Σύλλογος ΠΕ Αιγάλεω: Επικαιροποιημένη απόφαση για την αξιολόγηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Αρ. Εγγράφου: 48/A/2014

Π.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ

Ρήγα Φερραίου 20 Αιγάλεω 21-10-2014

Προς: - Το Δ.Σ της ΔΟΕ, τα μέλη του Συλλόγου μας, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Επικαιροποιημένη απόφαση

Θέμα:

Κανένας διευθυντής/ντρια, προϊσταμένη/ος σχολικής μονάδας να μη συμμετέχει στις διαδικασίες ατομικής αξιολόγησης Η ΔΟΕ να πάρει τώρα συγκεκριμένα μέτρα για την οργάνωση του αγώνα πανελλαδικά

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες

Την επόμενη μέρα από εκείνη των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια το υπουργείο φανέρωσε το πραγματικό του πρόσωπο.

Αφού, μένοντας πιστό στην πολιτική των μνημονίων, της διάλυσης του Δημόσιου σχολείου και των εργασιακών σχέσεων έφτασε στο σημείο πρώτα να ζητήσει να λειτουργήσουν τα σχολεία με εθελοντές εκπαιδευτικούς που θα «πληρώνονται» με μόρια και μετά την Παρασκευή το απόγευμα να στείλει εγκύκλιο Αρ. Πρωτ. 10940 /20-10-2014 θέμα «Εφαρμογή της αξιολόγησης στο πλαίσιο του Π.Δ. 152/2013» αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή της και με την ένδειξη του επείγοντος. Είναι ακριβώς η ίδια εγκύκλιος που είχε ανασταλεί. Υπάρχουν μόνο αλλαγές στις ημερομηνίες του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης .

Το Υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπίσει την καθολική αντίδραση των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση, προχώρησε από μόνο του με τη βοήθεια των διευθύνσεων στην ανάρτηση των στοιχείων που αφορούν κάθε σχολική μονάδα και ζητάει την επιβεβαίωση των στοιχείων από τους Διευθυντές Σχολείων και τους Προϊσταμένους Νηπιαγωγείων.

Όλος αυτός ο σχεδιασμός του υπουργείου έγινε για να «διευκολύνει» τους διευθυντές/προϊσταμένους να μπουν στην αξιολόγηση πατώντας το κουμπί της επιβεβαίωσης μόνο.

ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν κάνουμε τίποτα.

Δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ και ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε αξιολογική διαδικασία, οποτεδήποτε κι αν καλούμαστε. Συγκεκριμένα, με βάση τα παραπάνω, προχωράμε συλλογικά κι οργανωμένα στα παρακάτω μέτρα αποτροπής της αξιολόγησης:

Α. Οι διευθυντές των σχολείων και οι προϊστάμενες νηπιαγωγείων να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους και να μην μετατραπούν σε αξιολογητές τους. Αυτό σημαίνει:

Να μην συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης.Να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησής τους.Να μην συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση κι όσοι συμμετείχαν να αποσύρουν τις εργασίες τους.Να μην αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς.Να μην πιέζουν τους συναδέλφους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Β. Οι εκπαιδευτικοί συνολικά:

Δεν συμμετέχουμε στα σχέδια δράσης για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, δεν αναρτούμε τίποτα στο Παρατηρητήριο της Αξιολόγησης.Δεν κάνουμε αίτηση για εθελοντική αξιολόγηση.Δεν παραδίδουμε έκθεση ατομικής αξιολόγησης, στοιχεία ή τον φάκελό μας.Δεν δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη.Δε συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο.

Όταν καλούμαστε σε συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων όπου έχει θέμα σχετικό με την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση, δηλώνουμε συμμετοχή στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ. Η συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή αφορά το συγκεκριμένο και μόνο θέμα, της ημερήσιας διάταξης. Επιδιώκουμε σε κάθε σύλλογο διδασκόντων η συμμετοχή στην απεργία-αποχή να είναι πλειοψηφική ώστε η έλλειψη απαρτίας να ακυρώνει οποιαδήποτε συμμετοχή στην αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση.
Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ να συνεδριάσει άμεσα και να κινητοποιηθεί από αύριο το πρωί ενημερώνοντας τα σχολεία και στηρίζοντας τους συναδέλφους στον αγώνα αντίστασης και ανυπακοής, ενθαρρύνοντάς τους να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και απειλές.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Tags: Σύλλογος ΠΕ ΑιγάλεωαξιολόγησηΕπικαιροποίηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα