Σύλλογος γονέων δημοτικού σχολείου Ορμου Κορθίου: Σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών

Tweet

Σύλλογος Γονέων κ, Κηδεμόνων

Δημοτικού Σχολείου Όρμου Κορθίου

Θέμα: «Έλλειψη εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο Κορθίου Άνδρου»

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δ.Σ. Κορθίου διαμαρτύρεται έντονα για τη συνεχόμενη έλλειψη εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. Όρμου Κορθίου. Συγκεκριμένα αν και διανύουμε το δεύτερο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς, στο σχολείο δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μια ώρα διδασκαλίας δεύτερης ξένης γλώσσας. Επιπλέον το μάθημα της Γυμναστικής ‘διδάσκεται’ από δασκάλους του σχολείου και όχι από

Γυμναστή/τρια.

Με το πρόσχημα ότι το Δημοτικό Σχολείο του Κορθίου δεν ανήκει στα Δημοτικά που εντάχθηκαν στο Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), δεν καλύπτονται τα κενά που έχουν δημιουργηθεί, αφού η στελέχωση με εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, γίνεται μόνο για τα ενταγμένα σχολεία και τα υπόλοιπα αφήνονται στην τύχη τους.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί αφήνει τους μαθητές, μακριά από το δημόσιο αγαθό της δωρεάν εκμάθησης δεύτερης ξένης γλώσσας και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η εκμάθηση δεύτερης ξένης γλώσσας να φαντάζει πολυτέλεια για τους μαθητές της περιοχής, αφού αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και στο Γυμνάσιο της περιοχής.

Καλούμε την Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης να καλύψει άμεσα τα εκπαιδευτικά κενά του σχολείου μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Tags: Σύλλογος γονέων δημοτικού σχολείου Ορμου Κορθίουελλείψεις εκπαιδευτικών Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα