Σύλλογος Διδασκόντων ΕΠΑΛ Μήλου: Ανακοίνωση- Διαμαρτυρία- Καταγγελία

Tweet

Τον τελευταίο καιρό στην εκπαίδευση πραγματοποιούνται δραματικές αλλαγές, οι οποίες επηρεάζουν αποφασιστικά την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης και περιορίζουν σημαντικά τις επιλογές και τις προοπτικές των μαθητών της χώρας μας.

Μετά την ψήφιση του νόμου 4172/2013 τον Ιούλιο πολλοί μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού τομείς στους οποίους φοιτούσαν καταργούνται και αναγκάζονται είτε να στραφούν σε άλλες ειδικότητες είτε να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους προσφεύγοντας σε ιδιωτικές σχολές μεγαλύτερων

πόλεων. Επιπλέον πολλοί εκπαιδευτικοί βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα, με την κατάργηση πλήθους ειδικοτήτων από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Σε τοπικό επίπεδο από το Επαγγελματικό Λύκειο Μήλου καταργήθηκε ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας, που για δέκα χρόνια αποτέλεσε πόλο έλξης για τους μαθητές που επιθυμούσαν να ακολουθήσουν επαγγέλματα του αντίστοιχου κλάδου με σημαντικές επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις σε σχολές, όπως η Νοσηλευτική, η Φυσιοθεραπεία, η Βρεφονηπιοκομία, η Αισθητική κ.α. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Β’ τάξης που τον Ιούνιο είχαν επιλέξει τον τομέα Υγείας και Πρόνοιας βρίσκονται στη δύσκολη θέση να επιλέξουν άλλο τομέα από αυτόν που τους ενδιέφερε αρχικά και να ασκήσουν ένα επάγγελμα διαφορετικό από τις κλίσεις και τις ικανότητες τους. Μεγάλο πρόβλημα επίσης αντιμετωπίζουν και οι μαθητές της φετινής Γ’ τάξης οι οποίοι ενώ έχουν ολοκληρώσει το πρώτο έτος σπουδών αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, εξαιτίας της απομάκρυνσης της συναδέλφου- εκπαιδευτικού, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο.

Ο σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Μήλου

εκφράζει:

το βαθύ προβληματισμό και την αγωνία του για το παρόν και το μέλλον των μαθητών μαςτη συμπαράστασή του στη συνάδελφο- εκπαιδευτικό

καταγγέλλει:

την κατάργηση του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας και την απομάκρυνση της συναδέλφου από το ΕΠΑ.Λ. Μήλου

και απαιτεί:

την επαναλειτουργία του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας καιτην επαναφορά της συναδέλφου στο σχολείο μας

Καλούμε τους συναδέλφους- εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, την τοπική κοινωνία και τους φορείς να πάρουν θέση άμεσα και να εναντιωθούν στη συνεχόμενη υποβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και στην κατάφωρη αδικία εις βάρος των μαθητών και συναδέλφων μας.

Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι η παιδεία δεν είναι θέμα λίγων, αλλά μας αφορά όλους, καθορίζοντας την ποιότητα της ζωής και της κοινωνίας μας. Ας αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για προσωπικές αντιπαραθέσεις και προστριβές. Έφτασε η ώρα για τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και την υιοθέτηση συλλογικών δράσεων ικανών να ανατρέψουν όλα αυτά τα απάνθρωπα μέτρα που διαλύουν καθημερινά τη συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων ΕΠΑ.Λ. Μήλου

Tags: Σύλλογος Διδασκόντων ΕΠΑΛ Μήλου Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα