Σύλλογος ΠΕ Δυτ. Αττικής: Οχι στις συγχωνεύσεις των σχολείων μας

Tweet

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22-5-2014

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και γονείς από τα σχολεία της Αττικής ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα 15 πρωτοβάθμιων συλλόγων και των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 21 Μάη στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να διαμαρτυρηθούν για

τα σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας με το νέο σαρωτικό κύμα καταργήσεων, συγχωνεύσεων και υποβιβασμών σχολείων.

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας για την άρνηση της πολιτικής του ηγεσίας να συναντήσει αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών και γονέων, ώστε να μην τοποθετηθεί για τα άθλια σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας και κυρίως να μη δεσμευτεί απέναντι στο καθολικό αίτημα να μην κλείσει και να μην υποβιβαστεί κανένα σχολείο. Με τη στάση του αυτή όχι μόνο επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα, αλλά μεγαλώνει τους φόβους και για μεγαλύτερες ακόμα περικοπές από αυτές που διέρρευσαν.

Xαιρετίζουμε τους γονείς, τους συναδέλφους, τους εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε Δυτικής Αττικής, των Συλλόγων, των Ομοσπονδιών και συμμετείχαν στις ενημερωτικές συναντήσεις, στις συσκέψεις, και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο, που ως πρώτη απάντηση, είχε παλμό και μαζικότητα παρά την τόσο γρήγορη και βιαστική οργάνωση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα επαναλαμβάνοντας πως αυτά τα σχέδια δεν αφορούν μόνο τους συναδέλφους που θα «περισσέψουν» ή μόνο τους γονείς που θα στέλνουν τα παιδιά τους σε απρόσωπα και εγκαταλειμμένα σχολεία ή μόνο τους μαθητές που θα στοιβαχθούν σε πληθωρικά τμήματα, αλλά όλη την κοινωνία, γιατί είναι η συνέχεια της σαρωτικής πολιτικής που κλείνει, καταργεί και υποβιβάζει σχολεία, συμπτύσσει τμήματα, καταργεί όλο το αντισταθμιστικό εκπαιδευτικό έργο στη δημόσια εκπαίδευση και αποδομεί θεαματικά το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της.

Σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/5/14, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, σε μια αίθουσα γεμάτη από γονείς, εκπ/κούς, μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε Δυτ. Αττικής, της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής, του Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων μαθητών Δήμου Ελευσίνας, των Δ.Σ Συλλόγων Γονέων, εκπρόσωπο του Δήμου και εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων μετά από πολύωρη συζήτηση αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

· Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ελευσίνας να κλείσουν τα σχολεία του Δήμου την Τρίτη 27/5/14 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συγχωνεύσεις των σχολείων και να γίνει ενημέρωση των πολιτών Ελευσίνας – Μαγούλας, τη Δευτέρα 26/5/14 με αυτοκίνητο του Δήμου μέσω μεγαφώνων.

· Τα θεσμικά αρμόδια όργανα του Δήμου να πάρουν όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες καθώς και νομική στήριξη για να αποτραπεί οποιαδήποτε συγχώνευση σχολείου.

· Την Τρίτη 27/5/14 να μισθωθούν πούλμαν απ’ το Δήμο ώστε να μεταβούν γονείς, εκπ/κοί, φορείς στο ΥΠΑΙΘ προκειμένου να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους μαζί με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ). Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 13.15 από το 1ο Δημοτικό Μαγούλας και 11ο Δημοτικό Ελευσίνας.

· Να υπάρξουν κοινά ψηφίσματα από τους Συλλόγους Γονέων και να συγκληθούν γενικές συνελεύσεις απ’ τα Δ.Σ.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων μαθητών Δήμου Ελευσίνας έχει ετοιμάσει πανό για να αναρτηθούν στα «υπό συγχώνευση» σχολεία.

Συνεχίζουμε λοιπόν με κάθε τρόπο, με δράσεις παντού, σε κάθε σχολείο σε κάθε γειτονιά, συντονιζόμαστε, απαιτούμε, διεκδικούμε:

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

Κανένα σχολείο, κανένα τμήμα, κανείς μαθητής,

κανείς εκπαιδευτικός λιγότερος!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Tags: Σύλλογος ΠΕ Δυτ. Αττικής Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα