Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Δάσκαλε ξεσηκώσου! Αυτοί ξεθεμελιώνουν τα πάντα!

Tweet

Μαρούσι 16 - 9 - 2013

Αρ. Πρ.: 115

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

Τηλ. & Fax: 210 8020788

Πληροφ. Καββαδία Φ.

Email:[email protected]

Προς: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κοινοποίηση: Δ. Ο.Ε.

ΔΑΣΚΑΛΕ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ! ΑΥΤΟΙ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48/ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18/19-9 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συμμετέχουμε

μαζικά στην έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου την Πέμπτη 19-9 και ώρα 19:00 στο 3ο & 11ο Δ.Σ. Αμαρουσίου (Φλοίας 33 και Μεσογείων)

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13-9-2013 στην Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε.και Δ.Ε. Αττικής για τα ζητήματα των πλασματικών υπεραριθμιών και της παράνομης εγκυκλίου του υπουργείου παιδείας σχετικά με την κάλυψη των λειτουργικών κενών.

Από τις απαντήσεις του περιφερειακού διευθυντή εκπ/σης κ. Γκίνη έγινε φανερό πως η Περιφερειακή Διεύθυνση και το Υπουργείο Παιδείας ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ να δημιουργήσουν πλασματικές υπεραριθμίες ώστε όχι μόνο να προχωρήσουν σε μετακινήσεις εντός ΠΥΣΠΕ, αλλά δημιουργώντας πλεονάζοντες, να προχωρήσουν σε υποχρεωτικές μετακινήσεις σε άλλα ΠΥΣΠΕ, σε όλη την περιφέρεια Αττικής ! Αν το σχέδιο τους ευοδωθεί πολλές δεκάδες εκπαιδευτικοί της Β΄ Αθήνας θα εμφανίζονται με τεχνητό τρόπο να περισσεύουν!!!

Συγκεκριμένα, μια επιτροπή που αποτελούνται από μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., προέδρους Συλλόγων εκπ/κών και αιρετούς ( από το σύλλογο μας στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Δ. Σ. του Συλλόγου Καββαδία Φωτεινή και ο αιρετός του Β΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας Πολυχρονιάδης Δημήτρης) συνάντησε τον περιφερειακό διευθυντή Π. & Δ. εκπ/σης Αττικής κ. Γκίνη, στον οποίο έθεσε το πλαίσιο των διεκδικήσεων μας.

Καταγγείλαμε την απαράδεκτη εγκύκλιο που δίνει το περιθώριο να αυξηθούν οι μαθητές ανά τμήμα, αναφέρεται σε υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών, καταργεί τη λειτουργία των ολοημέρων, προετοιμάζει το έδαφος για υπερωρίες και κυρίως με τον τρόπο αυτό δημιουργεί περίσσευμα εκπαιδευτικών. Δηλώσαμε την απαίτησή μας να καθορίζονται οι πίνακες των λειτουργικών κενών με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων χωρίς καμία σύμπτυξη τμήματος, με εκπαιδευτικούς στα ολοήμερα με βάση τη μέχρι τώρα νομοθεσία και με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχουν στελεχωθεί με ειδικότητες και κάλυψη των τμημάτων υποδοχής καθώς και των τμημάτων ένταξης.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπ/σης κ. Γκίνης δεν παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κενά στην Αττική και δήλωσε ότι η δημιουργία κενών μέχρι τώρα βόλευε απλώς κάποιους εκπ/κούς που δεν ήθελαν να εργαστούν! Δήλωσε ακόμα ότι στην περιφέρεια Αττικής δεν περισσεύει κανένας δάσκαλος, πράγμα που καταδεικνύει την πρόθεσή του, και μάλιστα μέσα στο σαββατοκύριακο, να προχωρήσει σε υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων μας σε άλλα ΠΥΣΠΕ.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, τους διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς:

· να μην υπακούουν σε προφορικές και τηλεφωνικές εντολές, να τις ζητούν γραπτώς και να επικοινωνούν με το σύλλογο ώστε να υπάρχει συλλογική αντίδραση και στάση.

· να επιμείνουν να υπολογιστούν τα πραγματικά κενά τους και να ενημερώσουν το σύλλογο όταν αυτό δε γίνεται αποδεκτό από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

· να αρνηθούν συμπτύξεις με την προσαύξηση του 10% η οποία είναι εντελώς παράνομη (δείτε τη νομική γνωμάτευση της ΔΟΕ).

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48/ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18/19-9 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συμμετέχουμε μαζικά στην έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών

Π. Ε. Αμαρουσίου την Πέμπτη 19-9 και ώρα 19:00 στο 3ο & 11ο Δ.Σ. Αμαρουσίου (Φλοίας 33 και Μεσογείων)

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΩΣ ΕΔΩ!

Tags: Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίουαπεργία διαρκείας 2013 Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα