Σύλλογος ΠΕ Αιγάλεω: Κάλεσμα σε συζήτηση των Προϊστάμενων των Νηπιαγωγείων 19/11

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες

Το τέρας της αξιολόγησης δεν είναι ανίκητο. Ενωμένοι και αποφασισμένοι συνάδελφοι έστειλαν τα πρώτα μηνύματα νίκης.

Στην Αλεξανδρούπολη η προσπάθεια της διευθύντριας εκπαίδευσης η οποία δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο κάλεσε τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων σε ατομικές συναντήσεις ανά 15/λεπτο (σε τρεις ομάδες των 12 ατόμων σε τρεις διαφορετικές μέρες) για να αρχίσει η αξιολόγησή τους. Η προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς!!! Οι νηπιαγωγοί δεν πήγαν στα προκαθορισμένα μέρη
για να αξιολογηθούν αλλά παρουσιάστηκαν όλες μαζί με το σύλλογό τους, και δήλωσαν ότι δε θα πάρουν μέρος στην αξιολόγηση ενεργοποιώντας την απόφαση για απεργία/αποχή.Μαζικότατες συσκέψεις προϊσταμένων/διευθυντών σε συλλόγους που δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να αξιολογηθούν και ότι έχουν πρόθεση να παραιτηθούν.Παραστάσεις διαμαρτυρίας συναδέλφων (Δευτέρα-Τρίτη) οδήγησαν τη Δ.Ο.Ε να κάνει ένα ακόμα βήμα και να εξειδικεύσει τα πρακτικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την απόλυτη κάλυψη των συναδέλφων σε σχέση με τη συμμετοχή τους στην απεργία/αποχή. Για όλα τις ενέργειες υπάρχει γνωμοδότηση από τη νομική σύμβουλο της ομοσπονδίας κυρίας Τσίπρα.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ,επισημαίνει, διευκρινιστικά, τα παρακάτω :

Στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων που πραγματοποιούνται για τις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης οι συνάδελφοι δηλώνουν (προφορικά) ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και απέχουν από τη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο και μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης ενώ συμμετέχουν κανονικά στη συνεδρίαση για τα υπόλοιπα θέματα που (τυχόν) υπάρχουν για συζήτηση.

Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, δεν υπάρχει απαρτία και ο σύλλογος διδασκόντων δεν προχωρά στην υλοποίηση της όποιας διαδικασίας σχετίζεται με την αυτοαξιολόγηση. Σε αντίθετη περίπτωση ο κάθε συνάδελφος, ανεξαρτήτως του αν η πλειοψηφία συμμετέχει στην αυτοαξιολόγηση έχει το δικαίωμα να απέχει στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην απεργία - αποχή.

Σε ότι αφορά τους διευθυντές δημοτικών σχολείων και προϊστάμενες - προϊσταμένους νηπιαγωγείων και ολιγοθέσιων σχολείων που το ΥΠΑΙΘ τους καλεί να αξιολογηθούν, μπορούν να καταγράψουν τη συμμετοχή στους στην απεργία - αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο βιβλίο πράξεων διευθυντή - προϊσταμένου ως εξής : «Δε συμμετέχω στις διαδικασίες της αξιολόγησης, υλοποιώντας την με α.π. 1201/31-10-2014 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την οποία εξωδίκως κοινοποίησε στους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών.»

Η απεργία/αποχή καλύπτει επίσης κάθε συνάδελφο ώστε να μην παρουσιαστεί στις εκπαιδευτικές συναντήσεις που διοργανώνουν οι σύμβουλοι με καταληκτική ημερομηνία 27 Νοέμβρη και έχουν άμεση σχέση με την αξιολόγηση.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλύπτει με την απόφασή του για απεργία - αποχή όλους τους παραπάνω συναδέλφους ώστε να μην συμμετέχουν στις συναντήσεις αυτές.

Οι συνάδελφοι παραμένουν στις σχολικές τους μονάδες εκτελώντας κανονικά τα καθήκοντά τους και αφού συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης δεν είναι υποχρεωμένοι να παρευρεθούν στις συναντήσεις και δε διατρέχουν κίνδυνο πειθαρχικών κυρώσεων (σύμφωνα και με την άποψη της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κας. Τσίπρα).

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες

Αν κάποιος ή κάποια κάτω από την ασφυκτική πίεση του χρόνου (εξ αιτίας της αιφνιδιαστικής εντολής), κάτω από την έντονη παραπληροφόρηση ή κατά λάθος (υπήρξαν περιπτώσεις που συνάδελφοι νόμισαν ότι ήταν λειτουργία του my school), δεν ήρθε σε επαφή με το σύλλογο και πάτησε το πλήκτρο της επιβεβαίωσης υπάρχει ακόμα χρόνος να συνταχθεί με το σύλλογο και την ομοσπονδία.

Καλούμε αυτόν το συνάδελφο, είτε να το κατεβάσει, είτε να το αφήσει να αδρανήσει χωρίς να ανεβάσει τίποτα άλλο που να έχει σχέση με την αξιολόγηση.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω καλεί διευθυντές και τους προϊσταμένους /νες των νηπιαγωγείων που αν και απλοί εκπαιδευτικοί και ιδιαιτέρως επιβαρυμένοι με διοικητικά καθήκοντα καλούνται να αξιολογηθούν σαν στελέχη εκπαίδευσης σε συζήτηση/συνάντηση στα γραφεία του συλλόγου Ρήγα Φεραίου 20,

την Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2014 στις 7.00 μ.μ.

Για το ΔΣ του Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Αρ. Εγγράφου: 54/A/2014

Π.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ

Ρήγα Φερραίου 20 Αιγάλεω 14-11-2014

Προς: - Το Δ.Σ της ΔΟΕ, τα μέλη του Συλλόγου μας, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Αιγάλεωπροϊστάμενοιαναπληρωτές νηπιαγωγοίνηπιαγωγοί
Keywords
Τυχαία Θέματα