Σύλλογος δ/ν Ν. Χανίων: Στάση εργασίας και συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις 19/11

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

                      Χανιά,18/11/2012 Προς Τους εκπαιδευτικούς της ΠΕ Χανίων  

ΘΕΜΑ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί τα μέλη του να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους των Δήμων που βρίσκονται σε κινητοποίηση

ενάντια στις απολύσεις, συμμετέχοντας στη στάση εργασίας που κηρύσσει το Δ.Σ. του Συλλόγου για τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, από τις 12 έως τις 2 μμ και στη συγκέντρωση συμπαράστασης στο Δημαρχείο Χανίων στις 12.30. Ταυτόχρονα εκφράζουμε με την κινητοποίησή μας αυτή τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο που δικάζεται αύριο την ίδια ώρα μαζί με δυο υπαλλήλους Δήμων στη Θεσσαλονίκη, επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και τις προκλητικές δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού εργασίας.

            Οι απολύσεις στους Δήμους έχουν την αρχική μορφή της διαθεσιμότητας για εργαζόμενους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που δεν έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ. Είναι όμως μόνο η αρχή των χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο που έχουν συμφωνήσει και υπογράψει κυβέρνηση και τρόικα με το νέο μνημόνιο.

Είναι στη λογική της διάλυσης του δημόσιου τομέα και της ιδιωτικοποίησης όλων των δημόσιων υπηρεσιών στην Ελλάδα προς όφελος ξένων και ντόπιων ιδιωτικών επιχειρήσεων. Όπως έγινε με τον ΟΤΕ που ιδιωτικοποιήθηκε για να αγοραστεί η πλειοψηφία των μετοχών του από τη γερμανική κρατική Deutsche Telekom και με την Αγροτική Τράπεζα που κυριολεκτικά χαρίστηκε στην ιδιωτική Τράπεζα Πειραιώς, έτσι και με τους Δήμους, επιχειρούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τους, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και την ανάθεση των υπηρεσιών τους σε ιδιώτες εργολάβους, οι οποίοι θα απασχολούν εργαζόμενους με άγνωστες συνθήκες εργασίας, ασφάλειας και με μισθούς Κίνας ή Βουλγαρίας. Είναι ένα βήμα στη μετάβαση όλων των εργαζομένων σε μισθούς, συνθήκες εργασίας και ασφάλισης «ανταγωνιστικούς» με τους μισθούς της Κίνας, με την οποία κλείνει περήφανη συμφωνίες η κυβέρνηση για ξεπούλημα των λιμανιών μας.

Οι απολύσεις στους Δήμους είναι μόνο η αρχή, ακολουθούν χιλιάδες απολύσεις σε όλο το Δημόσιο και στην εκπαίδευση με την εφαρμογή της αξιολόγησης από το Διευθυντή και το Σχολικό Σύμβουλο, σύμφωνα με το σχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Κυβέρνηση και τρόικα εκτιμούν ότι δε χρειαζόμαστε μορφωμένους και ενεργούς πολίτες, γι’ αυτό πρέπει να προχωρήσουμε σε συγχωνεύσεις σχολείων, σε περικοπές δαπανών για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, στην κατάργηση των διορισμών εκπαιδευτικών, στην αύξηση του ωραρίου και των χρόνων εργασίας μέχρι τη συνταξιοδότηση όσων εκπαιδευτικών ήδη υπηρετούν. Κάτι τέτοιο εννοείται ότι πλήττει πρώτα απ’ όλα τα παιδιά των φτωχών, των κατοίκων της υπαίθρου, των αγροτών, των εργαζομένων και των ανέργων, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τα παιδιά των μεταναστών, όλων

Keywords
Τυχαία Θέματα