάννη;

Καθημερινά οι γονείς των προνηπίων μετακινούν με δικό τους ΙΧ τα παιδιά τους 16 χλμ.( από τη Μονεμβασιά στον Αγ.Γιάννη Μονεμβασιάς),διότι δε δικαιολογείται η μετακίνηση προνηπίων!

Να επισημάνουμε ότι μόνο 5 παιδιά(1 νήπιο και 4 προνήπια) έχουν μόνιμη διαμονή στο Αγ.Γιάννη .Όμως βασικό κριτήριο εγγραφής παιδιών στο Νηπιαγωγείο είναι η μόνιμη διαμονή τους κάτι που δεν έχει τηρηθεί από τη διοίκηση για τις εγγραφές στο παράρτημα.

Το Νηπιαγωγείο Μονεμβασιάς(νέο διδακτήριο-εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014) μπορεί να δεχτεί επίσημα 50 μαθητές.Στις 21 Ιουνίου 2014 εγγράφηκαν 49 μαθητές και είχε τέσσερις μόνιμους εκπαιδευτικούς.Άρα καμία κλήρωση δε θα γινόταν με τόσους εκπαιδευτικούς!

Όμως ο διευθυντής ΠΕ Λακωνίας ζήτησε να προβεί σε κλήρωση η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου στις 12.9.2014 και μετά έστειλε εκπαιδευτικό στο παράρτημα(πλειοψηφία ΠΥΣΠΕ και όχι ομόφωνα-μειοψηφία αιρετής Παπαδοπούλου).

Καταγγέλλουμε ότι εδώ και μια εβδομάδα η σχολικής σύμβουλος της 70ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής δεν εγκρίνει το ωρολόγιο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου Μονεμβασιάς, διότι υποστηρίζει ότι είναι παράνομο να φοιτούν 28 μαθητές στο Ολοήμερο Τμήμα.

Μ’αυτό τον τρόπο η σχολική σύμβουλος της 70ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής πιέζει την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου να μετεγγραφούν κάποιοι μαθητές από το ολοήμερο του Νηπιαγωγείου Μονεμβασιάς στο κλασικό τμήμα.

Προτείνουμε να λειτουργήσει μόνο ένα ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ στο παράρτημα του Νηπιαγωγείου Μονεμβασιάς και να λειτουργήσει ένα ολοήμερο και ένα μικτό τμήμα στο κεντρικό κτίριο του Νηπιαγωγείου Μονεμβασιάς.

13 εργάσιμες μέρες μια εκπαιδευτικός διδάσκει σε 28 μαθητές(υπεραυξημένο τμήμα)!

Ζητούμε να εισηγηθείτε η εν λόγω αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που υπηρετεί στο παράρτημα να τοποθετηθεί στο Νηπιαγωγείο Μονεμβασιάς(κεντρικό κτίριο),για να μη μετακινούνται καθημερινά οι μαθητές σε απόσταση 16 χλμ για να έχουν πρόσβαση στη γνώση ,καθώς και για να μη λειτουργεί υπεραυξημένο τμήμα κατά παράβαση και της κοινής υπουργικής απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και Οικονομικών(υπ’ αριθ. Φ 12/622/129803/Γ1).

Δεν μπορεί με παρεμβάσεις από τη διοίκηση να εγγράφονται και να μετεγγράφονται παιδιά κατά παράβαση της κείμενης εκπαιδευτικής νομοθεσίας και μη λαμβάνοντας υπόψη εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά κριτήρια.

Η λύση είναι μια και πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα γιατί κάποιοι θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, σε αυξημένο εργασιακό κίνδυνο τους εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου Μονεμβασιάς(κεντρικό κτίριο) και αδιαφορούν για τον προγραμματικό των γονιών .Άμεσα να εισηγηθείτε για τους ανωτέρω λόγους την τροποποίηση της τοποθέτησης της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού από το παράρτημα στο κεντρικό κτίριο του Νηπιαγωγείου Μονεμβασιάς.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Αριθ.πρωτ: 374

Μολάοι 11/10/2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

«ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»

Πληροφ: Παπαδοπούλου Ελισάβετ

Δ/νση: Μολάοι

Ταχ.Κωδ: 230 52

Τηλ: 2732082682/6978697160

Fax:2732082682

Email:[email protected]

syllogosgritsos.blogspot.com

ΠΡΟΣ:

Προϊστάμενο Επιστημονικής και

Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. της

Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ

Πελοποννήσου,κ.Σίδερη

Κοιν.:

1.Περιφερειακό Διευθυντή ΠΕ & ΔΕ

Πελοποννήσου

2.Διευθυντή ΠΕ Λακωνίας

3.Σχολική Σύμβουλο 70ηςΕκπαιδευτικής

Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής

4.Μέλη Συλλόγου

5.Μ.Μ.Ε.

Tags: Σύλλογος ΠΕΚαταγγελίασχολική σύμβουλος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα