Σύλλογος ΠΕ Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής: Απόφαση Γενικής Συνέλευσης και αποτελέσματα εκλογών

Tweet

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

www.p-e-filis.gr

ΖΕΦΥΡΙ, ΤΕΤΑΡΤΗ 13 – 11- 2013

[email protected]

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 13-11-2013

1. Πλαίσιο διεκδικήσεων

Κατάργηση του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση

(ν. 2986, καθηκοντολόγιο, νέο βαθμολόγιο).

Απόσυρση του ΠΔ υπ’ αριθμ. 152 με ημερομηνία 5-11-2013 που δημοσιεύτηκε αιφνιδιαστικά στην Εφημ της κυβέρνησης.

Όχι στην αξιολόγηση

- χειραγώγηση και την αυτοαξιολόγηση κατηγοριοποίηση σχολείων – μαθητών - εκπαιδευτικών.

Όχι στην αυτοαξιολόγηση, προπομπό της αξιολόγησης. Κανένας συνάδελφος μέντορας - αξιολογητής.

Όχι στο διευθυντή manager-αξιολογητή και στην κατάργηση των δικαιωμάτων των συλλόγων διδασκόντων.

Διαγραφή από το σύλλογο όλων όσοι συμμετάσχουν στη διαδικασία και αξιολογήσουν συναδέλφους.

- Ενιαίο δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.

Καθιέρωση 20 μαθητών ανά τμήμα ΚΑΙ 15 μαθητών ανά τμήμα στις Α΄, Β΄ τάξεις, στα

σχολεία που υποδέχονται ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στα νηπιαγωγεία.

· Γενναία αύξηση των δαπανών σε παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση και ταυτόχρονα πάγωμα και δραστική μείωση των στρατιωτικών δαπανών

- Δίχρονη δημόσια και δωρεάν υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα νήπια και προνήπια (4-6 ετών). Όχι στην ιδιωτικοποίηση και την αποκέντρωση των νηπιαγωγείων. Κατοχύρωση του ωραρίου των νηπιαγωγών στα πλαίσια της Α/θμιας, με προοπτική την εξομοίωση με το ωράριο της Β/θμιας,

- Νέα αναλυτικά προγράμματα με νέα διάρθρωση σε όλο το 12χρονο σχολείο και νέα βιβλία που να προωθούν την ολόπλευρη γνώση, την κριτική σκέψη και να υπηρετούν τις μορφωτικές ανάγκες όλων των μαθητών- Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 3848/2010, κατάργηση του «Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος», των 1.100 και πλέον σχολείων της ατελείωτης 35ωρης παιδικής υπερεργασίας.

- Κανένα κλείσιμο- συγχώνευση-υποβιβασμός σχολείου και σχολείων ειδικής αγωγής.

- Όχι στην υποβάθμιση που οδηγεί στην κατάργηση της Ειδικής Αγωγής. Να μην κλείσει η Διεύθυνση ΕΑ. Επιπλέον χρηματοδότηση στον ευαίσθητο αυτό χώρο.

- Όχι στην αργία, στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Κατάργηση των ν.4057/12 και 4093/12 για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των Δ.Υ.

- Μόνιμη εργασία, ασφάλιση, περίθαλψη για ΟΛΟΥΣ – ντόπιους και μετανάστες.

- Κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή και ωρομίσθιου. Μόνιμοι διορισμοί για κάθε εκπαιδευτικό έργο.

- Απόσυρση – κατάργηση του ΠΔ για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τοποθετήσεις.

· Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων. Κρατάμε τους χορηγούς μακριά από τα σχολεία με αποφάσεις συλλόγων διδασκόντων και την κάλυψη των διδασκαλικών συλλόγων. Απαιτούμε πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

- Ανατροπή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚΝΔ και έξοδο από τον «μηχανισμό» στήριξης. Κάτω και κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής.

- Ανατροπή του Συμφώνου για το Ευρώ, του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας, των 3 μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων που τα συνοδεύουν.

§ Παύση πληρωμών, μη αναγνώριση του χρέους, έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε. χωρίς αυτό να σημαίνει απομόνωση και εθνική περιχαράκωση.

- Κοινωνικοποίηση και εργατικός έλεγχος των τραπεζών και των παραγωγικών τομέων.

Ενιαία συλλογική σύμβαση. Γνήσιες συλλογικές συμβάσεις σε όλους τους κλάδους.

- Κάτω τα χέρια από τους μάχιμους εργαζόμενους συνδικαλιστές της βάσης.

- Ελευθερίες στην κοινωνία και στα σχολεία. Κρατάμε μακριά τους φασίστες. Δε θα τους αφήσουμε να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στα σχολεία και να «βάζουν την ατζέντα» στην εκπαιδευτική διαδικασία.

2. Σχέδιο δράσης

Προτείνουμε στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας και θα επεκτείνουμε την πρόταση τόσο στη ΔΟΕ όσο και σε κάθε άλλο σωματείο και ομοσπονδία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διάρκειας μέχρι να τους διώξουμε. Να κηρύξουμε πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση, που θα συνοδεύεται από συλλαλητήρια, καταλήψεις και πολύμορφες δράσεις.

Απευθύνουμε την πρόταση αυτή και επιδιώκουμε να συντονιστούμε με ολόκληρο το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα. Στόχο έχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις απεργιακής συμπόρευσης και με άλλους κλάδους για την εκδήλωση απεργίας διαρκείας με επαναλαμβανόμενες μορφές. Μιας απεργίας που θα υπερβαίνει τα κλαδικά και θα έχει διακλαδικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά. Την τελευταία ημέρα αυτής θα ακολουθήσει νέος γύρος Γ.Σ. για την εκτίμηση της απεργιακής πορείας.

Η συνέχιση του απεργιακού αγώνα με επαναλαμβανόμενες μορφές, η έκταση και η ένταση αυτών των μορφών θα εξαρτηθούν από το βαθμό ανάπτυξης του εργατικού κινήματος, τη δυνατότητα συμπόρευσης με άλλους κλάδους και βέβαια την εκφρασμένη θέληση των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις.

Συνάδελφε – συναδέλφισσα.

η εμπειρία της απεργίας της ΟΛΜΕ το Μάιο αλλά και το Σεπτέμβριο αποκάλυψαν το ρόλο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που έκανε τα πάντα για να μπλοκάρει την απεργιακή συμπόρευση πολλών μαζί κλάδων. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως για να είναι νικηφόροι οι αγώνες πρέπει να περάσουν στη βάση. Κι αυτό είναι υπόθεση όλων μας.

3. Ψήφισμα για την Αυτοαξιολόγηση, την Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου και την Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Πριν λίγες μέρες και αφού ξεπεράστηκαν όλα τα νομικά εμπόδια δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (με ημερομηνία 5 Νοεμβρίου 2013) το σύστημα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών. Ένα σύστημα που έχει αποκλειστικό σκοπό τον εντοπισμό των ενόχων της αποτυχίας του εκπαιδευτικού συστήματος, δηλαδή των εκπαιδευτικών.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά την απόλυτη αντίθεσή μας με την αξιολόγηση που προωθείται προς εφαρμογή στα σχολεία διότι δεν αποτελεί εργαλείο που θα συμβάλλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου.

Δεν προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε καμία περαιτέρω συζήτηση ως προς τους επιμέρους άξονες του συστήματος αξιολόγησης διότι αυτό το σύστημα δεν παρουσιάζει απλώς μεθοδολογικές ανεπάρκειες αλλά απειλεί ευθέως την επαγγελματική μας υπόσταση.

Αρνούμαστε να συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός συστήματος που αποσκοπεί:

· Στη βαθμολογική και μισθολογική μας καθήλωση

· Στην διαμόρφωση των δεξαμενών διαθεσιμότητας

· Στην απόλυσή μας και τελικά

· Στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και προοπτικά στην εξαφάνισή τους από το σχολικό χάρτη με την αξιοποίηση της επιστημονικής επίφασης ενός στρεβλού αξιολογικού αποτελέσματος ανεπάρκειας και αναποτελεσματικότητας

Δηλώνουμε:

· ότι οι σύλλογοι διδασκόντων θα επικαιροποιήσουν τις αποφάσεις τους σχετικά με την απροθυμία τους να προχωρήσουν καταρχήν στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας

· θα μπλοκάρουμε τη διεξαγωγή των σεμιναρίων που πρόκειται να γίνουν στα στελέχη της εκπαίδευσης

· με βάση και τις αποφάσεις προηγούμενων ΓΣ θα διαγράφεται από το σύλλογο όποιος/α συμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης συναδέλφων

Εμείς, οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί διασφαλίζοντας όρους μαζικότητας και συναδελφικής αλληλεγγύης θα εμποδίσουμε στην πράξη την εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού αυτού σχεδίου που οδηγεί με μεθοδικότητα στην οριστική διάλυση του δημόσιου συστήματος παιδείας ή σε ό,τι έχει απομείνει από αυτό.

Εμείς, οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για το δικαίωμα του λαού στη μόρφωση, στη δημόσια και δωρεάν παιδεία και στην αξιοπρεπή ζωή.

Η προωθούμενη αξιολόγηση απειλεί σοβαρά το δημόσιο σχολείο και τη δυνατότητα της λαϊκής οικογένειας να έχει πρόσβαση σε μορφωτικά αγαθά.

Η αξιολόγηση αυτή απειλεί ουσιαστικά την επαγγελματική μας ύπαρξη.

Θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ακύρωση στην πράξη της εφαρμογής της.

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

www.p-e-filis.gr

Άνω Λιόσια 14.11.2013

[email protected]

Την Τετάρτη 13-11-2013 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζεφυρίου η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Μετά τη λήξη της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Εκλογές για ΔΣ 2012 - 2013

Εκλογές για ΔΣ 2013 - 2014

Εγγεγραμένα μέλη

365

ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΔΣ

387

ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΔΣ

ψήφισαν

261

-

297

-

Έγκυρα

231

-

264

-

άκυρα

12

-

10

-

λευκά

18

-

23 23

-

ΔΑΚΕ

34

1

35

1

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

38

2

55

2

ΠΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

159

6

174

6

Συγκεκριμένα:

ΔΑΚΕ

1. Αξης Στυλιανός :8

2. Γιαννικοπούλου Ελένη :11

3. Θεοδοσοπούλου Βασιλική: 7

4. Μπουτάκη Ελένη: 13

5 .Ραμογιαννόπουλος Αθανάσιος: 16

6. Σύρμα Κωνσταντίνα : 19

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

1. Ζαπάντης Νίκος: 34

2. Καψοκαβάδης Αλέξανδρος: 15

3. Πλακούτσα Ελένη : 16

4. Σεφερλή Κωνσταντίνα : 13

5. Σταυροπούλου Δήμητρα: 14

6.. Τριπολίτης Στάρος : 13

7. Χονδρός Δημήτρης : 13

ΠΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1.Δούκα Ευαγγελία: 102

2.Κακαλιά Ελένη: 47

3.Κιοσσέ Βιβή :51

4. Μαρούτας Γιάννης: 103

5. Μπίσσια Σταυρούλα: 39

6. Ντόντορου Αλεξάνδρα: 25

7. Τασιόπουλος Γιώργος: 99

8. Πετροπούλου Έλενα : 39

9. Πυριόχος Διονύσης: 38

10. Διαμάντη Τιτίνα: 47

Εκλέχτηκαν:

ΔΑΚΕ: Σύρμα Κωνσταντίνα

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ: Ζαπάντης Νίκος, Πλακούτσα Ελένη

ΠΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Μαρούτας Γιάννης, Δούκα Ευαγγελία, Τασιόπυλος Γιώργος, Κιοσέ Βιβή, Διαμάντη Τιτίνα, Κακαλιά Ελένη,

Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση μόλις συσταθεί το νέο ΔΣ και συγκροτηθεί το νέο προεδρείο.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Ανω ΛιοσίωνΖεφυρίουΦυλής Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
αποτελεσματα εκλογων, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα, tweet, ζεφυρι, βαθμολογιο, αποσυρση, εφημ, σχολεια, νέα, ΠΑΣΟΚ, νεα δημοκρατια, σημαίνει, τραπεζες, δοε, απεργια, ολμε, φεκ, ψηφοφορία, εκλογες, δακε, εκπαιδευση, tags, εθνικη τραπεζα, βιβλια, απεργια οσε, αποσυρση αυτοκινητων 2011, κλειστα σχολεια, απεργια 11 μαιου, απολυσεις στο δημοσιο, ενιαιο μισθολογιο, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, αργιες 2012, μειωση μισθων, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, βασεις 2012, λιοσιων 104, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, εκλογες 2014, αξιολογηση, κοινωνια, ελενη, ημερομήνια, καταληψεις, γνωση, δοε, δωρεαν, εθνικη, εξοδος, εργασια, ολμε, πλαισιο, υγεια, φεκ, αγωγη, αγωνες, αυξηση, αλεξανδρα, ανω λιοσια, αξονες, βιβη, δημητρα, γυρος, δεε, διευθυνση, δυνατοτητα, δημοσιο, δηλητηριο, ελενα, ευρω, εκπαιδευση, εκτιμηση, ευαγγελια, ζωη, υποθεση, λειτουργια, ληξη, λιοσια, μακρια, μειωση, νηπιαγωγων, νηπια, παντα, ουσιαστικα, προγραμματα, ρολο, συζητηση, συλλογοι, σχεδιο, σχολειο, σωματειο, τμημα, ψηφοφορία, δημητρης, δικαιωμα, εφαρμογη, εφημ, κωνσταντινα, νομικου, ομαδες, tweet, σημαίνει, χερια, χονδρος
Τυχαία Θέματα