Σύλλογος ΠΕ "Γ. Σεφέρης": Γράμμα προς τους γονείς!

Tweet

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ !

· Mεγάλος αριθμός γονιών δε θα μπορέσουν να πάνε τα παιδιά τους σε κανένα σχολείο, αφού παιδικοί σταθμοί δεν υπάρχουν και στα νηπιαγωγεία επίσημα το κράτος πετάει έξω όλα τα προνήπια.

· Τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια. Δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες, όπως χαρτί, γραφική

ύλη, θέρμανση, κλπ.

· Ο «εξορθολογισμός των δαπανών» που λέει η κυβέρνηση, σημαίνει για όλους εμάς κλείσιμο σχολείων, τάξεις χωρίς θέρμανση, χωρίς εκπαιδευτικούς , χωρίς σχολικούς φύλακες, χωρίς καθαρίστριες, χωρίς σχολικές μεταφορές.

· Ιδιαίτερα φέτος, με μεγαλύτερη ένταση έρχεται η προσπάθεια της διοίκησης να περιορίσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών. Για να το επιτύχουν αυτό, ετοιμάζονται να στοιβάξουν μαθητές συγχωνεύοντας τμήματα, να καταργήσουν το ολοήμερο, να καταργήσουν τα τμήματα ένταξης, να μετακινήσουν υποχρεωτικά παιδιά σε όμορα σχολεία.

· Οι επερχόμενες απολύσεις εκπαιδευτικών, δεν είναι μόνο «πρόβλημά των εκπαιδευτικών», αλλά είναι πρόβλημα των παιδιών όλων των εργαζομένων. «Eξοικονομούν» δασκάλους και αντικαθιστούν τη γνώση από μια απλή «φύλαξη». Αυτό που θέλουν είναι τα παιδιά να μη μαθαίνουν γράμματα αλλά μέσω διαφόρων - «χαρούμενων προγραμμάτων» να αποκτούν κάποιες … δεξιότητες! Από νωρίς θα παρέχουν στα παιδιά ελάχιστη γνώση και αγωγή υποταγής για ελάχιστα δικαιώματα και απαιτήσεις. Θέλουν οι αυριανοί πάμφθηνοι εργαζόμενοι να μην μπορούν να σηκώνουν κεφάλι.

· Mε το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για το «Νέο Λύκειο», θέλουν να περιοριστεί ο αριθμός πρόσβασης στα πανεπιστήμια και να ενισχυθεί η ψευτοκατάρτιση. Τα παιδιά θα δίνουν 4 φορές πανελλήνιες, δηλαδή γίνεται ακόμα πιο απαραίτητο το φροντιστήριο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» (Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης), έχει από νωρίς προειδοποιήσει για όλα αυτά.

Kαι σε συνεργασία με τις Ενώσεις Γονέων της περιοχής μας, πολλές φορές έχουμε αποκρούσει απόπειρες αυθαιρεσίας από πλευράς της διοίκησης (συγχωνεύσεις τμημάτων, μετακινήσεις μαθητών, κλπ). Αυτό μπορούμε, όλοι μαζί να κάνουμε και τώρα : Να τους σταματήσουμε. Γιατί αυτοί που τα σχεδιάζουν όλα αυτά, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. Εγλήματα – αποτελέσματα της πολιτικής του Κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. για την παιδεία.

Καλούμε όλους τους γονείς σε κοινό αγώνα γιά ένα άλλο σχολείο. Ένα σχολείο που θα μορφώνει ουσιαστικά τα παιδιά μας, θα διαπλάθει ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα τα προετοιμάζει για τα γρήγορα άλματα της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Θέλουμε αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ, ΕΝΙΑΙΟ, ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για όλα τα παιδιά έως τα 18 τους χρόνια.

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΙΕΣ.

Εμείς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. της περιοχής, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με το Σύλλογο γονεών, να πάρουμε μέρος σε ενημερωτικές συζητήσεις ή Συνελεύσεις για την παιδεία, να ενημερώσουμε όποιον μας καλέσει για τις θέσεις των εκπαιδευτικών και τις ανάγκες των σχολείων.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο mail : [email protected] ή στο Τηλέφωνο 6972008336.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα